previos page menu page next page

صحيفه نور، جلد چهارم، صفحه 229

تاريخ: 25/10/57

مصاحبه امام خمينى با تلويزيون لندن

سؤال: حضرت آيت الله! اهداف شوراى انقلاب چيست؟

جواب: هدف اين است كه شوراى انقلاب يك حكومت موقتى ايجاد كند كه آن حكومت موقت، مجلس موسسان را تاسيس كند براى تصويب قانون اساسى و بعد بقيه كارها.

سؤال: حضرت آيت الله! بعد از رفتن شاه سياست خارجى ايران چگونه خواهد بود؟

جواب: سياست خارجى ايران با همه دول برحسب احترام متقابل است و هيچ فرقى بين دول در اين باره نيست.

سؤال: حضرت آيت الله! آيا شما خواهان قطع تمام روابط ايران با قدرت‏هاى خارجى هستيد؟ يا اينكه مايل به ادامه اين روابط مى‏باشيد؟ و در صورت قطع اين روابط آيا سياست شما بسيار شديد و مخالف خواهد بود؟

جواب: خير، ما خواهان قطع روابط نيستيم، ما خواهان قطع وابستگى‏هاى ايران به دول خارجى هستيم كه اكنون شاه، ايران را وابسته به آمريكا و ساير دول كرده است.

سؤال: حضرت آيت الله! از ارتش ايران چه انتظار داريد؟

جواب: انتظار دارم كه به ملت بپيوندد و به حكومت اسلامى كمك كند و در آينده نزديك ارتشيان اين كار را خواهند كرد.

سؤال: اخبار حاكى بر اين است كه شما شاه را محكوم كرده‏ايد، آيا خواستار محكوم كردن او هستيد يا محاكمه كردنش ؟

صحيفه نور، جلد چهارم، صفحه 230

جواب: شاه محكوم است برحسب حكم ملت لكن هر وقت ملت او را پيدا بكند او را محاكمه مى‏كند و اموال خودشان را از او مى‏گيرند. شاه بايد در مقابل ملت محاكمه شود وبه سزاى جناياتى كه كرده است برسد.

سؤال: يك تقاضاى خيلى خصوصى دارم و آن اينكه اجازه بدهيد همراه شما به ايران بيايم.

جواب: من حالا كه نمى‏توانم چيزى بگويم.

previos page menu page next page