محققان در یک پژوهش جدید اعلام کردند که بیماری لثه می تواند با آلزایمر ارتباط داشته باشد.
محققان دانشگاه نیویورک دریافته اند که بیماری های پریودنتال ممکن است نشان دهنده افزایش خطر بروز اختلالات ذهنی مرتبط با بیماری آلزایمر باشند.
دکتر آنجلا کامر محقق اصلی این پژوهش و دستیاران وی، تحقیقی شامل ۲۰ سال اطلاعات جمع آوری شده را انجام داده اند که وجود ارتباط احتمالی بین بیماری پریودنتال یا التهاب لثه را با بیماری آلزایمر که شامل التهاب مغز است، تایید می کند.
این تحقیق نشان داده است: اشخاصی که توان ذهنی طبیعی دارند اما به التهاب لثه مبتلا هستند، بیشتر در معرض کاهش عملکرد ذهنی در سال های آتی زندگی قرار دارند.
به گفته متخصصان؛ بیماری های پریودنتال همان بیماری های لثه هستند که می توانند لثه و استخوان اطراف دندان را مبتلا سازند.
بیمار ممکن است به این نوع التهاب مبتلا باشد اما اطلاعی از بیماری خود نداشته باشد؛ چرا که علائم اولیه خاصی برای این بیماری وجود ندارد مگر خونریزی و قرمزی لثه ها در هنگام مسواک زدن و بوی بد دهان که از علائم آن به شمار می آیند.
به هر حال هر چه بیماری پیشرفت می کند، علائم مشخص تر می شوند که اگر بدون درمان رها شوند بیماری پریودنتال می تواند منجر به لق شدن دندان ها، تحلیل لثه ها و در نهایت از دست دادن دندان ها شود.
شما می توانید با مسواک زدن مرتب و کشیدن نخ دندان، پلاک میکروبی را که هنوز نرم است، حذف کنید.
به علاوه لازم است که به طور منظم به دندانپزشک و یا متخصص بیماری های لثه مراجعه کنید تا وضعیت لثه ها را بررسی و در صورت لزوم بخش های بیمار در لثه را درمان کند.
اگر فردی به بیماری لثه و پریودنتال مبتلا باشد، دندانپزشک و یا متخصص بیماریهای لثه، پلاک میکروبی و جرم های بالا و زیرلثه را برمی دارد که این روش درمانی جرم گیری نام دارد.
این یافته ها در نشست سالانه انجمن بین المللی تحقیقات دندان پزشکی در اسپانیا ارائه شده است.