ماده شیمیایی مغزی عامل اصلی هجوم گله ای ملخ ها است
مجله علمی ساینس به نقل از پژوهشگران علت هجوم گلهای ملخها را ترشح نوعی ماده شیمیایی در مغز آنها اعلام کرد. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پژوهشگران به تازگی کشف کردهاند که این ماده شیمیایی مغزی موسوم به «سروتونین» باعث میشود که ملخها به چنین حملهای دسته جمعی دست بزنند.
محققان در بررسیهای خود دریافتهاند که دلیل این هجوم ملخها یافتن منابع غذایی کافی است. عامل اصلی حمله ملخها از مدتها پیش معمای حل نشدنی برای محققان بوده است. سویئدبرت اوت، محقق دانشگاه کمبریج در این باره گفت: «سروتونین» روی نحوه رفتار و تعاملات ما انسانها تاثیر میگذارد و همین ماده شیمیایی در مغز باعث میشود که این حشرات خجالتی و ضد اجتماعی ناگهان به یک حرکت گروهی عظیم دست بزند. این پژوهشگران دریافت اند که سطح سروتونین در مغز ملخهای مهاجم سه برابر بیشتر از ملخهایی است که در مرحله تنهایی و رفتارهای فردی هستند.
در مرحله حمله، ملخهای سبز رنگ به رنگ زرد روشن در میآیند؛ ماهیچههایشان بزرگ میشود و به حالتی در میآید که میتوانند پروازهای طولانی انجام داده و به دنبال همنوعان دیگر خود بگردند تا با آنها تشکیل اجتماع دهند. در این وضعیت ملخهای مهاجم میتوانند میلیاردها گروه تشکیل دهند و طی پنج تا هشت ساعت به دنبال غذا 96 کیلومتر پرواز کنند. گفتنی است، سروتونین خاصیت ضد افسردگی دارد
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)