به خانه گوگل خوش آمدید
همان طور که میدانید شرکت بزرگ نرم افزاری گوگل یکی از سردمداران حوزه نرم افزاری دنیا به حساب میآید و هر جا که میرویم رد پایی از این شرکت میبینیم. گوگل با عرضه سیستم عامل برای گوشیهای تلفن همراه توانست سهم عمده این بازار را از سیستمهای عامل دیگر نظیر سیمبین، ویندوز موبایل، ای او اس و... ربوده و در اختیار خود قرار دهد. همچنین بتازگی اولین نسخه سیستم عامل خود را همراه لپ تاپهای ارزان قیمت وارد بازار کرد تا حوزه کاری خود را افزایش دهد؛ اما همان طور که میدانید تنها فعالیت کاری گوگل به این موارد ختم نمیشود و با داشتن سایت جستجو، اشتراک گذاری عکس، اشتراک گذاری ویدئو و دیگر سایتها در حوزه اینترنت حضوری پررنگ و فعال دارد.
گوگل یک دنیای مبتنی بر وب و اینترنت است و برای استفاده از امکانات آن میبایست حتماً به اینترنت دسترسی داشته باشید؛ حتی سیستم عامل جدید آن نیز کامل مبتنی بر وب است و بدون اینترنت عملاً بی استفاده.
اما گوگل در این میان با یک حرکت حساب شده در حال انجام کاری است تا کاربر برای انجام کارهای اینترنتی خود از دایره منطقه گوگل خارج نشود و بتواند اکثر مواردی را که ممکن است نیاز داشته باشد از طریق ابزارها و سایتهای وابسته به گوگل برطرف کند. برای همین گوگل تصمیم گرفت سایتها و امکانات خود را به دیگر منابع خود پیوند دهد، طوری که وقتی وارد سیستم عامل آندروید میشوید به راحتی به سایت جستجو، سایت اشتراک عکس و ویدئو، سایت خرید و... دسترسی داشته باشید. این باعث میشود شما علاوه بر این که از امکانات بی نظیر آندروید استفاده میکنید، از دیگر امکانات وابسته به گوگل هم بهره ببرید.
قصد داریم به معرفی نرم افزارهایی برای آندروید بپردازیم که دیگر امکانات شرکت گوگل را در اختیار کاربران موبایل قرار میدهد. با ما همراه باشید.
Quick Search Box: نوار ابزار معروف جستجوگر گوگل است که در صفحه نمایش شما جلوس میکند و امکاناتی را در اختیار شما قرار میدهد که در وب سایت اصلی در اختیار کاربر میگذارد. از جمله این امکانات حدس زدن آدرسهای پربازدید یا کامل کردن آدرسهای قبلاً استفاده شده است بدون این که نیاز باشد تا آخر آن را تایپ کنید. این امکان سبب برقراری ارتباط سریع با مرورگر میشود.
Google Maps: یکی از برنامههای پرکاربر و بسیار جذاب گوگل و همان گونه که از اسمش پیداست، میتواند نقشه محلی را که شما در آن هستید همراه موقعیت یاب برایتان نمایش دهد. کافی است در محلی که هستید برنامه را فعال کنید تا محل دقیق شما را روی نقشه نمایش دهد؛ نقشهای که هم به صورت واقعی همراه عکسهای هوایی گرفته شده توسط ماهواره است و هم دارای نقشه معمولی که در دکههای روزنامه فروشی به وفور یافت میشود. قابلیت مهم این برنامه این است که شما میتوانید محلی را که میخواهید بروید به برنامه بدهید و برنامه سریعاً برای شما نزدیکترین مسیر را همراه جزئیات نمایش دهد. فقط یک چیز یادمان رفت، به علت تغییرات در خیابانها و کوچهها و... که امروزه در اینجا به وفور اتفاق میافتد، زیاد به مسیر داده شده اکتفا نکنید و از پرسیدن درباره نشانی مورد نظرتان غافل نشوید!
Gmail: چه چیز بهتر از سرویس ایمیل محبوب گوگل. سرعت، امنیت و امکاناتی که این سرویس دهنده در اختیار شما قرار میدهد شاید بتوان به یقین گفت در هیچ سرویس دهندهای تا به حال وجود نداشته است. پس چه خوب اگر نسخه موبایلی آن را نیز داشته باشیم. نسخه مورد نظر نیز بسیار سبک و ساده و سازگار با صفحه نمایش گوشی شماست، طوری که از آغاز کار تا وارد شدن به ایمیل شاید 5 ثانیه هم طول نکشد.
YouTube: شاید نیاز به توضیح نباشد اما باید بگوییم که سرویس دهنده محبوب اشتراک گذاری فایلهای ویدئویی گوگل است و محبوبترین این نوع سرویسها در بین دیگر سایتهای همنوع اینترنتی. شما به راحتی میتوانید ویدئوها را ببینید یا ویدئوهای گرفته شده توسط موبایل خود را به راحتی روی سایت قرار دهید.
Buzz : یک نرم افزار به اشتراک گذاری لحظهای اخبار است. شما به راحتی میتوانید مطلب ارسال کنید و دوستانتان مطالب را مطالعه و در صورت لزوم اقدام به ارسال جواب برای شما کنند. اگر بتوانید کاربرد آن را با مشغله کاری یا غیر کاری خود هماهنگ کنید، بسیار مفید خواهد بود.
Latitude: میخواهید مهمانی ترتیب دهید و نیاز دارید به دیگران نشانی بدهید. چقدر سخت است که برای تک تک افراد توضیح بدهید که نشانی جدید شما چیست و از کجا بیایند و از کجا نیایند. چاره کار، استفاده از این نرم افزار است. شما با فشار دادن تنها یک دکمه، محل دقیق خود را روی نقشه ثبت میکنید و تمامی کسانی را که میخواهید به مانند یک مسنجر یا پیغام رسان به فهرست دوستان خود اضافه کنید و با یک کلیک محل دقیق خود را برای آنها روی نقشه به اشتراک میگذارید. البته امیدواریم دوستان و آشنایان شما هم از این فناوری روز دنیا بی بهره نباشند.
Google Voice: دیگر از دست قبض های سرسام آور موبایل راحت میشوید. با این برنامه به راحتی میتوانید با دوستان خود به گفت و گو بنشینید بدون آن که پرداخت کنید. البته این سرویس برای کشور ما پولی است ؛ اما در کشورهایی نظیر آمریکا بدون هزینه خواهد بود. همچنین گزینه دیگری در این برنامه وجود دارد که میتوانید برای دوستان خود پیغام بگذارید و آن را به صورت پیغام نوشتاری پیامک برای آنها ارسال کنید. کافی است بگویید گوگل وویس به متن تبدیل کند و ارسال کند. هیجان انگیز است نه؟ دیگر نیازی به 2 ساعت تایپ کردن متن پیامک هم ندارید.
Google Talk: محیطی شبیه به یک پیغام رسان ساده را برای شما فراهم میکند اما عملاً با امکانات صوتی که گوگل در اختیار شما قرار داده است این برنامه کاربرد چندانی نخواهد داشت.
Google Calendar: یک تقویم کاربردی جمع و جور است و شما میتوانید با خیالی آسوده موارد مورد نیازتان را به آن بسپارید تا از موردی غافل نمانید.
Google Contacts : یک دفتر تلفن تمام عیار که به راحتی میتواند بین نرم افزارهای دیگر مرتبط با گوگل هماهنگ شود.
Google Finance: می خواهید از آخرین اخبار روز اقتصادی و بورس دنیا با خبر شوید؟ از این برنامه سبک و راحت بهره ببرید.
Google Earth: گل سرسبد نرم افزارهای گوگل؛ یک نقشه ماهواره ای از کره زمین که قادر است مکان های مهم را به صورت سه بعدی نمایش دهد. با این برنامه دور دنیا را با یک کلیک بچرخید و نیازی به 80 روز نیست.
Blogger: بلاگ چیز جدید و قابل توضیحی نیست ؛ همه میدانند بلاگ و بلاگ نویسی چیست. بلاگر مخصوص گوگل است حال با این برنامه در کمتر از چند ثانیه و هر جا که هستید در بلاگ خود بنویسید و ارسال کنید.
Google Translate: مترجم گوگل که میتواند با اکثر زبانهای دنیا کار کند. بیشتر کلمات ترجمه شده آن دقیق است؛ اما ناخالصی هم کم ندارد! با این حال کار راه انداز و در نوع خود بی نظیر است.
Goggles : اگر قصد مسافرت به کشورهای خارجی را دارید، از این برنامه غافل نشوید. کافی است با موبایل خود عکسی از یک بنای تاریخی و مشهور بگیرید و به برنامه بسپارید تا به شما علاوه بر نام اثر، توضیحات دقیقی از بنا و محل آن و... به صورت لینک از سایتهای دیگر بدهد. همچنین امکان دیگری که در اختیار شما میگذارد ترجمه متون است. به طوری که شما کافی است از متن مورد نظر عکس با کیفیتی بندازید تا به شما ترجمهای با استفاده از مترجم خود بدهد. البته نباید فراموش کرد که زیاد دقیق نیست اما در خیلی از موارد کمک بزرگی است.
بخش دانش و زندگی تبیان
منبع:
روزنامه جام جم
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)