مارک تامپسون، عضو انجمن ستارهشناسی سلطنتی و مجری برنامه نجومی بیبیسی، تلاش کرده تا بر اساس معادله مشهور دریک نشان دهد که چه تعداد تمدن فضایی با قابلیت برقراری ارتباط در کهکشان ما وجود دارد.
محمود حاجزمان: «دیگر کافی است! من 20 سال است که به آسمان شب خیره شدهام و حتی یکبار نیز چیزی ندیدهام که در من سوءظنی ایجاد کند که شاید یک گردشگر فضایی آمده تا به زمین نگاهی بیاندازد.» این سخنان مارک تامپسون، عضو انجمن ستارهشناسی سلطنتی انگلستان و مجری برنامه نجومی بیبیسی است.
وی با افراد زیادی برخورد داشته که میگفتند شیء پرنده ناشناسی یا همان یوفو را دیدهاند. به گفته وی، از نظر علمی این سخن آنها به طرز وحشتناکی سطحی است. آنها به احتمال زیاد یک چیز ناشناخته را دیدهاند و ممکن است به نظر برسد که آن شی پرواز میکند. هر چه که بوده، مطمئنا یک شیء بوده، اما به این معنی نیست که این شیء یک موجود فضایی است.
تامپسون میگوید که وی تاکنون چیزی ندیده که باعث شود فکر کند یوفوها منشاء فضایی دارند. اما در عین حال تاکید میکند که اگر از او سوال کنید که آیا فضاییها وجود دارند، با صدای بلند تصدیق خواهد کرد که «بله، آنها وجود دارند.» این موضوع که آیا یوفوها واقعا موجودات فضایی هستند، بحثی است که سابقه چند دهساله دارد. اگر «آنها» آن بیرون باشند، و با توجه به هدف این مقاله بگذارید فرض کنیم که آنها وجود دارند، ما باید منتظر چه تعداد تمدن فضایی باشیم؟ ..
اخترشناس آمریکایی، فرانک دریک، نخستین کسی بود که در دهه 1960 / 1340 نخستین جستجوی واقعی را برای سیگنالهای رادیویی بیگانگان فضایی در کیهان آغاز کرد. در کنار این جستجو، وی برای تخمین تعداد تمدنهای فضایی موجود در کهکشان راهشیری، که ما در عمل میتوانیم بیدرنگ با آنها ارتباط برقرار کنیم، معادلهای ارائه کرد.
معادله مشهور وی یک احتمال جالب است که با پارادوکس فرمی ارتباط زیبایی دارد. به طور خلاصه پاردوکس فرمی میگوید که «اندازه جهان هستی و عمر آن نشان میدهد که باید موجودات و تمدنهای فضایی پیشرفته دیگری وجود داشته باشند. اما اگر چنین است، پس چرا ما تاکنون آنها را ندیدهایم و این تمدنها به ما سر نزدهاند؟» پاردوکس فرمی بیان میکند که صرفنظر از تعداد تمدنهایی که از این رابطه استخراج میشوند، به نظر میرسد که مدارک چنین ارتباطات بین تمدنی دارای یک فقدان آشکار است. ..
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)