كوسهها این گونه انسان شكار میكنند
«درنده خویی در وجود آنها قرار داده شده است و حتی بعضی از انواع این ماهیها یكدیگر را میخورند و حتی تا ۲۰۰ میلیون سال از شكار دایناسورها تغذیه میكردند.» / وقتی كه یك كوسه سفید بزرگ به انسانی حمله میكند مطمئن باشید نمیداند كه موجودی را شكار میكند كه میتواند صحبت و فكر كند. آنها انسانهای در حال شنا را با فوكهای دریایی اشتباه میگیرند و برخلاف تصاویر فیلمهای سینمایی در ۹۰ درصد موارد حمله كوسهها به انسان قربانیان زنده میمانند و تنها دچار نقص عضو میشوند. آنها وقتی گاز میگیرند تازه متوجه میشوند كه این موجود با آن موجودی كه در غریزه آنها برای خوراك نهاده شده است تفاوت دارد و به خاطر همین به زودی شكار خود را رها میكنند.
«جولیت ایلپرین» در كتاب جدیدش به نام «ماهی شیطانی» سفری به دنیای پر از رمز و راز كوسهها كرده است و اعتقاد دارد در واقعیت این كوسهها هستند كه از انسانها میترسند و همیشه از موجود دوپا فراری هستند.
به گزارش خبرآنلاین و به نقل از
ان پی آر؛ از زمان اكران فیلم معروف «آرواره» یا فیلمهای شبیه به آن كه تركیبی از صحنههای سواحل شنی استوایی و كوسههای قاتل را نشان دادند، تصاویر این ماهیها همیشه با صحنههای ترس و وحشت همراه بود. در سواحل كم عمق همیشه ماموران نسبت به وجود كوسههای خطرناك به گردشگران هشدار میدهند و همیشه همه حتی از تماشای این ماهیها وحشت دارند و به این باور رسیدهاند كه این حیوانات به طور مطلق شكارچی هستند و آنها را از فواصل دور میبینند، بو میكشند و میتوانند در كمترین فاصله زمانی به آنها برسند.
همیشه این وحشت در میان انسانها وجود دارد كه كوسهها نوعاً عادت به كشتن دارند و اگر بخواهید كتاب جدید خبرنگار محیط زیست واشنگتن پست را درباره كوسهها بخوانید در نگاه اول به طور حتم همین تصویر در ذهنتان نقش میبندد. به گزارش خبرآنلاین، «جولیت ایلپرین» در كتاب خود با عنوان «ماهی شیطانی» سفری به دنیای پر رمز و راز كوسهها كرده است و اعتقاد دارد در واقعیت این كوسهها هستند كه از انسانها میترسند و همیشه از موجود دوپا فراری هستند. او در سفرهای خود برای تهیه گزارش درباره طبیعت و محیط زیست كشورهای مختلف با جوامع و مردمانی آشنا شده است كه در فرهنگ آنها كوسه با انسان دوست است و حتی برای كوسهها احترام مذهبی قائل هستند.
ایلپرین در این كتاب كه مجموعه گزارشها و تجربیاتش از سفرهای متعدد به كشورهای ساحلی سراسر جهان است مینویسد: «البته كوسهها بیخطر نیستند ولی ما انسانها هستیم كه از كوسهها خطرناكتر هستیم. چرا؟ زیرا هر ساله ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون كوسه در جهان توسط انسان صید میشود ولی كوسهها تنها چهار یا پنج نفر را در سراسر جهان صید میكنند كه آن هم تنها در صورت كمبود غذا اتفاق میافتد. تحقیقات ثابت كرده است انسانها برای كوسهها غذای لذیذی نیستند و آنها تنها در شرایط عجیب و غریب، انسان شكار میكنند. وقتی كه یك كوسه سفید بزرگ به انسانی حمله میكند مطمئن باشید نمیداند كه موجودی را شكار میكند كه میتواند صحبت و فكر كند. آنها انسانهای در حال شنا را با فوكهای دریایی اشتباه میگیرند و برخلاف تصاویر فیلمهای سینمایی در ۹۰ درصد موارد حمله كوسهها به انسان قربانیان زنده میمانند و تنها دچار نقص عضو میشوند. آنها وقتی گاز میگیرند تازه متوجه میشوند كه این موجود با آن موجودی كه در غریزه آنها برای خوراك نهاده شده است تفاوت دارد و به خاطر همین به زودی شكار خود را رها میكنند.»
به گفته كریستوفر نف، محقق معروف استرالیایی كه بیشتر عمر خود را صرف مطالعه درباره كوسهها كرده است بیشتر این موجودات آنطوری كه در فیلمها نشان داده میشوند، خطرناك نیستند ولی فوق العاده باهوش و قوی هستند و همین امر موجب بقای نسل آنها از زمان ماقبل تاریخ شده است. به گفته این محقق استرالیایی شاید به خاطر همین بقای طولانی و قدرت منحصر به فرد، این موجودات به سلطان دریاها معروف شدهاند و همین قدرت ترسی توهم گونه در انسان ایجاد میكند ولی با تمام این اوصاف كوسهها همیشه وحشی هستند و به هیچوجه اهلی نمیشوند؛ «درنده خویی در وجود آنها قرار داده شده است و حتی بعضی از انواع این ماهیها یكدیگر را میخورند و حتی تا ۲۰۰ میلیون سال از شكار دایناسورها تغذیه میكردند.»
ایلپرین در كتابش به تاریخ میلیونی زندگی كوسهها اشاره میكند كه در هر زمان و مكان خود را با محیط زیست تطبیق دادهاند ولی در عین حال نسبت به خطر انسان برای بقای این موجودات هشدار میدهد چرا كه كوسهها برای تعادل اكوسیستم كره زمین ضروری هستند و اگر انسان همین طور به شكار این ماهیها ادامه دهد باید منتظر عواقب جبران ناپذیری باشد.
نویسنده در صفحات انتهایی كتابش مینویسد: «كلمه دوست داشتن برای كوسهها كمی اغراق آمیز است ولی من برای این موجودات ماقبل تاریخ و مقاوم در برابر سختیها احترام قائل هستم و برای آنها در مقابل شكارچی به نام انسان احساس همدردی خود را پنهان نمیكنم.»
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)