مقایسه کردن در زندگی، ممنوع!


11 5 14 10204918 1

رفتار شما در محل کار چگونه است؟ آیا نسبت به مسئولیت‌های کاری خود احساس وظیفه می‌کنید؟ آیا مسائل مادی یا کسب مقام از ارتباط با مردم برایتان مهم‌تر است؟ آیا فکر می‌کنید منافع گروه یا شرکت از منافع فردی مهم‌تر است؟ آیا دائم خود را با دیگران مقایسه می‌کنید و خود را دست‌کم می‌گیرید؟
در واقع مقایسه خود با دیگران نوعی بیماری و ضعف به حساب می‌آید که هر کس را می‌تواند مبتلا کند؛ مگرکسانی که در برابر آن مصونیت داشته باشند و افرادی قاطع و قدرتمند با اعتماد به نفس بالا باشند.
زمانی که خود را با دیگران مقایسه می‌کنید از کجا متوجه می‌شوید که آدمی ثابت‌قدم، موفق و متعهد هستید؟
نخستین گام برای رهایی شما از احساس ناتوانی و داشتن اعتماد‌به‌نفس این است که خود را دست‌کم نگیرید و واژه مقایسه را از فرهنگ لغات خود حذف کنید، زیرا با قرار دادن خودتان در معرض مقایسه، خود را ناتوان‌تر احساس می‌کنید. به‌علاوه بهتر است از آنچه دارید راضی ‌باشید، زیرا در غیر این صورت نمی‌توانید احساس آرامش و رضایت خاطر داشته باشید.
در برخورد با کسی که شما را با دیگران مقایسه می‌کند و از شما انتظار دارد کاری را که او می‌گوید انجام دهید، به خاطر داشته باشید مقایسه‌هایی که او می‌کند هیچ ربطی به شما ندارد.

سعی کنید هنگام مقایسه دیگران با شما خشمگین نشوید، زیرا در این صورت اعتماد‌به‌نفس خود را از دست می‌دهید؛ یعنی هنگامی که دیگران شما را با افرادی دیگر مقایسه می‌کنند نباید خود را دست‌کم بگیرید و فکر کنید واقعا توانایی‌هایتان کمتر از دیگران است.اما برای این منظور شما باید از موضع قدرت برخورد کنید. البته معنای قدرتمند بودن زورگو بودن و خود را برتر از دیگران دانستن نیست بلکه به‌این معناست که زندگی خود را بر پایه موقعیت‌های ارزشمند و تأثیرگذار بنا کنید.
فراموش نکنید که شما فردی شایسته و با ارزش هستید؛ بنابر این دلیلی ندارد که توانایی‌هایتان را نادیده بگیرید، اما باید این امر را باور داشته باشید و بتوانید بر اساس آن عمل کنید.

البته ممکن است همیشه نتوانید مؤثر یا کارآمد باشید و مواردی هم پیش می‌آید که نمی‌توانید به اهداف خود برسید، اما می‌توانید همیشه برای خود حرمت قائل شوید.
هنگامی که شما نمی‌توانید از موضع قدرت عمل کنید برای خود دلایلی می‌آورید که معمولا ریشه در نوعی ترس دارد؛ «اگر این کار را بکنم چه خواهد شد... نکند نتوانم از پس این کار برآیم و...». در واقع هیچ‌کس نمی‌تواند به شما آسیبی برساند، مگر آنکه خودتان بخواهید. ترس هم نوعی احساس درونی است که شما خودتان می‌توانید آن را کنترل کنید زیرا منشأ آن افکاری هستند که باعث می‌شوند شما نتوانید با مشکلات خود مبارزه کنید.