ماهیگیری




fi24
ماهیگیری تفننی نوعی ماهیگیری است که ما در اوقات فراغت خود به منظور تفریح انجام می دهیم. بیشتر ماهیگیران تفننی فقط برای مصرف خانواده خود ماهی می گیرند، و هدف آنها از ماهیگیری اصولاً کسب درآمد نیست.

در نروژ، حدود نیمی از جمعیت بزرگسال این کشور سالی یک یا چند بار به ماهیگیری می روند. در مقایسه با این افراد، حدود ٪۸٠ از کودکان و نوجوانان نیز همین کار را انجام می دهند. خوردن ماهی هایی که در رودخانه ها و دریا می گیریم ایمن است.

قبل از رفتن به ماهیگیری تفننی، باید با قوانین و مقررات مربوط به ماهیگیری تفننی آشنا باشیم. قبل از شروع ماهیگیری ممکن است مجبور باشیم دو نوع هزینه را بپردازیم. این هزینه ها عبارتند از هزینه مجوز ملی ماهیگیری و هزینه مجوز محلی ماهیگیری. این هزینه ها فقط شامل ماهیگیری در رودخانه ها، نهر ها و دریاچه ها می گردد. همه می توانند به طور رایگان در دریا ماهیگیری کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به ماهیگیری تفننی ، مطالب مندرج در سمت راست رامطالعه نمایید.

افراد ١۶سال به بالا که می خواهند به ماهیگیری در رودخانه ها و نهر های دارای ماهی آزاد بپردازند باید مجوز ملی ماهیگیری را از دولت اخذ کنند. چنانچه بخواهیم با استفاده از میله ماهیگیری ماهی هایی چون ماهی آزاد، قزل آلا، یا چار دریایی را در دریا صید کنیم لازم نیست که مجوز ملی ماهیگیری بگیریم. همچنین برای ماهیگیری با میله ماهیگیری یا قلاب دستی در آب شور نیازی به اخذ مجوز ملی ماهیگیری نخواهد بود. همچنین کودکان و نوجوانان زیر ١۶ سال سن نیاز به خریدن مجوز ماهیگیری ملی ندارند.

حقوق ماهیگیری مربوط به ماهی های آب شیرین، خرچنگ های آب شیرین، قزل آلا، و چار دریایی در رودخانه ها و نهرها متعلق به مالک آن است. برای ماهیگیری قانونی در این گونه مکان ها، باید مجوز محلی ماهیگیری خریداری نمود. مجوزهای محلی ماهیگیری را می توان از مالکان، فروشگاه های لوازم ورزشی، دفتر اطلاعات جهانگردی، مکان های مخصوص اردو زدن و غیره خریداری کرد.

ماهیگیر ورزشی جذاب و آرامش بخش است که متاسفانه به دلایلی در کشور ما طرفداران زیادی ندارد.

این درحالیست که کشور ما به دلیل داشتند رودهای زیاد و وجود دریا در جنوب و شمال خود، برای ماهیگیری منطقه ای مناسب محسوب می شود. شاید یکی از دلایل کم طرفدار بودن این ورزش نبود رود یا دریاچه ای طبیعی در شهری مثل تهران است.

اما کسانی که طرفدار این ورزش مفید هستند مطمینا" اطلاع دارند که ورزشگاه ها و یا پارکهایی در شهرهای ایران وجود دارد که دارای دریاچه ای مخصوص ماهیگیری هستند.


fi12
چه زمانی برای ماهیگیری مناسب است؟
اگر شما با قایق به ماهیگیری می روید، زمان ماهیگیری قبل از غروب آفتاب پیشنهاد می شود.

البته از قدیم زمان خوب برای ماهیگیری، حدودا" دو ساعت قبل از طلوع آفتاب پیشنهاد شده. به هرحال فراموش نکنید که این دو زمان که در واقع روشنایی به اصطلاح گرگ و میش است، بهترین زمان برای ماهیگیر هستند.

نور عامل موثر
اگر در شب ماهیگیری می کنید، می توانید از نور استفاده کنید تا ماهی ها را به سمت خود بکشید. این شیوه در اکثر موارد کار ساز است.

ولی اگر در زمان مناسب (قبل از طلوع یا غروب) ماهیگیری می کنید، سعی کنید تا طعمه خود را به سمت نور به آب اندازید. توجه کنید که ماهی ها معمولا به سمت نور حرکت می کنند.



fi13
[/SIZE]

[size=small]چوب ماهیگیری

که در سایزهای مختلف برای موقعیتهای متفاوت طراحی گشته و هر کدام کارآیی خاص خود را دارد.

برای خرید مسئله خاصی برای دقت کردن ندارد فقط اینکه تمام جای نخهای آن سر جایشان باشد، ترک نداشته باشد، واگر تلسکوپی بازو بسته می شود موقع باز بودن محکم باشد و به یکباره و بیخودی بسته نشود.

واین هم تصویر چوب ماهیگیری که البته بازم بخواهید موجود هست:

چرخ (ماهیگیری)

از لوازم اصلی که بر روی چوب ماهیگیری نصب میشود تصویر زیر یک چرخ ساده معمولی البته از مارک قرانقیمت آن می باشد(شما با ارزان تر از این هم کارتان راه می افتد) در موقع خرید به روان چرخیدن و حرکت عقب جلوی منظم چرخ دقت کنید ضمن اینکه از درست کار کردن کلاج(ضامن) چرخ مطمئن شوید.:


fi18

قلاب ماهیگیری

قلابها هم انواع و اقسام زیادی دارند و بسته به احوال از آنها استفاده میشود. در موقع خرید باید از تیز بودن آن اطمینان حاصل کرد واگر یکسری (دو یا سه) خار ریز پشت میله عمودی آن باشد بهتر است (ضمنا در هیچکدام از تصاویر زیر این خارها وجود ندارد)این خارها باعث میشود طعمه محکمتر روی قلاب باقی بماند.



لوازم مورد نیاز دیگر

نخ، دمباریک یا گازانبر، سرب(وزنه)، چکمه، کلاه لبه دار، هرزه گرد، ترمینال و یک جعبه مناسب ابزار

fi21