با توجه به تعداد خيره کننده پيشبينيهاي فناوري در سال 2020، كارشناسان اين سال را جالب و خارقالعاده خواندند.
به گزارش بولتن به نقل از ايسنا؛ البته سال 2020 تنها يك تاريخ درنظرگرفته شده تقريبا 10 ساله براي به وقوع پيوستن اين پيشگوييهاست.
مايك ليبهولد، يك محقق برجسته موسسه «براي آينده» و يك كارشناس فناوري كامل اظهار كرد: سال 2020 ديگر ار نظر من جذابيت بيشتري به نسبت سال 2019 يا 2021 ندارد.
ليبهولد كه در كارنامه خود تجربه همكاري با شركتهاي بزرگ فناوري مانند اينتل، اپل و حتي نتاسكيپ را دارد، به مشتريان خود كمك ميكند تا نگاهي طولانيمدت به شغل خود داشته و در كوتاهمدت تصميمات درستي اتخاذ كنند. وي و همكارانش در موسسه براي آينده به مشتريانشان فال گرفتن را آموزش نميدهند، بلكه آنها را با نشانههايي كه ميتوان در دنياي امروز ديد و طبق آنها پيشبيني معقولانهاي در مورد آينده داشت آشنا ميكنند. او دهه آينده را فوقالعاده جالب خوانده است.
ژاپن يك پايگاه روباتيك در ماه خواهد ساخت
از لحاظ قدرت فناوري، هيچ دليلي وجود ندارد كه ژاپن نتواند اين برنامه جاهطلبانه خود را براي ساخت پايگاه قمري روباتيك تا سال 2020 پيش نبرد. اين ايستگاه توسط روباتها براي روباتها ساخته خواهد شد.
ليبهولد در اين مورد اظهار كرد: چند فضاپيماي خصوصي براي انجام اين كار وجود دارد و به نظر من روباتها تا آن زمان پيشرفتهاي بسيار خواهند داشت.
چين، پكن را با قطار سريعالسير به لندن مرتبط خواهد كرد
برنامه چين اين است كه شرق و غرب را با يك قطار سريعالسير به هم متصل كند.
اين كشور هزينه ساخت و اجراي اين برنامه را بر عهده خواهد گرفت اما در عوض ميخواهد كه از منابع طبيعي كشورهايي كه از اين فناوري سود ميبرند مانند مواد معدني، چوب و نفت استفاده كند. متخصصان اين امر را ممكن اما نامحتمل ميدانند.
خودروهايي كه خود را ميرانند
امنيت كامل و حمل ونقل آسان با خودروهاي خودكار، آرزوي همه از جمله شركتهاي گوگل و دارپا و توليدكنندگان خودرو است. حركتهايي نيز براي جامه عمل پوشاندن به اين آرزو صورت گرفته اما از بين بردن اولين مانع كار سختي است و آن برنامهريزي اين خودروهاي ناهمگن براي برقراري ارتباط با يكديگر است.
انسانها هنوز در سطح جهاني با وجود تمام فناوريهاي ترافيكي از زيرساختهاي بيسيم براي برقراري ارتباط خودروها با يكديگر برخوردار نيستند.
سوختهاي زيستي از لحاظ قيمتي با سوختهاي فسيلي به رقابت خواهند پرداخت
ارتش آمريكا متعهد شده كه تا سال 2020 نيمي از انرژي مورد نياز خود را از منابع تجديدپذير تامين كند.
نيروي دريايي آمريكا معتقد است كه ميتواند تا آن زمان 50 درصد سوخت خود را با سوخت زيستي جايگرين كند.
«ماشين پرنده»، هوابرد خواهد شد؟
ليبهولد اين امر را نامحتمل خواند. وي اظهار كرد: کنترل ترافيک هوايي براي چيزي شبيه به آن باور نکردني است. اين كار از همه نظر مشكل است.
به لحاظ منطقي ما نميتوانيم اين كار را انجام دهيم، از لحاظ هزينهاي و همچنين فناوري نيز ناممكن است.
انسان قادر خواهد بود با كمك ميكرو تراشههاي كاشته شده در مغز خود، وسايل اطرافش را كنترل كند
مغز انسان از لحاظ زيستشناسي يك سرزمين فتحنشده بزرگ است.
اگرچه ايده اتصال قدرت اوليه ذهن انسان با محركها و واكنشهاي الكتريكي از مدتها پيش در داستانهاي علمي و تخيلي و تا حدي در واقعيت وجود داشته، انسان قادر نخواهد بود تا سال 2020 به ادعاي شركت اينتل، دستگاهها را با مغز خود كنترل كند.
ليهولد از موسسه براي آينده اظهار كرد: ارتباطات عصبي هم شيميايي و هم الكتريكي هستند و ما نميدانيم آنها مخصوصا از لحاظ معناشناسي ارتباطات عصبي چگونه كار ميكنند. بلكه شايد بتوان قطعهاي الكترونيكي را در جمجمه انسان كار گذاشت اما من معتقدم كه اين كار تنها براي كاربردهاي درماني بسيار محدود قابل استفاده است.
تمام صفحات نمايش جديد، او الايديهاي فوقباريك خواهند بود
فناوري نمايش پيشرفت بسيار سريعي دارد.
مطمئنا در سال 2020 تعدادي مونيتور السيدي «عتيقه» در برخي مناطق وجود خواهد داشت، اما تا آن زمان كل صنعت به سطوح اوالايدي به نازكي كاغذ تغيير يافته و بسياري از آنها از قابليت تماسي برخوردار خواهند بود.
شركتهاي فضايي خصوصي انسان را به ماه و سياركها خواهد برد
سفرهاي خصوصي به ماه كه اخيرا به صنعت فضايي شلوغي تبديل شده و استخراج از اجسام فرازميني، اهدافي است كه دانشمندان به دنبال تحقق آن تا سال 2020 هستند.
قسمت دوم از احتمال كمتري برخوردار است چرا كه هنوز نميدانيم سفرهاي فضايي طولانيمدت چه تاثيراتي بر بدن انسان خواهد داشت و حتي ماموريتهاي روباتيك نيز تا چند دهه آينده محتمل نخواهد بود.
يك رايانه 1000 دلاري از قدرت پردازشي برابر با مغز انسان برخوردار خواهد بود
رئيس آيندهنگر شركت سيسكو چند سال پيش اين مسأله را پيشبيني كرد.
اين مسأله البته تا حد زيادي منطقي به نظر ميرسد.
توانايي ترجمه جهاني در دستگاههاي تلفن همراه وجود خواهد داشت
اين امر قويا هم از لحاظ عملي مانند ترجمه گوگل و همچنين اشكال عجيبتري مانند برنامههاي دارپا در حال توسعه است.
اين امر از نظر كارشناسان محتمل بوده اما درصد صحت آن بسته به زبانهاي مختلف، متفاوت است.
انسان بالاخره شيشههاي ايآر (واقعيت پيشرفته) را خواهد ديد
واقعيت پيشرفته بر روي برنامههاي گوشيهاي پيشرفته كاملا قابل مشاهده است، اما در آينده ميتوان بصورت غني، اختصاصي و آسان اين فناوري را بر روي هر چيز قابل مشاهدهاي قرار داد. اين مسأله به شيشه و جيپياس دقيق بستگي دارد.
انسان خواهد توانست يك مغز مصنوعي با كاركردي مشابه مغز بسازد
محققان پروژه مغز آبي در سوئيس معتقدند كه هنگامي كه انسان از رايانهاي با قدرت يك مغز برخوردار شود، ميتواند مغزي از تراشه نيز بسازد. اما مسأله موجود اين است كه همانطور كه انسان به ساخت اين مغز دست ميزند، دانستههايش بيشتر شده وميزان سختي كار بالاتر خواهد رفت.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)