اقدامات حفاظتي در زيويه انجام ميشود
جام جم آنلاين: معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي استان كردستان از فعال بودن بيش از 20 كارگره مرمتي در حوزهي ميراث فرهنگي در اين استان خبر داد.
اقبال عزيزي در گفتوگو با ايسنا، درباره مرمت عمارت خسروآباد كه بهطور سالانه انجام ميشود، بيان كرد: اين عمارت با بيش از ششهزار مترمربع وسعت، از بناهاي شاخص استان است كه تا كنون بيش از 80 درصد مرمت سازهاي آن و 90 درصد تأسيسات بنا به پايان رسيده است.
وي اقدامات مورد نياز براي مرمت و احياي بنايي مانند عمارت خسروآباد را شامل مطالعه آسيبشناسي و تهيه طرح مرمت و پس مرمت از بخشهايي كه آسيبپذيري بيشتري دارند، دانست و گفت: اگر امسال اعتبار خوبي به اين بنا داده شود، در سال 1390 ميتوان خبر پايان مرمت آن را اعلام كرد.
او اظهار داشت: يك بخش از عمارت در دست مالك است. اميدواريم امسال با تملك آن، مرمت آن بخش نيز تمام شود.
معاون اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري كردستان با اشاره به پروندههاي زيادي كه در اين استان در دست بررسي است، ادامه داد: پرونده تعيين حريم تپهاي تاريخي در مريوان به سازمان فرستاده شده است كه چون نيازمند نقشهبرداري و تعيين حريم روي نقشهها بود، منتظر اعتبار هستيم و در صورت مشخص شدن وضعيت آن، اين پروژه انجام ميشود.
عزيزي درباره پروژهها و اقدامات در دست انجام در زيويه نيز گفت: فعلا در اين محوطههاي تاريخي كارهاي حفاظتي انجام ميشود. در برنامههاي بعدي، جمعآوري مطالعات منطقه، بازنگري نتيجه كاوشها و مطالعاتي كه در زمانهاي گذشته روي اشيا انجام شده است، صورت ميگيرد تا در يك مجموعه بررسي شوند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)