معرفی نرم افزار پارس پلانت
نرم افزار پارس پلانت Pars Plant به صورت يک برنامه Plug-In ميباشد که کاربر ميتواند آنرا در محيط (ACAD) نصب کنـد و از قــابليتهای بـی شمار آن در طراحی مهندسی Plant استفاده نمايد. اين نرم افزار حاوی بانک اطلاعاتی جامعی از مشخصات انواع شيرآلات، اتصالات، پمپها ، مخازن و ديگر قطعات و تجهيزات پروژه های نفت و گاز و پتروشيمی و صنعتی مطابق با استانداردهای IPS, ANSI, ASTM, API, DIN می باشد. بسياری از کاربران بر اين عقيده اند که يک نرم افزار طراحی بايد سريع، دقيق و مهمتر از همه انعطاف پذير بــاشد تا بتــوان به بهتـــريـن شکل ممکن از قابليت های آن استفاده کرد. Pars Plant با در نظر داشتن اين ويژگيها به گونه ای طراحی شده است که کاربـر به سهولت ميتواند از کليــه قابليت های آن با دقت و سرعت قابـل توجهی بهره مند شود. انعطاف پذيری نرم افزار (Pars Plant) اين امکان را برای مهندسين و کاربران فراهم آورده (در صورت تغييرات .Spec پروژه) تا ويرايش نقشه ها حتی بعداز اتمام عمليات طراحی با صرف کمترين هزينه و زمان امکان پذير باشد. نرم فزار Pars Plant در واقع خود مجموعه ای از نرم افزارهای طراحی-مهندسی است که برآيند اين مجموعه طراحی و Modeling کامل واحدهای صنعتی می باشد.
حداقل ملزومات سخت افزاری برای اجرای اين نرم افزار به شرح ذيل می باشد:
Processor: Pentium II 533 MHZ
RAM: 256 MB
VGA: 64 MB with OpenGL
Hard Disk: 200 MB
نرم افزار پارس پلانت دارای Help استاندارد دو زبانه فارسی وانگليسی ميباشد و تمامی توابع آن بطور کامل توضيح داده شده است.
زير مجموعه های نرم افزار Pars Plant به شرح زير است :
- نرم افزار توليد مشخصات فنی Pars Spec Generator
- نرم افزار مدل سازی و جانمايی تجهيزات Pars Equipment
- نرم افزار طراحی مسير پايپنگ Pars Routing line
- نرم افزار مدل سازی پايپنگ Pars Pipe
- نرم افزار توليد نقشه های ايزومتريک Pars Isometric
- نرم افزار مدل سازی ابزار دقيق Pars Instrument
- نرم افزار مدل سازی تکيه گاه Pars Support
- نرم افزار مدل سازی سازه های فولادی Pars Steel
- نرم افزار مدل سازی سينی کابل Pars Elec
- نرم افزار توليد نقشه های P&ID Pars Pid
- نرم افزار طراحی کانال هوا Pars Duct
- نرم افزار بازبينی طرح Pars Viewer
توليد نرم افزار پارس پلانت برای اولين بار در ايران(كم نظير در جهان )
در عصر حاضر سرعت بخشيدن به بهره برداری از سرمايه، در طراحی و اجرای پروژه های کلان بايد مد نظر قرار گيرد و استفاده از نرم افزارهای فنی مهندسی، بايد جايگزين روش های سنتی و زمان بر شود. تجربه ثابت کرده است، طراحی Plant به روش های سنتی، مشکلات و هزينه های زيادی بر پروژه ها تحميل می کند. با کمال خوشبختی به استحضارعموم متخصصين نفت و گاز و پتروشيمی می رساند برای اولين بار نرم افزار پيچيده فنی و مهندسی که در طراحی مهندسی تفصيلی و Modeling 3D سايت های نفت، گاز، پتروشيمی، نيروگاهی، کارخانجات صنعتی و شيميايی کاربرد دارد، توسط شرکت ايرانی پارلاصنايع اقدام به طراحی و ساخته شده است، که کاربرد گسترده ای برای شبيه سازی و مدل سازی صنايع نفت، گاز، پتروشيمی، نيروگاهی، کارخانجات صنعتی و شيميايی دارد، اين نرم افزارتحت عنوان Pars Plant می باشد که مورد استقبال کارشناسان و متخصصين صنعت نفت در ايران و نيز مورد استقبال برخی از شرکت های خارجی گرفته است. لازم به ذکر است که اخيرأ (بعد از نمايشگاه بين المللی نفت، گاز و پتروشيمی) مدير عامل شرکت Longdin & Browing عرضه کننده نرم افزار HAZMAP در سطح جهان، طی بازديد 8 ساعتِ از شرکت پارلاصنايع و بررسی نرم افزار Pars Plantاعلام آمادگی نموده تا نرم افزار های اين شرکت را در سطح جهان عرضه نمايند.
با استفاده از نرم افزار Pars Plant (توليد داخلی) نه تنها کيفيت و دقت طراحی بالا خواهد رفت، بلکه ساليانه ميلياردها تومان در خروج ارز صرفه جويی خواهد گرديد که ديگرنيازی به نرم افزارهای مشابه خارجی نظيرDMS, PDS… نمی باشد. اين نرم افزار که به شدت مورد توجه مدير فناوری اطلاعات شرکت ملی نفت ايران قرار گرفته است، با حمايت ايشان در همايشی متشکل از 200 نفر از مهندسين طراح در حوزه نفت و گاز ارائه، و مورد استقبال آن ها نيز قرار گرفت. به نظر اکثر کارشناسان سرعت، دقت و قابليت های نرم افزارهای ايرانی(Pars Plant, Pars Map) از تمامی نرم افزارهای مشابه خارجی بيشتر می باشد. لازم به ذکر است که نرم افزار Pars Plant مورد حمايت رياست محترم جمهوری نيز قرار گرفته و در نظر دارند زمينه های لازم جهت صادرات آن به کشورهای منطقه را فراهم سازند.
از آن جايی که سالانه ميلياردها تومان بابت خريد و اجاره ی اينگونه نرم افزارهای خارجی در صنعت نفت پرداخت می شود. شايسته است، حمايت از توليد نرم افزارهای مذکور در داخل در رأس برنامه های دولت محترم به خصوص صنعت نفت ايران قرار گيرد. در حالی که با "يک صدم" قيمت نرم افزارهای خارجی، امکان توليد و ساخت نرم افزارهای به مراتب بهتر، در شرکت های داخلی وجود دارد، انتظار می رود مسئولينی که همواره اعتقاد به تقويت پتانسيل های داخلی در زمينه های دانش محور داشته اند از چنين حرکت هايی که موجب افتخار و شادی متخصصين داخلی می گردد حمايت کنند تا به حول و قوه ی الهی بستر لازم جهت نيل به اهداف و آرمان های مندرج در چشم انداز 20 ساله کشور فراهم گردد. از هيات محترم دولت به ويژه از مديران و مسئولين محترم وزارتخانه های نفت، مسکن، صنايع و... علی الخصوص مديريت محترم شرکت نفت و گاز پارس POGC که متولی پيش برد پروژهای کلان کشور در عسلويه ميباشند، انتظار داريم در بکار گيری و جايگزين نرم افزار Pars Plant (البته پس از آزمايش و کنترل قابليت کاربری آن در پروژه های بزرگ) با نرم افزارهای مشابه خارجی از جمله PDS, PDMS,… ما را جدأ ياری رسانند.
قابليت های نرم افزار Pars Plant
در دنيای پيشرفته امروز، بدون استفاده از نرم افزارهای فنی و مهندسی، نمی توان در هيچ يک از شاخه های مهندسی، طراحی دقيق، قابل اطمينان و قابل قبولی ارائه داد. در هر يک از حوزه های علوم مهندسی، نرم افزارهای متعدد و مختلفی توليد شده و به عنوان ابزار اساسی طراحی، شبيه سازی و پژوهش مورد استفاده قرار می گيرد. اين نرم افزارها روز به روز در حال توسعه و پيشرفت بوده و بر قابليت های آنها افزوده می شود.
برخی از مهمترين قابليت های نرم افزار Pars Plant را می توان چنين برشمرد:
- افزايش سرعت، دقت و کيفيت در طراحی، Piping.
- ارائه 3D Modeling دقيق و قابل اطمينان.
- قابليت استفاده از بانک های اطلاعاتی ( استانداردهای بين المللی).
- قابليت پردازش اطلاعات.
- صرفه جوئی در زمان خريدهای خارجی و جلوگيری از تکرار دفعات خريد (مواد اوليه).
- به حداقل رساندن ضايعات مواد اوليه.
- شيبه سازی پروژه ها قبل از ساخت.
- تقويت توان طراحی و مهندسی مهندسان کشور.
- جلوگيری از خروج ارز و عدم وابستگی به دنيای خارج.
- صدور نرم افزارهای فنی و مهندسی و خدمات مهندسی.
- عدم نياز به ابزار پيشرفته خارجی در توليد نرم افزارهای فنی و مهندسی.
- ايجاد اشتغال، (دغدغه اصلی مردم و مسئولين)
- ايجاد خلاقيت و فناوری در کليه سطوح علوم مهندسی کشور.
خوشبختانه برای ساخت نرم افزارهايی با قابليت های فوق، نيازمند ابزارهای پيشرفته خارجی نيستيم. مهمترين ابزار طراحی چنين نرم افزارهای توانمندی، نيروی فکری افراد خلاق است و چنين افرادی در کشور ما کم نيستند.
دستيابی به نرم افزارهای بومی دارای اين مزيت است که بنا به نياز پروژه های مختلف می توان اين نرم افزارها را اختصاصی نمود و قابليت های جديدی به آنها افزود. مسلماً وجود نرم افزارهای مهندسی توليد داخل، موجب تقويت توان طراحی مهندسان شرکت های کشور خواهد شد. صدور نرم افزارهای ساخته شده و نيز صدور خدمات فنی و مهندسی مزيت ديگری است که می توان از طراحی و ساخت اين نرم افزارها در داخل کشور انتظار داشت.
عملکرد نرم افزار Pars Plant
نرم افزار Pars Plant را می توان در طراحی Plant نظير نفت، گاز، پتروشيمی، نيروگاهی، اداری، تجاری، بيمارستانی، مسکونی و... به کار گرفت. اين نرم افزار مجموعه قطعات (لوله، اتصالات، شيرآلات و...) و تجهيزات (منابع، مبدل، تانک، انواع پمپ و...) به کار رفته در Plant را مطابق استاندردهای جهانی “ANSI, API, ASTM,ASME, DIN, IPS” با هوشمندی کامل و با دقت بالا در حداقل زمان به صورت سه بعدی Model می کند و برخی از عملکرد های نرم افزار به شرح ذيل می باشد:
- توليد و اصلاح کاتالوگ .Catalog Gen
- توليد و اصلاح مشخصات فنی .Spec. Gen
- جانمايی تجهيزات Equipment Fix & Rotary
- طراحی مسير پايپنگ. Pipe Routing Line
- آرايش لوله ها Pipe Arranging
- مودلينگ اتوماتيك كليه قطعات 3D Modeling
- بررسی نقاط برخورد Clash Checking
- ايزومتريک دو و سه بعدی. .Isometric Gen
- اصلاح ايزومتريک. .Isometric Modify
- ابزار دقيق. Instrumentation
- طراحی انواع تکيه گاه ها. Supporting
- مدل سازه های متداول فولادی نظير سوله، خرپا،
ساختمانهای هرمی شکل، انواع پله، نردبان و..... - طراحی انواع پروفيل سازه های فولادی. Steel
- سينی کابل. Cable Tray
- توليد جزئيات سه نمائی Detail Design
- توليد نقشه های PFD & PID
- کانال کشی. Ducting
- بازبينی طرح. Walk Trough
- توليد ليست مواد مصرفی MTO & BOM
- محاسبه قطر اينچ پروژه .Inch /Dia
- نوشتن اطلاعات ,Dim, COP, BOP, TOP, Lineno, Terminal Points, Battery limits
- مدل سازی سه بعدی تجهيزات و لوله کشی وکليه قطعات مربوطه.
- متره و برآورد
- توليد مقاطع سه نمايی از زوايای مختلف.
- انواع پمپ های خطی و زمينی.
- انواع مخازن و تانک ها با عدسی های مختلف.
- انواع مبدل با عدسی های مختلف
- مصالح مورد نياز پروژه “BOM & MTO” در قالب ليستی، برای خريد در اختيار کارفرمايان قرارمی گيرد.
بدين ترتيب خطاهای احتمالی در برآورد مواد مورد نياز به شيوه سنتی از بين رفته و زمان و هزينه های قابل توجهی درخريد نيز صرفه جويی می شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)