گزارش جامجم از وضعيت بناي باستاني كرمانشاه
زخم كهنه بر جان طاق بستان
جام جم آنلاين: با اينكه همه همنوعانش براي باريدن باران لحظهشماري ميكنند، اما دل او با آنها نيست. درخت تنومند و مونس 400 ساله طاقبستان كه محليها رحمت مينامندش، مهربانتر از آن است كه يار ديرينش را فراموش كند.
رحمت كه نامش در فهرست آثار ملي كنار طاقبستان به چشم ميخورد، خوب ميداند، هر قطره باران و بلور برف، نمكي است كه بر زخم كهنه طاقبستان فرو ميرود و به دردش ميافزايد. به جز رحمت، مسوولان ميراث فرهنگي و فرهنگ دوستان نيز از قهر آسمان كرمانشاه خوشحالند! دسته اول خرسند از اينكه فرصت بيشتري براي آستين بالازدن و ترميم تركهاي طاقبستان دارند و دسته دوم آسودهاند كه نقش برجسته بينظير ايران زمين كه تاريخي بيش از 14قرن را در دل خود دارد، چندصباحي از خوره آب محفوظ ميماند.
مهمترين اثر در محوطه طاقبستان، ايوان بزرگ است، كه در آن نقش برجستههاي بينظيري خودنمايي ميكنند.
داخل اين ايوان كه ميشوي، اولين چيزي كه نظرت را جلب ميكند تركها و خزههايي است كه برخي نقشها را محو كردهاند. اين تركها آثار حركت زمين در اين منطقه است كه در طول ساليان سال بر پيكر آثار صخرهاي طاقبستان به يادگار ماندهاند. ورود آب به اين تركها باعث تخريب بيشتر اين اثر ملي شده و تاكنون اقدام قابل ملاحظهاي از سوي مسوولان فرهنگي استان براي ترميم آن صورت نگرفته است. سال گذشته رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي استان كرمانشاه در مصاحبهاي مطبوعاتي اعلام كرد كه تركهاي طاقبستان بزودي ترميم ميشود.
مدير محوطه تاريخي طاقبستان نيز در همان زمان در گفتگو با ميراث خبر از عمليات نجاتبخشي طاقبستان در آيندهاي نهچندان دور خبر داده و اذعان كرده بود: پيشتر يك بار اين تركها مرمت شد، اما از آنجا كه مرمتها اصولي نبود، بيفايده ماند. تنها كاري كه در اين عمليات انجام شد، گرفتن درز تركها بود. پس از يك سال نامهنگاري، بخش حفظ و احيا يك قرارداد با مشاور خود بست و بزودي عمليات نجات بخشي آن آغاز ميشود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)