پلهاي تاريخ لرستان آماده ثبت جهاني
جام جم آنلاين: مدير پروژهي پلهاي تاريخي لرستان از تهيهي پروندهي 66 پل تاريخي اين استان براي ثبت در فهرست ميراث ملي و آغاز عمليات مقدماتي براي تهيهي پروندهي ثبت جهاني پلها خبر داد.
عليجعفر مصطفينژادي در گفتوگو با ايسنا، بيان كرد: با هدف ثبت و شناسايي پلهاي تاريخي لرستان، اقدامات عملي انجام شدهاند. البته مجموع پلهاي ثبتشدهي لرستان تا سال 1387، 19 پل بود كه سال گذشته، اين تعداد به 85 پل رسيد. اكنون پروندهي ثبتي 66 پل تهيه و عمليات ميداني آنها انجام شده است كه به ترتيب براي ثبت به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور فرستاده ميشوند.
او ادامه داد: عمليات نقشهبرداري، ليزر اسكن و فتوگرامتري چهار پل بزرگ كشكان، كلهر، زال و پل دختر آغاز شده است. اكنون عمليات ميداني آنها به پايان رسيده است و در مرحلهي پردازش و تكميل نهايي هستند.
وي با اشاره به اينكه اين عمليات در شش پل تاريخي انجام خواهد شد، اظهار داشت: مستندنگاري پلهاي تاريخي لرستان شايد براي نخستينبار با تلفيق سه روش نقشهبرداري، فتوگرامتري و اسكن ليزري انجام شده و مدلهاي سهبعدي تهيهشده بسيار واقعگرايانه و بهدور از كپيبرداري است.
به گفتهي مصطفينژادي، از محل اعتبارات سال 1387، تعيين حريم 12 پل تاريخي لرستان را در دست اقدام داريم كه در مرحلهي فرستادن براي سازمان هستند. اين پلها شامل پلهاي سهگانهي كاكارضا و پلهاي چندگانهي زال و رنگينبان ميشوند.
وي بيان كرد: از اقدامات ديگري كه از محل اعتبارات ملي و استاني در سال گذشته و چهارماه نخست امسال انجام شدهاند، به گرفتن و پيگيري مصوبههاي ثبت جهاني پلهاي تاريخي لرستان و مطالعه و مرمت آنها ميتوان اشاره كرد.
مدير پروژهي پلهاي تاريخي لرستان يادآور شد: در اين بناهاي بزرگ سنگي، ملات ساروج، آهك و گچ نيمكوب بهكار رفته است و از نظر قدمت به دورههاي هخامنشي، ساساني، اسلامي و قرن چهارم هجري قمري مربوط ميشوند. سنگهاي بهكار رفته در اين پلها و تراش و چيدمان معمارانهي آنها بهگونهاي است كه پس از هزاران سال، پابرجا ماندهاند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)