با هر ميزان فعاليت جسمي در طول روز
نشستن بيش از 2 ساعت مقابل تلويزيون به سلامت روان كودكان آسيب ميزند
خبرگزاري فارس: بر اساس تحقيقات جديد پنهان كردن كنترل تلويزيون و دسته بازي كامپيوتري براي محدود كردن زماني كه كودكان در پاي صفحه تلويزيون ميگذرانند، اقدام خوبي است زيرا نشستن بيش از 2 ساعت كودكان مقابل تلويزيون به سلامت روان آنان آسيب ميزند.
به گزارش خبرگزاري فارس، تحقيقات انجام شده توسط محققان دانشگاه بريستول نشان داد كودكاني كه روزانه چند ساعت را در پاي تلويزيون يا بازيهاي تلويزيوني ميگذرانند با مشكلات رواني بيشتري در رابطه با همسالانشان، يا مسائل عاطفي، بيش فعالي يا چالشهاي رفتاري مواجه خواهند شد.
به گفته محققان بر خلاف موارد نشان داده شده در مطالعات و تحقيقات پيشين، تأثيرات منفي زماني كه در پاي صفحه تلويزيون سپري مي شود با افزايش فعاليت جسمي و بدني كودك جبران نميشود.
اين تحقيقات بر روي 1013 كودك بين 10 تا 11 سال انجام شد كه از آنها خواسته شده بود ميانگين ميزان ساعات نشستن روبهروي تلويزيون در روز را گزارش دهند كه پاسخها از صفر تا حدود 5 ساعت در روز متفاوت بود.
به نوشته خبرگزاري فرانسه كودكان همچنين پرسشنامهاي 25 نمرهاي را در رابطه با وضعيت روانيشان پر كردند و ميزان فعاليت شديد روزانه آنها نيز با استفاده از دستگاهي كه 7 روز به بازوي آنها بسته شده بود اندازه گيري شد.
محققان به اين نتيجه رسيدند كه كودكاني كه روزانه 2 ساعت يا بيشتر را به تماشاي تلويزيون سپري كرده يا به بازيهاي كامپيوتري مي پردازند در پرسشنامه نمره بيشتري را كسب ميكنند كه نشان دهنده مشكلات رواني بيشتر آنها نسبت به كودكاني است كه زمان زيادي را روبهروي تلويزيون سپري نميكنند.
حتي كودكاني كه فعاليت جسمي زيادي داشتهاند اما بيشتر از دو ساعت در روز را در پاي تلويزيون سپري ميكردهاند با خطر جدي افزايش مشكلات رواني روبهرو بودهاند كه نشان ميدهد فعاليت جسمي تأثيري را بر ساعات سپري شده در تلويزيون نخواهد داشت.
تحقيقات پيشين نشان داده بود كه فعاليتي جسمي ميتواند تأثيرات ساعات نشستن روبهروي تلويزيون را از بين ببرد و بسياري محققان و والدين گمان ميكردند در صورت برقراري تعادل استفاده از تلويزيون و فعاليت فيزيكي اين تأثيرات منفي ميتوانند از بين بروند.
يافتههاي اين تحقيق نشان داد كه اين موضوع درست نيست و به والدين توصيه ميكند تا در هر صورت ساعات استفاده از تلويزيون توسط كودكانشان را براي رعايت سلامت آنها محدود كنند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)