گاهي بعد از گذشت مدت كوتاهي از مصرف يك وعده غذايي كامل باز هم احساس گرسنگي مي‌كنيم. بعضي از ما شايد اين ميل شديد زبه غذا خوردن را بگذاريم به حساب اعصاب خرابمان يا علاقه زيادمان به غذا خوردن....

6 دليل سير نشدن و 1 دليل سير شدن

اما متخصصان تغذیه می گویند برخی ترکیبات غذایی می توانند سر بدن را کلاه بگذارند! یعنی بدنمان بعد از خوردن آن ترکیبات غذایی نمی فهمد که واقعا سیر شده یا نه. این نوشته را بخوانید تا منظور متخصصان تغذیه را متوجه شوید.




نوشابه های گازدار

نوشابه، آیس تی و دیگر نوشیدنی های شیرین، قند فوق العاده زیادی دارند. بنابر گزارش مركز تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا، قند موجود در این نوشیدنی ها باعث می شود فرد حتی بعد از اینکه واقعا سیر شد هم غذا بخورد. این قند با تاثیری که بر نحوه استفاده بدن ازلپتین-هورمون سیری- می گذارد، مغز را گمراه می کند بنابراین فرد دلش میخواهد غذای بیشتری بخورد. در نتیجه با تكرار این عادت نه تنها كالری بیشتری را وارد بدن خود می كند، بلكه بیش از پیش، احساس گرسنگی می کند و چند قدم به چاقی نزدیك تر می شود.



غذاهای كنسروشده

بسیاری از غذاهای فرآیندشده ماده ای شیمیایی به نام بیسفنول دارند. طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد،بیسفنول با ورود به بدن سبب كاهش ناگهانی هورمون لپتین می شود و در نتیجه زمینه گرسنگی و چاقی را در فرد فراهم می کند. پس هم به دلیل نمك فراوانی كهدر این محصولات هست و هم به دلیل احساس گرسنگی مداوم ، توصیه می شود ازخوردن این دسته از مواد غذایی صرف نظر كنید.



حذف صبحانه

محققان طی 4 سال، 6 هزار و 764 فردسالم را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند وزن افرادی که در وعده صبحانه شان معادل 300 كیلوکالری غذا می خورند 2 برابر کسانی است که صبحانه ای شامل500 كیلوکالری (یا بیشتر) میل می کنند. این پدیده کمی عجیب به نظر می رسداما دلیل معقولی دارد مبنی بر اینكه خوردن صبحانه مفصل تر باعث می شود درطول روز سطح قند و انسولین خون کمتر افزایش یابد و در نتیجه فرد به طورناگهانی احساس گرسنگی نکند.





نخوردن سالاد

بسیاری از ما در برنامه غذایی مان مقدار کافی سبزیجات برگ سبز را نگنجانده ایم. این گروه غذایی حاوی انواع ضروری ویتامین های گروه B هستند. وجود این ریزمغذی ها در سبزیجات، آنها رابه خوراکی هایی ضدافسردگی، خستگی و چاقی تبدیل کرده است. محققان دانشگاه برکلی به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می کنند حتما بخش بزرگی ازبرنامه غذایی شان را به سبزیجات اختصاص دهند. در مطالعه ای که توسط این دانشمندان صورت گرفته مشخص شده افرادی که ذخایر فولات بدنشان کافی است میتوانند 5/8 برابر افرادی که در بدنشان فولات کافی ندارند وزن کم کنند. سبزیجات برگ سبز همچنین منبع خوبی ازویتامین K هستند. این ویتامین هم می تواند سطح انسولین خون را متعادل کند وهم احساس گرسنگی فرد را کاهش دهد. بنابراین سبزی خوردن، کاهو، انواع کلم،اسفناج و کرفس را حتما جزو خوراکی های روزمره خود قرار دهید.




كم آبی

هنگامی که بدن در معرض کم آبی قرار میگیرد، شما را با احساس گرسنگی فریب می دهد! بنابراین، اگر به اندازه کافیغذا خورده اید و با گذشت زمان کوتاهی گرسنه می شوید، بهتر است بروید یک لیوان آب بنوشید تا احساس گرسنگی تان فروكش كند. یادتان باشد كه همیشه میلبه خوردن نیست که شما را به سمت غذا می كشاند.



حواس پرتی های بصری

پژوهشگران دانشگاه فلایندر استرالیادریافته اند حواس پرتی های بصری می توانند جلوی احساس گرسنگی را بگیرند. خودتان را با این روش امتحان کنید و ببینید که واقعا گرسنه هستید یا تنهاهوس غذا کرده اید. یک بشقاب از غذایی را که دوست دارید، در ذهنتان مجسمکنید. اگر واقعا گرسنه باشید غذای خیالی امانتان را می برد و با دیدنشاشتهایتان بیشتر می شود اما اگر تصویر ذهنی غذا برایتان دلچسب و وسوسهانگیز نبود احتمالا باید سرتان را به کاری گرم کنید تا حواستان پرت شود وبی خود به خوردن یک وعده غذایی حجیم نیندیشید.




چای بعد از غذادلیلی برای سیر شدن

طبق نتیجه تحقیقات منتشرشده در مجله«دانشگاه تغذیه آمریکا»، مصرف چای سیاه بعد از غذاهایی که کربوهیدرات (قند) زیادی دارند سبب می شود که قند خون تا مدت 2 ساعت و نیم بعد از صرف غذاتنها معادل 5 تا 10 درصد افت کند. به همین دلیل فرد به مدت طولانی تریاحساس سیری می کند. محققان معتقدند مواد پلی فنولی موجود در چای سیاه به آنخاصیت ضدگرسنگی می دهند. البته می دانید كه نوشیدن این چای بلافاصله بعداز غذا یك عادت ایجادكننده كم خونی فقر آهن است