و بعلمك الذى احاط بكل شىء
و از تو درخواست مى كنم به دانش و دانائيت كه به همه چيز احاطه كرده.
در زمينه علم حق كه علم فعلى و علم حضوريست و ظاهر و باطن همه موجودات را احاطه كرده، و چيزى گرچه از يك اتم كه ميلياردها از آن در نوك سوزنى جاى مىگيرند از علم او پنهان نيست، و شماره و عدد همه مخلوقات حتى اتمها، دانهها، حبهها، برف و باران، نزد علم او حاضراست، فقط به چند آيه قرآن كه خود دريائى عظيم از معارف است قناعت مىكنيم.
«يعلم ما فى السماوات و ما فى الارض؛ 2
آن چه در آسمانها و آنچه در زمين است مىداند»
«و يعلم ما فى البر و البحر، و ما تسقط من ورقه الا يعلمها، 3
آنچه در خشكى و درياست مىداند، و هيچ برگى نمىافتد مگر اينكه به آن عالم است».
«والله يعلم ما تسرون و ماتعلنون، 4
خدا آنچه را پنهان مىداريد، و آنچه را آشكار مى كنيد مىداند».
«يعلم ما يلج فى الارض و ما يخرج منها و ما ينزل من السمإ و ما يعرج فيها و هوالرحيم الغفور، 5
آنچه در زمين فرو مىرود، و آنچه از آن بيرون مىآيد، و آنچه از آسمان نازل مى شود، و آنچه در آن بالا مىرود مىداند، و او مهربان و بسيار آمرزنده است».
حقيقت اين آيات را با توجهى به بريدگى يك تپه كه هزاران عددش در پنج قاره به چشم مىخورد بهتر مىفهميد:
تاكنون حشره شناسان نزديك به هفتصد هزار حشره احصا كردهاند، شماره حشرات به اندازه ايست كه ارقام براى بيان آن قاصر است.در يك روز تابستانى كه هوا صاف باشد، شماره سوسكها، مگسها، و خرخاكىهائى كه در بريدگىهاى تپهاى در تكاپو هستند از عده نفوس يك قاره بيشتر است، اگر ناگهان نژاد بشر بكلى از روى زمين معدوم شود، مخلوقات ديگرى كه بر روى زمين مىلولند به زحمت متوجه غيبت او خواهند شد. 6
و بنور وجهك الذى اضاء له كل شىء
و از تو درخواست مى كنم به نور ذاتت كه به سبب آن همه موجودات غيبى و شهودى به تابش آمد و روشن شد.
در قرآن مجيد و روايات از كمالات و ارزشها تعبير به نور شده. مراد از نور هدايت است. 7 نور به معناى توفيق براى حركت به سوى ايمان است، 8 نور يعنى اسلام، نور يعنى معرفت، نور يعنى علم، نور يعنى روشنائى دل. 9 نور به معناى قرآن است:
«قد جائكم من الله نور و كتاب مبين». 10
نور به معناى احكام الهى و مسائل اخلاقى، و حقايق اعتقادى است:
«انا انزلنا التورات فيها هدى و نور». 11
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)