در ميان حيرت دانشمندان و ستارهشناسان، يك دنبالهدار كه در مسير حركت خود به سوي خورشيد انتظار ميرفت در جو آن متلاشي شود، از اين واقعه جان سالم به در برد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دنبالهدار لاوجوي (Lovejoy) در شيرجه خود به درون جو داغ خورشيد، آن را دور زده و سالم از آن خارج شده بود.
به گفته دانشمندان، اين دنبالهدار كه شيرجه قهرمانانه آن از سوي پنج فضاپيماي رصدخانه ديناميك خورشيدي، كاوشگرهاي استريو، ريزماهواره پروبا2 اروپا و رصدخانه خورشيدي و هليوسفري ناسا و اسا رصد شده، از هسته يخي بسيار بزرگي برخوردار بوده كه توانسته نزديكي يك ساعته در برابر تاج خورشيدي چندين ميليون درجهاي را تاب بياورد.
در تصاوير رصدخانه ديناميك خورشيدي، دنباله اين جسم آسماني در زمان ورود به جو داغ خورشيد و در فاصله 120 هزار كيلومتري سطح آن به شدت حركت ميكرده كه به زعم دانشمندان احتمالا نشانه مواجهه آن با امواج پلاسماي درون تاج يا حتي حلقههاي مغناطيسي جو اين ستاره بوده است.
دنبالهدار لاوجوي در دسامبر 2011 توسط تري لاوجوي، ستارهشناس آماتور استراليايي كشف شد. دانشمندان به سرعت دريافتند كه اين جسم از خانواده دنبالهدارهاي كروتس است كه در فاصله بسيار نزديكي از خورشيد حركت ميكنند. اين اجسام بسيار كوچك و در تعداد زياد بوده و رصدخانه خورشيدي و هليوسفري تقريبا هر چند روز يكبار، سقوط يكي از آنها را در خورشيد رصد ميكند؛ اما لاوجوي بسيار بزرگتر از دنبالهدارهاي ديگر كروتس بوده و اين حد نزديكي و سپس نجات آن از محيط بسيار داغ خورشيد بسياري از دانشمندان را متعجب كرده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)