«هويت» در اصطلاح جامعه شناختي،...
تعريف هويت
«هويت» در اصطلاح جامعه شناختي، به كوشش فرد برای تحقق يكتايي خويشتن در شرايطي كه در حال شكل دادن به رفتار خويش است، گفته می شود.
نياز به داشتن هويت آن چنان بر روان و انديشه جوان سايه مي افكند كه او را به تكاپوي خستگي ناپذير در راه كسب آن وادار می کند.
آرمان گرايي، عشق و محبت، تشخص طلبي، رقابت، هنرنمايي، استقلال طلبي و بسياري از ويژگي هاي نوجواني، از شاخص هاي مهم اين حركت است.
جوان براي كسب هويت از عوامل گوناگوني همچون: خانواده، نهادهاي تربيتي و پرورشي، رسانه هاي گروهي و مطبوعات اثر می گیرد كه در اين ميان، دو عامل نخست، بيشترين و پاياني ترين نقش را بر عهده دارند.
جوانان و نوجواناني كه هويت خويشتن را مي شناسند و آن را به ياري با مربيان خود احراز مي كنند، قدرت تحليل و تفسير رويدادهاي فرهنگي و در نتيجه مقابله با تهاجم فرهنگي را نيز كسب مي كنند و به افرادي توانمند و نفوذناپذير تبديل مي شوند؛ از اين رو، ضرورت تلاش براي شناساندن هويت نوجوانان و جوانان آشكار مي گردد.
هويت فرهنگي
برآيند هويت مذهبي، ملي و فردي را «هويت فرهنگي» مي نامند.
هويت ديني
امروزه صاحبان فناوري با ابداع فرهنگ هاي مهاجم، در صدد مقابله با هويت ديني انسانها برآمدند و هر گونه ارتباط قدسي را در عالم انكار مي كنند.
فرهنگ كنوني در كشور ايران، آميزه اي از باورهاي اسلامي و ايراني است كه قدمت بس ديرينه اي دارد. از همان زمان كه ايرانيان، فرهنگ اسلامي را مقابل خويش يافتند، آن را به گرمي پذيرفتند و آنگاه در ترويج و نشرش كوشيدند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)