175122 PhotoA

در سال‌هاي اخير با افزايش تعداد ستارگان خارجي در ليگ برتر انگليس، شمار زيادي از بازيكنان با استعداد مسلمان از ساير نقاط جهان بخت حضور در تيم‌هاي اين كشور را يافته‌اند. چنين حضوري سبب نشده تا آنها در كنار پرداختن به فعاليت‌هاي حرفه اي ورزشي خود از عبادت و مسايل ديني شان به عنوان يك مسلمان غافل شوند.
بر اين اساس به هنگام ماه مبارك رمضان، اين عده با برنامه‌ريزي مناسب و هماهنگي‌هاي لازم، اقدام به گرفتن روزه واجب خود كرده‌اند. اقدامي كه باعث حيرت اروپاييان با توجه به مباحثي همچون گرماي هوا، فشردگي تمرينات و مسابقات و ... شده است.
تعداد زيادي از جوانان اروپايي با اديان مختلف با همين رفتار بازيكنان بزرگ با فلسفه اي به نام روزه و ماه رمضان آشنا شده اند.
براساس آماري كه يكي از نشريات چاپ لندن منتشر كرده، لژيونرهاي مسلمان قابل توجهي اكنون در تيم‌هاي ليگ برتري عضو هستند كه امسال نيز همانند ساليان قبل تلاش در زمينه انجام اين عبادت و فريضه الهي داشتند.
از اين دسته مي‌توان به ستارگاني همچون مروان شاماخ، ابوديابي، بكري سانيا، آرماند ترائوره در تيم آرسنال، حبيب بي‌بي از آستون‌ويلا، نيكولاس آنلكا عضو چلسي، مروان فلايني ستاره اورتون، حاتم بن عرفه، شيخ تيوتي هردو عضو نيوكاسل، ادين ژكو، كولو توره، يحيي توره و سمير نصري از منچسترسيتي، عادل ترابت عضو كوئينز‌پارك‌رنجرز، احمد ال‌محمدي از ساندرلند، يونس كابول بازيكن تاتنهام، يوسف مولمبو عضو وست برومويچ، همينطور علي الحبسي و محمد ديام هردو از تيم ويگان اشاره كرد.
اين عده به روال سال‌هاي گذشته در سال جاري نيز تا جايي كه امكان داشته روزه‌گيري كردند و در برخي روزه‌هاي نگرفته را نيز به پس از ماه مبارك رمضان موكول كرده‌اند.
آنها همانند ساير مسلمان خداجوي و روزه‌گير جهان، اكنون با شور و اشتياق به استقبال عيد فطر رفته‌اند تا ثمره تلاش و عبادت خويش را بگيرند و اين فريضه ديني را در قاره سبز به جا آورده اند.
علاوه بر اين گروه، در كشورهاي ديگر همچون آلمان، اسپانيا، ايتاليا و ساير نقاط اروپا نيز بازيكنان مسلمان تا جايي كه مقررات فوتبال حرفه‌اي اجازه داده، روزه گرفتند.
به عنوان نمونه در لاليگا اسپانيا مسعود اوزيل و سامي خديرا ابتداي ماه رمضان موضوع روزه را با خوزه مورينيو در ميان گذاشتند و توانستند براي روزهاي كه تيم كهكشاني بازي دوستانه و رسمي در اين ماه نداشت، به عبادت بپردازند.
در اين ميان ستاره‌اي همچون فردريك كانوت، بازيكن سوماليايي سويا، با برخورداري از يكسري امكانات بيشتر، تقريبا همه روزه‌هايش را گرفته است. كاري كه او از ابتداي ورودش به عرصه فوتبال حرفه‌اي به دقت همه ساله انجام داده است.
كانوته در اين باره مي‌گويد: در سال‌هاي ابتدايي كه روزه مي‌گرفتم اين حركت براي مردم اروپا و باشگاهم، بسيار عجيب بود. آنها تعجب مي كردند چرا من در طول روز هيچ‌چيز نمي‌خورم و تازه بازي هم مي‌كنم، اما بعدا در مصاحبه هايم بحث اعتقاداتم را مطرح كردند و دريافتند فلسفه روزه اصولا چيست. همين‌طور متوجه شدند من مسلمان هستم و راه زندگي من دينم است.
وي مي افزايد: اسلام به من همه چيز داده است. با اعتقاد به اين مكتب من به آرامش و خوشبختي واقعي رسيده‌ام.
مروان شاماخ، بازيكن آرسنال نيز حرف‌هاي مشابه با كانوته دارد. وي درباره فوايد روحي و معنوي روزه گرفتن و ماه رمضان چنين مي‌گويد: خداراشكر با گرفتن روزه در ماه رمضان به عنوان يك بازيكن حرفه‌اي دچار مشكل خاصي نمي‌شوم و امسال نيز چنين تجربه اي را به خوبي احساس كردم.
اكنون اين ستاره مراكشي و كانوته، در كنار بازيكنان مسلمان روزه‌گير مثل مسعود اوزيل يا حتي مدير مسلماني همچون زين‌الدين زيدان، كه همه ساله در نقاط مختلفي از شهر پاريس ايستگاه‌هاي افطاري داير مي‌كند، با عبادت خداوند مراسم عيد فطر، اين ضيافت الهي را به خوبي نزد شهروندان اروپايي برگزار مي كنند و بيش از گذشته، سايرين را با اصول و آئين هاي دين اسلام آشنا مي سازند.