بر اساس يافتههاي جديد باستانشناسي
اگرچه سفرهاي ماركوپولو به چين و شرق دور، وي را به عنوان يكي از بزرگترين جهانگردان تاريخ مبدل كرد، اما يافتههاي اخير باستانشناسان نشان ميدهد كه اين سفرها كاملا غيرواقعي بوده است.
اگرچه سفرهاي ماركوپولو به چين و شرق دور، وي را به عنوان يكي از بزرگترين جهانگردان تاريخ مبدل كرد، اما يافتههاي اخير باستانشناسان نشان ميدهد كه اين سفرها كاملا غيرواقعي بوده است
باستانشناسان به تازگي دريافتند، تمام مطالب مربوط به چين و كشورهاي شرق دور كه در نوشتههاي به جاي مانده از ماركو پولو كشف شدهاند، داستانهاي دست دومي هستند كه او در ملاقات با تجار ايراني در سواحل درياي سياه شنيده بوده است.
به گفته محققان، «ماركو پولو» بعدها اين داستانها را براي فروش بهتر با مجموعه اطلاعاتي بيارزش ادغام و در كتاب «توصيفي از جهان» كه يكي از نخستين كتابهاي مسافرتي به شمار ميرود، عرضه كرده است. در اين ميان ميتوان به گزارشات بيپايه و اساس او در مودر حمله «كوبلاي خان» به ژاپن در سالهاي 1274 و 1281 اشاره كرد.
دانيل پترلا؛ استاد دانشگاه ناپل گفت: تمام مكتوبات «ماركو پولو» از رويدادهاي به وجود آمده در كشورهاي شرق دور و به خصوص چين دچار تناقضاتي بسيار زياد با واقعيت است كه از آن جمله ميتوان به توصيف كشتيهاي 5 دكله مغولها اشاره كرد درحالي كه كشتي مغولها سه دلكه بودهاند.
از سوي ديگر «فرانسس وود» رييس بخش چينشناسي كتابخانه بريتانيا، جعلي بودن ادعاي «ماركو پولو» در سفر به خاور دور را نبود هيچگونه اطلاعاتي در خصوص «ديوار بزرگ چين»، «چاي چيني»، «مراسم مذهبي و بومي چينيها» و ديگر ويژگيهايي كه چين به آنها شهرت دارد، بيان كرده است.
به گفته اين كارشناس، گذشته از آن هيچ نشان يا اثري متعلق به خاور دور حتي از آثار و لوزام به دست آمده از خانوداه اين جهانگرد معروف نيز به دست نيامده است.
از اين رو باستانشناسان معتقدند، آنچه ماركوپولو از سفر خود به چين نگاشته است، نسخهبرداري از يك كتاب راهنماي مسافرت به چين است كه توسط تجار ايراني نوشته شده بوده است.
منبع: فارس
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)