نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: شیمی سیگار

  1. #1
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    شیمی سیگار

    دود سیگار دارای نیکوتین (۵/۰) ، اکسید دو کربن ، انیدرید کربنیک، اسید سیانیک ( به مقدار ۳ تا ۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم یرگ توتون)، اسیدهای استیک،پروپیونیک ، والرینیک ، بوتیریک ، آمونیاک ، مواد رنگی ، یک ماده روغنی با بوی توتون ، مقدار کمی از کولیدین ( نوعی ماده بسیار سمی ولی دارای بوی مطبوع ) ، ترکیبات فنلی و غیره است . ماده سمی برگهای تخمیر نیافته توتون ، گلوکزید ازته ای به نام تاباسین tabacine می باشد .
    تاباسین که در سال 1926 توسط Barbieri به دست آمد ، طعم سوزاننده و تحریک کننده دارد . در آب و الکل محلول است و تجزیه آن تحت اثر قلیائیات ، آمونیاک و نیکوتین حاصل می شود .
    توتون استفاده شده در ساخت سیگار دارای ماده ای به نام نیکوتین است ، الکالوئیدی به فرمول C10H14N2 و به وزن ملکولی 23/162 است .
    نیکوتین الکالوئیدی به حالت مایع و روغنی ، بی رنگ یا به رنگ زرد روشن و بسیار جاذب رطوبت است . اگر در مجاورت هوا و نور قرار گیرد ، تدریجا به رنگ قهوه ای در می آید . طعم تند و سوزانده دارد و به طور ضعیف بوی توتون از آن استشمام می شود . سمیت آن زیاد است.وزن مخصوصی معادل 011/1 دارد . در گرمای 247 درجه می جوشد و بخارات تحریک کننده از آن خارج می شود . اگر قطره ای از آن بر روی کاغذ ریخته شود ،اثر آن بر جای می ماند که تدریجا محو می شود.
    نیکوتین به مقدار زیاد در الکل ، کلروفرم، اتر، اتردوپترول و روغن ها حل می شود. با آب در گرمای پائین تر از 60 درجه ، قابلیت اختلاط دارد . دارای املاح مختلف است . درباره سمیت نیکوتین همین قدر کافی است که ذکر شود این الکالوئید از راه تمام مخاط های بدن جذب می گردد و اگر یک تا دو قطره آن ، بر روی زبان سگی ریخته شود . بطور برق آسا جانور را می کشد. تنها نیکوتین موجود در برگ توتون ، موجبات مسمومیت را فراهم نمی سازد بلکه آمونیاک دود سیگار و مواد دیگر آن نیز موجب ناراحتی های مزمن حلق و مخاط دهان می گردد. نوع مزمن این مسمومیت بطور فراوان در افراد معتاد به دود کردن سیگار دیده می شود . در مسمومیت های مزمن ، عوارضی نظیر خشکی ناحیه حلق ، احساس سنگینی در سر ، سرگیجه، یبوست، احساس صداهائی در گوش، سر درد، کم شدن حافظه، طپش قلب، ورم لثه دندان، پیدایش لکه های سفید در مخاط ها ، اختلالات بینائی، لارنژیت مزمن، نوعی سوء هضم،آنژِین دوپواترین و نوعی تصلب جدار شرائین ظاهر می شود . بعدا تنگ شدن مجاری عروق و بالا رفتن فشارخون پیش می آورد .
    منبع.
    گیاهان دارویی دکتر زرگری

  2. 2 کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/