پژوهشگران دانشگاه خلیج فارس بوشهر به کمک نانوذرات کاتالیزوری موفق به تولید ترکیبات مزدوج کوچکی شدند که قابلیت استفاده در دیودهای نورانی مورد نیاز صنایع الکترونیکی آلی را دارند.
دکتر خدابخش نیکنام، عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر در این باره گفت: دیودهای نورانی آلی (OLEDs) به عنوان یک فناوری مدرن نقش مهمی را در صنعت الکترونیک ایفا می کنند.
وی ادامه داد: یک دسته از ترکیباتی که در دیودهای نورانی آلی مورد استفاده قرار می گیرند، مولکولهای کوچک مزدوج آلی هستند که مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند. این مولکولها نسبت به دو دسته دیگر یعنی پلیمرها و کمپلکس های آلی-فلزی، پیچیدگی های کمتری دارند و تهیه و کاربرد آنها در ساختار دیودهای نورانی آلی آسان تر و ارزان تر است.
نیکنام با بیان اینکه برای تهیه این ترکیبات به واکنشهایی نیاز است که در آنها شکلهای متفاوتی از سیستم های کاتالیزوری همگن و ناهمگن پالادیم استفاده می شود، افزود: در این تحقیقات یک سیستم نانوکاتالیزوری ناهمگن از پالادیم را معرفی و شناسایی کردیم و پس از آن مولکولهایی را با استفاده از این سیستم کاتالیزوری تهیه و خواص نوری آنها را مورد بررسی قرار دادیم.
عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر با اشاره به نحوه اجرای این پروژه تحقیقاتی خاطر نشان کرد: توانستیم به کمک کاتالیزور نانو ذره ای و هتروژن به دست آمده، ترکیبات مزدوج کوچکی که قابلیت استفاده در دیودهای نورانی آلی را دارند با کارایی بالا سنتز کنیم.
این محقق دیود نورانی را یک قطعه پر استفاده در الکترونیک دانست که می تواند انرژی الکتریکی را به انرژی نورانی تبدیل کند و یادآور شد: شرایط جداسازی آسان، قابلیت بازیابی مجدد بالا و انجام واکنش در شرایط سازگار با محیط زیست از جمله مزایای این پژوهش است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)