پارک مدرس
آدرس: شهیدبهشتی، تقاطع مدرس
پارک مدرس در سال ۱۳۷۲، در زمینی به متراژ ۲۷۹۵ مترمربع در ضلع شرقی بزرگراه مدرس تقاطع خیابان بهشتی تاسیس شد.
پارک مدرس
آدرس: شهیدبهشتی، تقاطع مدرس
پارک مدرس در سال ۱۳۷۲، در زمینی به متراژ ۲۷۹۵ مترمربع در ضلع شرقی بزرگراه مدرس تقاطع خیابان بهشتی تاسیس شد.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک ملت
تلفن: ۲۲۰۴۵۵۶۳ آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک
پارک ملت در شمال تهران و در منطقه ۳ شهرداری تهران قرار دارد.این بوستان از شمال به خیابان جام جم ، از جنوب به خیابان نیایش ، از شرق به خیابان ولیعصر و از غرب به خیابان سئول (باشگاه انقلاب ) محدود می شود. این پارک ابتدا زمین بایری بوده که احداث آن بر اساس موقعیت خاص خود در ۲ فاز متفاوت از سال ۱۳۴۵، آغاز گردیده است. فاز اول آن شامل قسمتی از پارک، که به موازات خیابان ولیعصر (عج) است، به بلوار کنار جاده موسوم بوده و بخشی از آن که در قطعه ای از پیاده رو گسترده شده در سال ۱۳۴۷، بهره برداری شد. فاز دوم آن نیز در سال ۱۳۵۳، بهره برداری شد که شامل دو بخش تپه ای می باشد. جنگل کاری های سمت صداو سیما و چمن کاری و گل کاری های سمت خیابان نیایش و سئول. طراحی پارک نامنظم را، به سبک پارک های انگلیسی، شخصی به نام پوسن Posen انجام داده است . مساحت این بوستان ۳۴ هکتار می باشد که حدود ۲۳ هکتار آن به چمن کاری، ۳/۲ هکتار آن به جنگل کاری و ۲/۰ هکتار آن به گل کاری اختصاص یافته است . فاز اول در ۱۳۴۷ ه.ش، به صورت بلوار و به طول ۱۰۰۰ متر برِ خیابان ولیعصر انجام شد; و فاز دوم نیز در ۱۳۵۳ ه.ش، بر پایه طرح یک پارک ساز انگلیسی و با الهام از پارکهای آن کشور روی تپههای غربی ادامه یافت. این بخش از پارک از شمال به صدا و سیما، از جنوب به خیابان نیایش و از غرب به باشگاه انقلاب منتهی میشود. پارک در ابتدا زمینی بایر بوده و قسمتهای مسطح، شیبدار و تپههای زیادی در آن دیده میشود.. پوشش گیاهی اغلب پارک شامل درختان سدروس،صنوبر، چنار ، نارون، اقاقیا ، بیدمجنون، انواع سرو،تبریزی ، زبان گنجشک ، بداغ ،یوکا ، ارغوان ، برگ بو ، ترون ، شمشاد، و نشاهای فصلی است. در این پارک حدود ۱۲۰ گونه درخت و درختچه و درخت میوه از جمله سیب، زردآلو، هلو، توت، به، موز، خرمالو، انجیر و ... وجود دارد. همچنین درختان افرا، تبریزی، صنوبر، سپیدار، چنار، اقاقیا، سرو، سرو بادبزنی، نوئل نقرهای، نارون، سدروس، چنار، کاج کاندیلا، توری، ارغوان پیچ آبجویی، ختمی، یاس شیروانی، شمشاد پرتقالی، شمشاد اناری و رسمی، مرچسب نی و بسیاری درختان دیگر، فضای پارک را دلانگیز کردهاند. گلهای چند ساله و دائمی نیز مثل رعنا، گالانیا، کوکب، شمعدانی و کردئوپیس و انواع رزهای مینیاتوری، قلمهای، پیوندی، هفترنگ، حنایی و ساناز، زیبایی خاصی به پارک بخشیدهاند. قسمت شمالی پارک بیشتر جنگل کاری و قسمت جنوبی چمن کاری شده است. این پارک دارای پنج زمین بازی برای کودکان، چهار سرویس بهداشتی در چهار نقطه پارک، حدود ۹۰۰ نیمکت، دو بوفه و نمازخانه در قسمت ورودی پارک و زمین پینگپنگ است. همچنین دو آبنما، یکی در مرکز پارک و دیگری در بلوار پارک وجود دارد. از دریاچه پارک نیز برای قایقرانی استفاده میشود. در بازسازی ۱۳۷۹، نیمکتها، رنگ و روشنایی و کفپوش پارک نیز تعویض گردید و بر روی دریاچه پارک نیز پل زده شد. از دیگر امکانات پارک، حیاتوحشآن است که در آن گوزن، میمون، غاز، اردک، پلیکان، طاووس، عقاب، جغد، مرغ عشق، طوطی، فنچ، عروس هلندی و گونههای دیگر نگهداری میشوند. در ضمن، یکی از موارد تماشایی پارک ملت، استقرار اولین قطار دیزل، مشهور به قطار دودی است که در ضلع غربی پارک بر روی ریلهای خود کار گذاشتهشده است. این دیزل که تاریخ ۱۸۸۷ م، را بر روی خود دارد اولین قطاری است که در زمان ناصرالدین شاه میان تهران و حرم شاه عبدالعظیم به کار گرفته
امکانات :
پارک ملت دارای یک نمازخانه، ۴ سرویس بهداشتی در جهت های اصلی پارک، یک زمین پینگ پنگ ، ۲ زمین اسکیت و ۵ زمین بازی کودکان که در ۳ قسمت جنوب غربی پارک و ۲ زمین در قسمت شرقی پارک می باشد برای پاکیزگی هوا و زیبایی پارک در قسمت های شرقی و مرکزی پارک ۲ آب نما و یک دریاچه با امکانات قایق سواری دارد. در کنار دریاچه بوفه ، قفس های پرندگان و محوطه حیات وحش واقع شده است که گونه های مختلف جانوری در آنها نگهداری می شوند. در قسمت شمالی پارک و محوطه جنگل کاری ، وسایل ورزشی از قبیل بارفیکس ، پارالل و... در مکانی به نام خیابان ورزش وجود دارد که عموم مردم از آن استفاده می کنند. حدود ۱۷ آبخوری با منابع آب شرب شهری در نقاط مختلف پارک تعبیه شده است و آب مورد نیاز ، به منظور آبیاری و حفظ فضای سبز، در پارک از قناتی تامین می شود که سرچشمه آن ولنجک بوده و به دریاچه پارک منتهی می شود . این آب، به وسیله ۵ موتور پمپ، برای آبیاری گیاهان به روش بارانی استفاده می شود.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک مهر
آدرس: خیابان شهید باهنر، خیابان عمار، خیابان مهر
این پارک در سال ۱۳۴۸، بر روی زمینهایی که در آن جو کاشته میشد، با مساحت ۱۲۰۰۰ مترمربع بنا شد و دارای زمین فوتبال و والیبال است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک میثاق
پارک میثاق با مساحت ۷۴۹۶۹ مترمربع از دیگر پارکهایی است که در منطقه ۱۶ و خیابان شوش واقع شده است. زمین بازی کودکان، زمین آسفالت ورزشی، نیمکت های متعدد جایگاه آبخوری و ۶ سرویس بهداشتی از امکانات این پارک میباشند.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک نرگس
تلفن: ۵۵۸۳۸۲۴۶ آدرس: جاده ساوه، شهرک شهیدشریعتی
این پارک ۶۳۱۸۸ متر مربع مساحت دارد و در جاده ساوه، ابتدای شهرک شهید شریعتی، واقع شده است. در این پارک ۱۶۸۷ متر مربع گل کاری ؛ ۲۹۳۶۵ متر مربع چمن کاری و ۳۰۰۰ متر مربع زمین بازی احداث شده. گونه درختی غالب در این پارک نارون می باشد.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک نیاوران
تلفن: ۲۲۲۸۱۰۵۸ آدرس: خیابان شهیدباهنر، ابتدای خیابان پاسداران
پارک نیاوران در ۱۳۴۲ ه.ش، با مساحتی حدود شش هکتار، با نقشه طراحان انگلیسی، به دستور محمدرضا پهلوی و با معماری مهندس سردار افخمی ساختهشده است.
احداث پارک نیاوران در سال ۱۳۴۸، انجام شد. پارک نیاوران، با مساحتی حدود ۶۲۰۰۰ متر مربع، در ابتدای خیابان شهید باهنر واقع شده و از پارک های ویژه منطقه و نیز تهران بزرگ است. در این پارک که از طبقات مختلف تشکیل شده پله های متعددی ساخته شده است که از مشخصات ویژه پارک محسوب می شود. دو ورودی آن یکی در شمال خیابان پاسداران و دیگری در جنوب خیابان پاسداران قرار دارد.
آب نماهای بزرگ این پارک ، با مساحت ۳۳۲۰ متر مربع، جلوه های ویژه ای از پارک را به نمایش می گذارد. فضای سبز پارک نیاوران از هماهنگی ۸۰۰۰ متر مربع گل کاری ، ۲۰۰۰۰ متر مربع چمن کاری و درختان زیبای متعدد شکل گرفته است. در پارک نیاوران ، برای تامین روشنایی فضای سبز پارک، از ۴۳۴ تیر روشنایی استفاده می شود. ۱۷ سرویس بهداشتی این پارک در کنار سایر امکانات رفاهی وجود دارد. پارک نیاوران یکی از قدیمی ترین درختان چنار شهر تهران را دل خود جای داده است. این درخت ۱۵۰ ساله، با ارتفاع حدود ۲۰ متر و محیط بن ۸۰/۲ ، در پارک نیاوران خودنمایی می کند. قسمتهای مختلف پارک عبارتند از:
ساختمان کانون فرهنگی کودکان که زیرنظر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزش زبانانگلیسی در آن دایر است و قبلاً کتابخانه همراه سالنآمفیتئاتر بوده است; زمین اسکیت که در سال ۱۳۷۳ ، تأسیس شده است; زمین بازی کودکان; نمازخانه، سه سرویسبهداشتی و چهار استخر بزرگ.
در گذشته آب استخرها و پارک از آب تهران تأمین میشد، ولی ازسال ۱۳۷۹، با حفر کانال در وسط پارک، آب مورد نیاز از قنات نیاوران تأمین میشود. هم اکنون به جز سرویسهای بهداشتی، آب استخرها و آبیاری از این آب تأمین میشود. دریاچه که با داشتن ماهی، مرغابی و لاکپشت از زیباییهای پارک به حساب میآید، زمین تمرین اسبسواری و سالن ورزشی بانوان از جمله امکانات پارک نیاوران است..
امکانات:
کتابخانه ، آمفی تاتر ، بوفه ، زمین بازی کودکان ، برکه ، آب نما، مبلمان پارکی ( نیمکت – سطل زباله – پایه چراغ – گلجای – آبخوری )؛ فضای سبز (چمن – گیاهان پوششی – جنگل کاری – رز ودرختچه – گل و گل کاری ) یادآوری می شوداین پارک دارای سیستم صوتی برای پخش اذان در ساعات شرعی می باشد.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک هفتم اسفند
آدرس: بزرگراه بعثت، خیابان خزانه بخارایی، مقابل ورزشگاه معتمدی
این پارک ،که به مناسبت روز انتخابات شوراها، هفتم اسفند ۱۳۷۷ ، افتتاح و به این نام ، نامگذاری شده در محل گود مرادی سابق در محدوده شهرداری منطقه ۱۶ احداث شده است و از شمال به کوچه ایوان و مرادی ، از جنوب به خیابان شهید بهزاد پور ، از شرق به خیابان رحیم زاده و از غرب به خیابان شهید بخارایی منتهی می شود. پارک هفتم اسفند، با مساحتی حدود ۳۷۰۷۸ متر مربع، جایگزین یکی دیگر از گودهای جنوب شهر تهران شده است تا به این وسیله اهالی شریف و شهید پرور این منطقه از جنوب شهر از مواهب آن بهره مند شده و سرانه فضای سبز این نقاط محروم به میزان مطلوب نزدیک تر شود .اکتیوته های این پارک شامل : فضای سبز ۲۶۲۰۰ متر مربع ؛ گذرگاهها و پیاده روها ۷۸۷۸ متر مربع ؛ فضای بازی کودکان ۱۸۰۰ متر مربع ؛ پارکینگ ۷۵۰ متر مربع ؛ تاسیسات ۲۲۰ متر مربع ؛ محل منبع آب بتونی ۱۵۰ متر مربع و سرویس بهداشتی ۸۰ متر مربع می باشد.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک هلال احمر
آدرس: خیابان دکترشریعتی، جنوب میدان شهیدقندی
ایـــن بوستان تا سال ۱۳۷۲، در اختیار سازمان هلال احمر قرار داشت و این سازمان، در زمینه های ساخت دست و پای مصنوعی و همچنین آموزش امداد ، خیاطی و گل سازی؛ د ر این مکان به فعالیت مشغول بوده و از سال ۱۳۷۲، فضای فوق در اختیار شهرداری منطقه ۷ قرار گرفت که شهرداری، پس از تخریب ساختمان های فرسوده آن واحداث فضای سبز و نیز با ساماندهی قسمت های دیگر پارک، نسبت به ایجاد فرهنگ سرای اندیشه و همچنین بوستان هلال احمر اقدام کرد. فرهنگ سرا شامل : کتابخانه ، کتاب فروشی، نگارخانه، سالن اجتماعات، مرکز آموزشی و بوفه و رستوران می باشد. همچنین فضای سبز پارک شامل حدود ۱۰۷۰۰ مترمربع چمن گیاهان دایمی مانند چنار ، کاج، ماگنولیا و انواع درختچه زینتی (زرشک- انواع رز- پیروکانتا و ژونی پروس) می باشد این بوستان ۲۹۰۰۰ مترمربع وسعت دارد.
امکانات:
آمفی تاتر ، زمین بازی کودکان ، آب نما ، واحدهای بهداشتی ، مبلمان پارک (نیمکت - گلجای - سطل زباله – آبخوری- پایه چراغ ) ؛ فضای سبز (چمن - گیاهان پوششی – جنگل کاری - رز و درختچه - گل و گل کاری ).
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک هنرمندان
تلفن: ۸۸۸۲۶۱۲۵ آدرس: خیابان ایرانشهر بالاترازخیابان طالقانی
باغ تهران در سالیان گذشته، در اختیار ارتش بود که از آن به منظور انبار آذوقه استفاده می شد. در سال۱۳۷۵، در پی خریداری این اراضی و توسعه شهرداری تهران، سازمان پارک ها متولی راه اندازی آن شد. سازمان فوق طرح پارک را بر اساس طرح قدیم باغ های تهران طراحی کرد. بر همین مبنا این پارک در سال ۱۳۷۶، با نام باغ تهران افتتاح شد. مساحت باغ تهران ۵۱۲۷۹ متر مربع می باشد که از جنوب به خیابان شهید پرفروشان، از شرق به خیابان شهید ترابی، از غرب به خیابان ایرانشهر شمالی و از شمال به خیابان بهشهر منتهی می شود.
امکانات:
زمین بازی کودکان ، آب نما ، واحدهای بهداشتی ، مبلمان پارک و فضای سبز (چمن - گیاهان پوششی – جنگل کاری - رز و درختچه - گل و گل کاری )
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
پارک و فرهنگسرای اندیشه (مدرسه)
آدرس: خیابان شریعتی، بین خیابان قندی و خیابان توپچی
پارک و فرهنگسرای اندیشه با مساحت حدود سه هکتار در سال۱۳۷۲، تأسیس شده است. پارک مجهز به زمین بازی برای کودکان، بوفه، پنج آبخوری و حدود ۱۰۰ نیمکت و سکو است. گونههای درختی پارک شامل چنار، کاج، توت، خرمالو و درختچههای زینتی، ختمی و گیاهان پوششی و شمشاد و گلهای دایمی و انواع گلهای رز است. فرهنگسرای اندیشه نیز در پارک کوچک و سبز اندیشه قراردارد و بخش اعظم و مهم آن را در بر گرفته است. به طورکلی، موقعیت فرهنگسرا در پارک به گونهای است که در نگاه اول، محوطه پارک حیاط فرهنگسرا فرضمیشود. فرهنگسرای اندیشه شامل نگارخانه، سالن آمفیتئاتر با ظرفیت ۱۲۰ نفر، دو سالن با عنوان سالن خانه دانش، مناسب برگزاری نمایشگاه و جلسه های کوچک، سالن اجتماعات با ظرفیت ۱۰۰ نفر، مرکز آموزش، خانه فیلم مستند، مدرسه اینترنت و کتابخانه نابینایان با سه نرمافزار بریلی و کامپیوتر است.
نگارخانه پس از یکسال از شروع کار، فعالیت خود را تغییر داد و اقدام به برگزاری جشنواره زمستانی تصویرسازی "خیال و رؤیا" کرد. برپایی این جشنواره معرف خوبی برای جذب هنرجویان به این مرکز شد. تقریباً هر هفته در این نگارخانه آثار دانشجویان و هنرمندان تازه کار به نمایش گذاشته میشود. کتابخانه شبانهروزی فرهنگسرا با ۳۱۹۱۸ جلد کتاب متشکل از بخش مرجع و سالنهای مطالعه و مطبوعات است.
وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای
چون خدا همیشه دو دستش پره
[SIGPIC][/SIGPIC]
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)