فكر مي‌كنيد واقعا پيتزا و شكلات باعث به وجود آمدن جوش‌هاي آكنه‌اي در شما مي‌شوند؟ آيا واقعا براي اينكه از شر جوش‌هاي خود خلاص شويد سرخ‌كردني كمتر مي‌خوريد؟ 5 نكته زير تصورات اشتباهي است كه اغلب مردم راجع به پوست خود دارند.



شكلات باعث آكنه نمي‌شود اما شير چرا!
اگرچه مطالعات كمي در مورد رابطه رژيم غذايي و آكنه انجام شده است اما در اكثر اين مطالعات چيزي راجع به تاثير شكلات بر آكنه گفته نشده است. مردم اغلب فكر مي‌كنند غذاهاي چرب مثل شكلات و پيتزا و سيب‌زميني سرخ‌كرده و بقيه غذاهاي سرخ‌كردني، يك جورهايي باعث بسته شدن منافذ پوستي‌شان مي‌شوند و روغن آن هم به سطح پوست ترشح مي‌شود. در واقع آكنه به اين علت به وجود مي‌آيد كه منافذ پوست به خاطر سلول‌هاي پوستي و باكتري‌هاي داخل منافذ بسته مي‌شود. مطالعات اخير نشان مي‌دهد كه ممكن است ارتباطي بين شير و بقيه محصولات لبني با به‌وجود آمدن آكنه وجود داشته باشد. گفته مي‌شود كه هورمون‌ها و بقيه فعل و انفعالات بدن غدد چربي پوست آكنه به وجود بياورند. پزشكان الان به اين بيماران توصيه مي‌كنند كه مصرف محصولات لبني را محدود كنند اما به هيچ وجه قطع نكنند.

ضدعرق‌ها و دئودرانت‌ها را بهتر است شب‌ها استفاده كنيد
اغلب افراد از اين موضوع شكايت دارند كه ضدعرق‌ها و دئودرانت‌هايي كه استفاده مي‌كنند خيلي موثر نيستند. يك روش براي مقابله با اين مساله اين است كه ضدعرق‌ها و اسپري‌ها را شب، قبل از خواب استفاده كرد. صبح بعد از بيدار شدن از خواب هم يك نوبت ديگر دئودرانت استفاده كنيد. اين‌طور ميزان تعريق‌هاي آزارنده را به حداقل مي‌رسانيد. كساني كه تعريق شديد دارند و از اين موضوع ناراحت هستند بهتر است به يك متخصص پوست مراجعه كنند. براي اين افراد گاهي محلول بوتوكس تزريق مي‌شود كه به مدت 6 تا 9 ماه جلوي تعريق غدد عرق ناحيه تزريق را مي‌گيرد.خال‌هاي مسطح‌ هم مي‌توانند زمينه يك سرطان پوست باشند اغلب افراد فكر مي‌كنند فقط وقتي يك خال بزرگ و گوشتالو روي سطح پوست‌شان به وجود بيايد مي‌تواند نشانه سرطان باشد. اين افراد غالبا خال‌هاي مسطح يا ضايعات همسطح پوست را كه تغيير رنگ داده‌اند ناديده مي‌گيرند. در حالي كه اين ضايعات مسطح هم مي‌توانند زمينه يك ملانوما يا سرطان پوست باشند. به‌طور كلي بايد در مورد ضايعات پوستي متوجه چهار نكته زير باشيد؛ ضايعات و خال‌هاي نامتقارن، ضايعاتي كه لبه و حاشيه نامنظم دارند رنگ غيرطبيعي ضايعات و ساير ضايعات بالاتر از نيم‌سانتي‌متر مي‌تواند خطرناك باشد. به غير از اينها هر نوع تغيير در شكل ضايعات پوستي، هشداردهنده محسوب مي‌شود.

داروهاي ضدآكنه را بايد روي تمام صورت ماليد نه فقط روي جوش‌ها
اغلب كساني كه گرفتار آكنه هستند، داروهاي ضدجوش‌هاي آكنه را چه آنهايي كه توسط پزشك برايشان تجويز شده و چه آنهايي كه خودشان از داروخانه‌ها تهيه كرده‌اند فقط روي جوش‌هاي صورت‌شان مي‌مالند و به بقيه پوست كاري ندارند. در حالي كه اكثر اين داروها، بيشتر براي جلوگيري از به وجود آمدن جوش‌هاي جديد در جاهاي ديگر پوست تهيه شده‌اند و فقط جوش‌ها را از بين نمي‌برند و خشك نمي‌كنند.
اين داروهاي ضدآكنه، باكتري‌هاي سراسر پوست را كه باعث به وجود آمدن يك جوش چركي مي‌شوند از بين مي‌برند و به همين دليل بهتر است در سراسر پوست صورت به كار برده شوند.

زخم‌هايي كه پانسمان شده‌اند زودتر از زخم‌هاي باز بهبود پيدا مي‌كنند
اين تصور غلط بين مردم وجود دارد كه فكر مي‌كنند با بازگذاشتن زخم و هوا خوردن آن، زخم زودتر خوب مي‌شود. به همين دليل بعد از يكي دو روز از پانسمان، زخم آن را باز مي‌كنند تا به اصطلاح هوا بخورد و خشك شود. در واقع مطالعات نشان داده است كه زخم‌ها در يك محيط مرطوب بهتر بهبود مي‌يابند. بنابراين بهتر است تا جايي كه امكان دارد با يك پانسمان استريل و پماد آنتي بيوتيكي مثل پماد نئومايسين زخم را مرطوب نگه داشت تا كاملا خوب شود.

ويتامين e جلوي خوب شدن زخم‌ها را مي‌گيرد
اين نكته تقريبا خلاف آن چيزي است كه مردم تصور مي‌كنند. در واقع ويتامين e يك آنتي‌اكسيدان است كه جلوي آسيب‌هاي اكسيداتيو پوست را مي‌گيرد اما هيچ مطالعه‌اي وجود ندارد كه نشان بدهد اين ويتامين مي‌تواند باعث بهبود زخم‌ها بشود.
در واقع براساس بررسي‌ها مشخص شده است كه اين ويتامين به‌خاطر همين خاصيت خود جلوي بهبود سريع زخم را مي‌گيرد و جوش خوردن زخم را آهسته مي‌كند.
بهتر است به جاي استفاده از ويتامين e، از ژل‌هاي سيليكوني كه به صورت ورقه درآمده‌اند براي پوشاندن زخم و كمك به جوش خوردن سريع‌تر آن استفاده كرد.
...........................................

1- مي‌گويند كسي كه هر روز موهايش مي‌ريزد، بايد به متخصص پوست و مو مراجعه كند.
نه! هر ريزش موي روزانه‌اي غيرطبيعي نيست. براي اين‌ كه بدانيد كدام ريزش مو طبيعي است و كدام غيرطبيعي، بايد به 2 نكته توجه كنيد: نكته اول اين كه عمر متوسط هر مو روي سر بنده يا شما 1000 روز است و نكته دوم اين كه، 100 هزار پياز مو حالا كمي كمتر يا بيشتر روي سر هر يك از ما وجود دارد. حالا اين 2 نكته را بگذاريد كنار هم.

نتيجه چه مي‌شود؟ بله، ريزش مو تا روزي 100 عدد هم غيرطبيعي نيست. كشيدن آرام يك دسته از موها روش ساده‌اي است براي تعيين طبيعي يا غيرطبيعي بودن ريزش مو. اگر با كشيدن حدود 100 تار مو مشروط بر اين كه طي 24 ساعت گذشته سرتان را شسته باشيد بيش از 5 تار مو كنده شود، احتمالا دچار يك ريزش موي غيرطبيعي شده‌ايد و بايد به پزشك مراجعه كنيد.

2- برخي تصور مي‌كنند سيگار هيچ تاثيري بر ريزش مو ندارد.
دقيقا برعكس! سيگار يكي از شايع‌ترين علل ضعف مو و ريزش آن بويژه در آقايان است كه منجر به تجمع چربي زائد در اطراف پياز مو شده و راه رسيدن مواد غذايي به پياز مو را مسدود مي‌كند.

3- محلول موضعي ماينوكسيديل، يكي‌ دو ماهه اثر مي‌كند و بخشي از موهاي از دست رفته را بازمي‌گرداند.
اين دارو اگرچه نزد پزشكان، داروي نسبتا موثري تلقي مي‌شود؛ اما شرط تاثيرش مصرف طولاني‌مدت (بلكه مصرف مادام‌العمر) است. تداوم مصرف اين دارو آن‌قدر اهميت دارد كه پزشكان هشدار مي‌دهند معمولا بين 3 تا 6 ماه پس از قطع اين دارو، ريزش مو دوباره برمي‌گردد.

ماينوكسيديل منجر به ضخيم شدن موها و افزايش خونرساني در ناحيه مورد مصرف ‌شده و به اين ترتيب، باعث رشد و تقويت موها مي‌شود.از اين نكته هم نبايد غافل شد كه اين دارو نقشي بيشتر از يك مكمل درماني ندارد. درمان بيماري زمينه‌اي با تشخيص پزشك به همراه مراقبت صحيح از موي سر، بهترين و موثرترين درمان است.

4- مراقبت از موهاي پيوندشده بسيار سخت و طولاني ‌مدت است؟
خير، موهاي پيوند شده پس از گذشت 48 ساعت قابل شستشو بوده و پس از اين مدت، حتي قابليت شستشوي روزانه هم پيدا خواهد كرد. بخيه‌هاي ناحيه عمل را نيز معمولا پس از 10 تا 14 روز برمي‌دارند. 3 تا 5 ماه بعد، اغلب موهاي پيوند شده شروع به رشد مي‌كنند و تا آخر عمر نيز به رشدشان در همان اندازه طبيعي (نيم اينچ در ماه) ادامه مي‌دهند. بهترين تراكم نيز يك سال پس از پيوند مو ديده مي‌شود.

محل عمل جراحي معمولا تا 9 روز قابل مشاهده است كه طي اين مدت، صدها دلمه نقطه‌اي شكل بر روي سر پديدار مي‌شوند اما پس از ريزش اين دلمه‌ها، پوست سر كاملا طبيعي به نظر مي‌رسد. پزشكان با بهره‌گيري از تكنيك‌هاي پيشرفته، حتي خط رويش مو را نيز با ظرافت مطلوبي بازسازي مي‌كنند به نحوي كه اصلا نمي‌شود تشخيص داد آيا اين فرد مورد عمل قرار گرفته است يا نه. چشم‌اندازهاي پيش‌روي پزشكان و بيماران نيز بسيار روشن‌تر از گذشته است.