دبیر اجرایی نهمین همایش بزرگ انجمن علمی داروسازان ایران اعلام کرد: کل مبلغ فروش سالانه دارو در ایران ۵/۲ میلیارد دلار ارزیابی می شود که از این میزان ۶۵ درصد مربوط به داروهای تولید داخل است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از انجمن علمی داروسازان ایران، دکتر” سید علی سبحانیان “با بیان این مطلب افزود: ۳۵ درصد این مبلغ صرف واردات چهار درصد نیاز دارویی بیماران به ویژه بیماران خاص می شود.
وی گفت: داروهای ضد سرطانی و شیمی درمانی ، داروهای بیماران هموفیلی از جمله فاکتورهای ۷ ، ۸ و ۹ مشتق از پلاسما، داروی بیماران تالاسمی و مبتلایان به ام اس و برخی از بیماری های اعصاب که با فناوری های بالا در دنیا تولید می شود، بیشترین ارز برای واردات دارو را به خود اختصاص می دهند.
سبحانیان خاطرنشان کرد : صنعت داروسازی جهان در راستای تولید اقلام مختلف ، متنوع و جدید دارویی در حال گسترش است و به دلیل پیشرفت دانش و تولید داروهای جدید در دنیا ، تمام کشورهای جهان مجبور هستند بخشی از نیاز خود را به صورت واردات تامین کنند.
دبیر اجرایی نهمین همایش بزرگ انجمن علمی داروسازان ایران گفت: وظیفه دولت و سازمان های بیمه گر آن است که این نوع داروها را تحت پوشش بیمه قرار دهند و داروهای قدیمی را حذف کنند.
سبحانیان گفت: اگر چه واردات به رشد و نمو صنعت داروسازی کشور کمک می کند ولی نباید اجازه داد تا تولید کنندگان دارو با توجه به واقعی نبودن قیمت دارو در کشور مجبور به خرید مواد اولیه دارویی از کشورهایی مثل چین ، هندوستان و برخی کشورهای اروپای شرقی شوند که این مساله تاثیرات ناگواری بر کیفیت داروهای تولید داخل خواهد داشت.
نهمین همایش بزرگ انجمن علمی داروسازان ایران با حضور ۲۵۰۰ پزشک و داروساز با رویکرد بیماری های پوست و مو و داروهای نوین در درمان آن ۳۰ تیر ماه در مرکز همایش های رازی برگزار می شود.