متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری اظهار کرد: مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک برای درمان بیماریهایی نظیر اسهال منجر به افزایش دوره آن می‌شود.
دکتر سید محمد علوی، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اظهار داشت: عفونت‌های گوارشی به ۴ دسته تقسیم بندی می‌شوند که از طریق حشرات، آب، موادغذایی آلوده و دست‌های آلوده منتقل، به طوری که ابتدا مواد غذایی را آلوده کرده و سپس وارد دستگاه گوارشی می‌شوند.
وی افزود: عفونتهای گوارشی از نظر عامل به وجود آورنده به عفونتهای گوارشی، ویروسی، باکتریال و انگلی تقسیم‌بندی می‌شوند که هر کدام علائم مخصوص به خود را دارند و به اشکال اسهال ساده با افزایش تعداد اجابت مزاج و قوام مواد دفعی همراه با مخاط و یا خون بروز می‌کنند.
علوی خاطرنشان کرد: برخی از انواع عفونت‌های گوارشی فقط روده را درگیر کرده و کمتر از ۷ روز خود به‌خود بهبود می‌یابند. همچنین برخی از عفونتهای گوارشی نیز وجود دارند که درمان آنها مدتها به طول می‌انجامد (نظیر اسهالهای مزمن).
وی تصریح کرد: در موارد بروز اسهال در اثر عفونتهای گوارشی باید نخست به تامین آب و الکترولیت از دست رفته پرداخت.
دکتر علوی در پایان تاکید کرد: رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و نظارت بیشتر سازمان آب و فاضلاب بر سالم بودن آب از جمله عوامل بسیار مهم در جهت کاهش میزان ابتلا به بیماریهایی نظیر عفونت‌های گوارشی هستند.