چندی است که بازار رقابت بر سر تعداد هسته از سی پی یو به کارت های گرافیک هم کشیده شده است و شاهد ظهور نسل دو هسته ای کارت های گرافیک در این بازار هستیم. حال انویدیا با جی تی ایکس ۵۹۰ به رجزخوانی پرداخته و در این میدان همآورد می طلبد.
۱۰۲۴ هسته CUDA و ۹۴ ROP و ۳ گیگابایت رم GDDR5 برای تان چه معنی می تواند داشته باشد؟ خب، این ارقام برای یک گیمر حرفه ای و یا خوره کارت گرافیک به معنی حضور دو روح GTX 580 در یک بدن است. البته به دلیل محدودیت های تامین نیرو ، هر یک از این دو کارت به هم پیچیده با سرعتی پایین تر از سرعت معمول کارت گرافیک GTX580 کار می کنند. و به همین ترتیب سرعت کلاک هر بک از هسته های کارت گرافیک جدید هم کاهش یافته و به ۶۰۷ مگاهرتز رسیده است. در نتیجه این کارت با سرعت ۱.۲ گیگاهرتز کار سایه زنی (shader) را انجام می دهد. سرعت کلاک رم ۳ گیگابایتی این کارت هم ۳.۴ گیگاهرتز است.
CUDA : این عبارت مخفف اصطلاح Compute Unified Device Architecture است که نوعی معماری ویژه پردازش و محاسبات موازی ویژه انویدیا است. به زبان ساده می توان هر CUDA را یک موتور محاسبه گر جداگانه در کارت های گرافیکی شرکت NVIDIA به حساب آورد.
GPU : این کلمه را زیاد شنیده اید و در نارنجی هم به آن برخورده اید. این کلمه مخفف عبارت graphics processing unit یا واحد پردازشگر گرافیکی است. یعنی همان قلب کارت گرافیک و چیزی تقریبا معادل واحد پردازشگر مرکزی یا CPU اما با قدرتی بسیار بالاتر.
ROP : این عبارت هم مخفف کلمات Raster Operations Pipeline است و هم بنا بر برخی نظرات مخفف عبارت Render Output Unit است. در واقع هر واحد عملگر راستور کار تولید پیکسل های نهایی از پیش پیکسل ها یا پیکسل های پایپ لاین را برای نمایش بر روی صفحه مانیتور یا تلویزیون بر عهده دارد. این کار با ساخت و کنار هم گذاشتن پیکسل ها و تبدیل آنها به تصویر انجام می گردد. در کارت های گرافیک پیشرفته امروزی همیشه تعداد زیادی از واحدهای ROP را داریم که این تعداد نشان دهنده کیفیت بالاتر و سرعت بیشتر کارت گرافیک در تولید پیکسل است. علاوه بر این واحد های آر او پی کار بهینه سازی تصاویر را هم برای نمایش در صفحه مانیتور بر عهده دارند تا پهنای باند کمتری از حافظه رم و کارت گرافیک دستگاه اشغال شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)