ابداع شیوهای برای ویرایش کدهای ژنتیکی
دانشمندان موفق به ویرایش کدهای ژنتیکی شده اند؛ کشفی که می تواند منجر به درمان برخی از بیماری های ارثی شود که می توانند در انسانها کشنده باشند.
دانشمندان در بیمارستان کودکان فیلادلفیا طی پروژه ای تلاش کردند سلولهای موش را به گونه ای تغییر دهند تا بتوانند ژنهای معیوب خود را ترمیم کنند، اما سلولها به جای ترمیم ژنهای آسیب دیده ژنهای سالم و جدیدی را به وجود آوردند.
ژن معیوب مورد مطالعه ژن عامل بروز هموفیلی بود و این به آن معنی است که این روند آزمایشی توانست بیماری موروثی موش را که می تواند در انسانها مرگبار باشد درمان کند. دانشمندان امیدوارند بتوانند با استفاده از این راهکار، شیوه های درمانی تاثیرگذارتری را برای بیماری هایی که بر روی سیستم ایمنی، مغز استخوان و کبد انسانها تاثیر می گذارند ایجاد کنند.
فرایند ویرایش ژنتیکی نیازمند آنزیمهایی است که می توانند قفل dna را باز کنند. سپس ژنی جدید جایگزین ژن معیوب شده و dna فعالیت خود را بر اساس ژن جدید ادامه خواهد داد. بیش از یک سوم بیماری های ژنتیکی در اثر معیوب بودن تنها یک ژن در انسانها به وجود می آیند.
بر اساس گزارش تلگراف، محققان آزمایش این شیوه بر روی حیوانات همچنان ادامه خواهد داشت و تا 10 سال آینده زمینه آزمایش آن بر روی انسانها ایجاد نخواهد شد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)