گرايش*هاي پول*ساز IT
شايد دلمان نخواهد به دانشگاه برويم، شايد دلمان نخواهد در فلان شهر زندگي کنيم يا فلان شغل را داشته باشيم، اما تقريبا همه مجبوريم کار کنيم، چون خواهي*نخواهي بايد زندگي را بگذرانيم و لذا بايد شغلي داشته باشيم و البته درآمدي و از همه مهم*تر رضايت شغلي.
براي کار در دنياي فناوري اطلاعات نيازمند ابزاري هستيم از جمله تخصص و همان*طور که هفته پيش گفتيم اولين تخصصي که براي ورود به اين مشاغل و حتي رشته*هاي دانشگاهي اين حوزه لازم است، دانستن زبان بين*المللي است. در حال حاضر انگليسي زبان بين*المللي است که هر چه آن*را بهتر و بيشتر بدانيد مي*توانيد از بي*نهايت کتاب، مقاله و وب*سايتي كه در اين زمينه وجود دارد، استفاده بيشتري ببريد. تخصص*هاي پايه بعدي، رياضي، آمار، تجزيه*وتحليل و الکترونيک است که براي هر شغلي، از هر كدام به اندازه*اي بايد بدانيد.
مشاغل بسيارند و همچنين تنوع سلايق و نيز استعدادهاي پيدا و پنهان شما كه همه اين موارد در مجموع، مانع معرفي رشته يا شغل خاصي مي*شوند. اما براي داشتن ذهنيتي از مشاغل اين حوزه 10شغل برتر آن*را که در سال گذشته ميلادي يعني سال 2009 بنا*به يک نظرسنجي و تحقيق توسط موسسه مطالعاتي گارتنر ارايه شد، با هم مرور مي*کنيم.
کارشناس امنيت سيستم
نکته: کارشناس امنيت سيستم متفاوت از کارشناس سيستم*هاي امنيتي است. بسياري از نهادها به*جاي استخدام کارشناس امنيت سيستم که وظيفه شناسايي و بررسي مشکلات و مسائل امنيتي کل سيستم را دارد، تنها متخصص سيستم*هاي امنيتي استخدام مي*کنند که فقط با کاربري سيستم*هاي ارايه شده در بازار براي حفاظت از سيستم*ها و شبکه*ها آشنايي دارند. البته در سطوح پايين اين دو تعريف در يک قالب ( کارشناس امنيت) ادغام مي*شوند. در سال*هاي اخير، به*ويژه با موج بحران اقتصادي، حجم حملات و سوء*استفاده*هاي رايانه*اي در فضاي شبکه*هاي محلي و اينترنت به*طور محسوسي افزايش يافته است. از طرفي توليدکنندگان نرم*افزارها و سخت*افزارهاي امنيتي براي ايجاد بازار مصرف، خود دست به حملات رايانه*اي و توليد ويروس و بدافزار مي*زنند. در هر حال اين بازار نيازمند کارشناسان امنيت سيستم شده است و از قضا شغل روزآمد و پردرآمدي است.
مسائل امنيتي موجب شده تا در سال 2010 کارشناسان امنيت بيشترين فرصت شغلي را پيش*روي خود ببينند و از تخصص خود به بهترين شکل ممكن استفاده کنند.
تام سيلور، مدير مرکز Dice.com در اين باره مي*گويد: «اگر شما بدانيد که چطور اطلاعات سازمان خود را ايمن نگه داريد، به نياز خود براي ديروز، امروز و فردا پاسخ گفته*ايد.»
انجمن صنعت فناوري رايانه*اي موسوم به (کامپ*تيا)CompTIA *در اواخر سال 2009 نظرسنجي گسترده*اي را روي 1537 کارمند انجام داد و دريافت که 37درصد آنها قصد دارند ظرف پنج سال آينده در زمينه امنيت، تخصص بگيرند. همچنين، 20درصد اين افراد اظهار داشته*اند که در مدت مشابه قصد دارند در زمينه* هک و امنيت تحصيل کنند و 13درصد ديگر هم توضيح داده*اند که تحصيل در حوزه قانون و سيستم*هاي برخورد قانوني با مشکلات امنيتي، اقدام بعدي آنها براي تحصيل است.
اين موارد به شغل*هاي حوزه امنيت جايگاه خاصي بخشيده است. کارشناسان امنيتي بايد تخصصي بيش از معمول داشته باشند و به آموزش*هاي معمولي نبايد اکتفا کنند.
مديريت پشتيباني و خدمات
يکي از رايج*ترين و عمومي*ترين مشاغل حوزه خدمات رايانه*اي، امور پشتيباني است. کارکنان اين بخش مي*توانند از سيستم*هاي موجود محافظت کرده و کارايي آنها را بالا ببرند و براي رسيدن به چنين مهارتي، مي*توانند از تجربيات معمولي گرفته تا آموزش*هاي تخصصي را كسب و استفاده كنند. اين سطح از کار به*دليل ساعات زياد کاري و نوع کار داراي درآمد متوسطي است و از طرفي تخصص*هاي اين شغل در بيشتر موارد مهارتي و در نهايت استفاده از تجهيزات معمولي است. اين شغل براي کساني که بيشتر به کارهاي فني علاقه دارند مناسب است.
مرکز تحقيقاتي فارستر به شرکت*ها توصيه کرده، با داشتن مدير پشتيباني خدمات، ايمن*تر به جلو گام بردارند و نگران مشکلات پيش*آمده نباشند.
مديريت تجهيزات
مرکز فارستر در پايان يک بررسي اظهار داشته است که مديريت ماشين*آلات و ابزار امروزه به يکي از نقش*هاي کليدي در سازمان*هاي بزرگ تبديل شده که مي*تواند با تحليل منابع موجود و منابع مورد نياز، نيازهاي آينده سازمان را به*خوبي پيش*بيني کند و از قبل، سازمان را براي پاسخگويي به اين نيازها آماده سازد.
اولاين هابرت، تحليلگر ارشد مرکز فارستر در اين زمينه مي*گويد: «با توجه به شرايط اقتصادي و ادامه يافتن اثرات بحران اقتصادي، کاهش زيرساخت*ها، منابع و امکانات سازماني مهمترين اولويت براي فناوري اطلاعات محسوب مي*شود. تنها شخصي که مي*تواند اين جريان را با موفقيت به جلو هدايت کند، مدير منابع رايانه*اي سازماني است.»
مرکز تحقيقاتي گارتنر نيز در بررسي مجزاي خود به اين نتيجه رسيده است که اين مهارت اين روزها بسيار مورد توجه قرار گرفته و به نياز اصلي سازمان*ها تبديل شده است.
کارشناس و پشتيبان شبکه
شبکه*ها امروزه حرف زيادي براي گفتن در دنياي رايانه دارند و راه*اندازي و نگهداري از آنها نيز پررونق است.
موسسه تحقيقاتي گارتنر در پايان مطالعه*اي جديد، اعلام کرده است که در سال 2010ميلادي نياز به شبکه*هاي جديد رايانه**اي و فناوري*هاي ارتباطي اطلاعاتي و صوتي به**طور چشمگير افزايش مي*يابد و اين يعني، نياز به متخصصان و مهندسان شبکه در آينده افزايش خواهد يافت.
يکي از تحليلگران مرکز گارتنر در اين خصوص مي*گويد: «آينده فناوري اطلاعات و رقابتي*تر شدن بازار آن، نيازمند گستردگي شبکه*هاي موجود و يکپارچه شدن آنها است.»
با توجه به شرايط اقتصادي و ادامه يافتن اثرات بحران اقتصادي، کاهش زيرساخت*ها، منابع و امکانات سازماني مهمترين اولويت براي فناوري اطلاعات محسوب مي*شود.
اگرچه مجموع درآمد شرکت*ها در سال 2009 کاهش يافت، اما مديران اطلاعاتي سازمان*ها گزارش داده*اند که قصد افزايش سرمايه*گذاري* در زمينه شبکه را دارند و به فعاليت*هاي خود در اين زمينه ادامه مي*دهند.
بنابر توضيحات و طبيعت قابل رشد شبکه*ها، رشته*هاي مربوط به راه*اندازي و نگهداري شبکه، موقعيت*هاي شغلي زيادي را به*وجود آورده و خواهد آورد.
مديريت سيستم*هاي اطلاعات سلامت ( بيمارستاني)
بر اساس توافق*نامه*اي که حدود 8 سال قبل يعني حدود سال 2002 در سازمان بهداشت جهاني تصويب شد، مقرر گرديد سيستم*هاي اطلاعات سلامت (بهداشتي و بيمارستاني) به*صورت الکترونيکي درآيند.
بر اساس اطلاعات موسسه گارتنر پيش*بيني مي*شود که در سال 2010 ميلادي نياز بازار به کارشناسان خدمات سلامت الکترونيکي افزايش يابد. مرکز کامپ*تيا از ايجاد 70هزار موقعيت شغلي جديد در زمينه خدمات الکترونيکي بهداشتي و درماني در 12ماه آينده خبر داده و اعلام کرده است که در تلاشيم تا دريابيم که تخصص*هاي مرتبط با خدمات الکترونيکي بهداشتي و درماني در سال جاري تا چه اندازه گسترش مي*يابند؟
اين خدمات مي*تواند جايگاه مناسبي براي فعالان فناوري اطلاعات در نظام سلامت باز کند.
متخصص منابع
هنوز بسياري از سازمان*ها با تخصص*هاي جديد مانند مديريت منابع آشنايي ندارند، اما به*کارگيري يک متخصص منابع سازماني مي*تواند در پياده*سازي اين تخصص*هاي جديد كمك شاياني بکند و اين امکان را فراهم سازد تا به*صورت بهينه، به نياز سازمان پاسخ داده شود. اين تخصص از گرايش*هاي فناوري اطلاعات و مهندسي صنايع است.
کارشناس فرآيند و تامين
دسته*بندي اطلاعات مربوط به توليد و تامين نيازهاي سازمان يکي از پرسودترين رشته*ها براي شخص و سازمان است. کارشناسان مرکز کامپتيا در مطالعه جديد خود به اين نتيجه رسيده*اند که در سال 2010 ميلادي، مهم*ترين تصميمات شرکت*هاي بزرگ در اين زمينه توسط اين متخصصان اتخاذ مي*شود. به*گفته مرکز تحقيقاتي گارتنر، سازمان*ها و شرکت*هاي بزرگ اين روزها در جستجوي مهندسان فرآيند بازرگاني و تجاري هستند تا بتوانند با تکيه هرچه بيشتر بر نسل جديد فناوري*ها، با اطمينان بيشتر به اهداف خود برسند. اين رشته نيز از زير رشته*هاي فناوري اطلاعات و مهندسي صنايع است.
کلام آخر
آخرين نكته درباره شغل*هاي فناوري اطلاعات آن است که بايد استعداد و علاقه خود را بشناسيد و براي پرورش آن اقدام کنيد. پيش از آغاز هم تکليف*تان را با خودتان روشن کنيد، چرا که ممکن است يا به پول نرسيد يا متوجه شويد که علاقه*اي به کار خود نداريد.
اين را هم توجه داشته باشيد كه هيچ مدرکي نمي*تواند ضامن کارکرد خوب کسي باشد و از طرفي کار خوب هم نمي*تواند جايگزين دانش گردد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)