به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، اجلاس بينالمللي مبارزه جهاني با تروريسم از فردا شنبه (چهارم تير ماه) به مدت دو روز با حضور مقامات بيش از 60 كشور جهان در تهران برگزار ميشود.
اجلاس بينالمللي مبارزه جهاني با تروريسم با سخنراني محمود احمدينژاد رئيس جمهور كشورمان و مهمانان ويژه (رؤساي جمهور و نخستوزيران برخي كشورها) در محل سالن اجلاس سران آغاز به كار ميكند.
در اجلاس تهران علاوه بر جلسه افتتاحيه و جلسات عمومي دو ميزگرد تحت عناوين «نقش سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي در مبارزه با تروريسم» و «ديدگاه اديان الهي در خصوص مبارزه با تروريسم» نيز برگزار ميشود.
حامد كرزي، آصف علي زرداري، امامعلي رحمان، جلال طالباني و عمر البشير روساي جمهور افغانستان، پاكستان، تاجيكستان، عراق و سودان از جمله مقامات شركت كننده در اين اجلاس هستند.
عدنان منصور، يوسف بن علوي، رشيد مردوف وزراي خارجه لبنان، عمان و تركمنستان و آرتور باغداساريان دبير شواري عالي امنيت ملي ارمنستان از ديگر مقاماتي هستند كه در اجلاس بينالمللي مبارزه جهاني با تروريسم حضور خواهند يافت.
بهمن طاهريان مباركه دبير اجلاس بينالمللي مبارزه جهاني با تروريسم اخيراً در نشست خبري در تشريح برنامههاي اين نشست دو روزه، گفت: برخي رؤساي جمهور و نخستوزيران، وزراي خارجه و وزراي مرتبط با تروريسم در اين اجلاس شركت خواهند كرد.
وي از حضور نماينده سازمان ملل، سازمان كنفرانس اسلامي، مجمع گفتوگوي همكاري آسيايي، سازمان شانگهاي، سازمان اكو و همچنين پليس بينالملل و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در اين اجلاس خبر داد.
تروريسم يكي از بزرگترين چالشهاي جامعه جهاني است كه باعث از بين بردن جان هزاران انسان و تحميل هزينههاي مادي و معنوي سنگين شده است. گروهها و عناصر تروريستي نشان دادهاند كه هيچ حد و مرز و يا محدوديتي را براي اعمال خطرناك خود نميشناسند و براي رسيدن به اهداف خويش حاضر به زير پا گذاشتن كليه ارزشهاي انساني و الهي و همچنين نقض مقررات و تعهدات بينالمللي هستند.
تاكنون تلاشهاي بسيار زيادي براي مقابله با تروريسم در سطوح ملي، دوجانبه، ناحيهاي، منطقهاي و بينالمللي صورت گرفته كه براساس آن توافقات، اسناد و سازوكارهاي مناسبي نيز حاصل شده است. عليرغم برخي پيشرفتها و دستاوردهايي كه اين تلاشها به همراه داشته، متأسفانه فعاليتهاي تروريستي در عرصه جهاني گسترش يافته و به مراتب پيچيدهتر و مقابله با آن دشوارتر شده است.
تروريسم داراي اشكال و ابعاد مختلفي است كه بدون توجه به آنها امكان برخورد اساسي با مخاطرات اين پديده ممكن نيست. رسيدگي به ريشههاي بروز ترويسم، دلايل رشد و گسترش اين پديده و همچنين رسيدگي به چالشها و موانع موجود در راه مبارزه با آن از جمله موضوعات مهمي است كه بايد به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.
مـتأسفانه برخوردهاي دوگانه و گزينشي با موضوع مبارزه با تروريسم، سوء استفاده از اين مقوله براي اهداف سياسي خاص، حمايت مستقيم و غيرمستقيم از گروهها و عناصر تروريستي، عدم رعايت مقررات و تعهدات بينالمللي و فقدان شفافيت در زمينه مبارزه با تروريسم از جمله چالشهاي مبارزه با تروريسم است.
آنچه مسلم است مبارزه با تروريسم نيازمند اراده استوار، قاطع و همكاري همه اعضاي جامعه بينالمللي است. در اين راستا، اتخاذ رويكردي جامع، يكپارچه و مؤثر در عرصه جهاني امري لازم است.
به اعتقاد جمهوري اسلامي ايران ظرفيتهاي بالقوه و بالفعل زيادي در عرصه جهاني براي مبارزه با تروريسم وجود دارد كه تحقق آن نيازمند يك نگاه و رويكرد سازنده، مثبت و يكپارچه بين همه اعضاي جامعه بينالمللي است.
برگزاري نشستهاي بينالمللي با مشاركت همه كشورها و مراجع بينالمللي و منطقهاي مسلماً نشق مؤثري در رسيدن جامعه بينالمللي به يك رويكرد جامع و مؤثر در مبارزه با تروريسم دارد. بر اين اساس دولت جمهوري اسلامي ايران ايده برگزاري «اجلاس بينالمللي مبارزه جهاني با تروريسم» را با مشاركت مقامات عاليرتبه و نمايندگان كشورها و سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي مطرح و اجرايي كرد.
اجلاس تهران فرصتي مناسب براي تبادل نظر پيرامون موضوعاتي چون دلايل روند رو به رشد فعاليتهاي تروريستي در عرصه جهاني، چالشها و موانع موجود در راه مبارزه با تروريسم، نقش سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي در خصوص مبارزه با تروريسم، ديدگاه اديان الهي در خصوص مبارزه با تروريسم و راهكارها و سازوكارهاي مناسب براي تقويت همكاريهاي بينالمللي به منظور مقابله با تروريسم در سطوح دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي است.
مبارزه با تروريسم وظيفه همه اعضاي جامعه بينالمللي است و علاوه بر دولتها، سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي و همچنين نهادهاي مردم نهاد از جمله نخبگان سياسي و اجتماعي و به ويژه شخصيتهاي ديني و مذهبي نقش كليدي در مبارزه با تروريسم دارند.
آنچه مسلم است سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي به ويژه سازمان ملل متحد در مبارزه با تروريسم نقش بسيار حياتي دارند. تاكنون نيز اقدامات و تلاشهاي زيادي توسط اين قبيل سازمانها صورت گرفته است.
در واقع سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي بستري مناسب براي تقويت انسجام بين كشورها جهت رسيدگي به كليه ابعاد مبارزه با تروريسم از جمله چالشها و موانع موجود در اين زمينه و همچنين رسيدگي به يك رويكرد منسجم و هماهنگ بينالمللي براي مبارزه با تروريسم هستند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)