.
متخصصان و پژوهشگران استرالیایی با ارائه مدارک علمی جدید در رابطه با فوائد شیرمادر خاطرنشان کردند که احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند،‌ به مراتب کمتر از کودکان شیرخشکی است.
این محققان تاکید می‌کنند؛ نوزادانی که حداقل تا ۶ ماهگی از شیرمادر تغذیه کنند در دوران کودکی و نوجوانی کمتر پرخاشگر، مضطرب و افسرده می‌شوند.
این پژوهش در انستیتو تله تون در مرکز تحقیقات سلامت کودک استرالیا انجام گرفته است.
در این پژوهش نوزادان بیش از ۲۳۰۰ مادر بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ تحت مطالعه قرار گرفتند و بهداشت روانی این کودکان تا رسیدن به سن ۱۴ سالگی تحت نظر و بررسی قرار داشت.
654765765758761
محققان در پایان مطالعات خود دریافتند که ترکیبات بیولوژیک موجود در شیرمادر سبب بهبود سلامت روان کودکان آنها می‌شود.
متخصصان تغذیه و پزشکان همواره تاکید می‌کنند که هیچ غذا و نوشیدنی دیگر نمی‌تواند جای شیرمادر را برای نوزاد بگیرد. البته آمادگی مادر در طی دوران بارداری و قبل از زایمان عامل مهمی در موفقیت مادر در امر شیردهی است.
به گفته متخصصان؛ شیر مادر باعث تعامل سیستم ایمنی کودک شده و حاوی آنتی بادی‌ها است. شیر مادر نسبت به سایر شیرها قابل هضم‌تر بوده و خطر ابتلا به دیابت را در کودک کاهش می‌دهد.
شیردهی زودهنگام پس از تولد نوزاد از خونریزی بعد از زایمان جلوگیری می‌کند و باعث کاهش وزن مادر بعد از وضع حمل می‌شود. شیردهی خطر ابتلا به سرطان‌های رحم و تخمدان را در مادر کاهش می‌دهد. از احتمال ابتلا به آلرژی‌ها و آسم در کودک می‌کاهد.
همچنین تغذیه با شیر مادر خطر بروز عفونت گوش، مرگ ناگهانی نوزاد، بروز اسهال، ‌مننژیت باکتریایی، عفونت‌های تنفسی و حتی خطر بروز سرطان را در کودک به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. البته فوائد شیر مادر به این موارد محدود نمی‌شود و فواید بسیار دیگری نیز دارد.