100863025254
مواد لازم: گوشت چرخ‌كرده: 500 گرم، آرد نخودچي: به اندازه‌اي كه مواد به هم بچسبد، پياز متوسط: يك عدد، جعفري ريزشده: 3 قاشق غذاخوري، رب گوجه‌فرنگي: يك و نيم قاشق غذاخوري، نمك، فلفل و روغن: به ميزان لازم.
طرز تهيه: ابتدا پياز را رنده ‌ و با گوشت چرخ‌كرده مخلوط كنيد. سپس جعفري خردشده را همراه با مقداري نمك و فلفل به پياز و گوشت اضافه كنيد. حالا كمي آرد نخودچي داخل مواد بريزيد و خوب مالش دهيد تا مواد بخوبي مخلوط شود. اگر آرد نخودچي كم بود، مقدار بيشتري آرد به غذا اضافه كنيد و مالش دهيد تا حالت چسبندگي پيدا كند. حالا در يك قابلمه، رب را با كمي روغن تفت دهيد و كمي آب به آن اضافه كنيد تا جوش بيايد. در اين مرحله بايد به اندازه يك گردو از مواد را برداريد و در دست مالش دهيد، سپس آن را در قابلمه بيندازيد. تمام مواد را به اين صورت داخل قابلمه بريزيد تا تمام شود. پس از آن در ظرف را بگذاريد و شعله گاز را كم كنيد تا مواد مغز پخت شود.
سالاد ميوه
مواد لازم: كمپوت آناناس: يك عدد، پرتقال متوسط: 2 عدد، گريپ‌فروت: يك عدد، نارنگي: 3 عدد، سيب: 3 عدد، انگور: يك پيمانه، موز: 2 عدد، كيوي متوسط: 2 عدد.
طرز تهيه: پوست پرتقال، نارنگي و گريپ‌فروت را بگيريد، مغز آنها را جدا كنيد و در ظرفي بريزيد. حالا سيب‌ها را هم با پوست يا بدون پوست ورقه‌ورقه برش دهيد و داخل ظرف بريزيد. موزها را هم حلقه‌حلقه كنيد و به همراه كيوي‌هاي پوست‌‌گرفته و خردشده داخل ظرف بريزيد. آناناس را هم ريز كنيد و درون بقيه مواد سالاد بريزيد. حالا انگورهاي دانه‌شده را هم به سالاد اضافه كنيد. در مرحله آخر، شربت كمپوت آناناس را روي ميوه‌ها بريزيد و آرام به هم بزنيد. بايد بگذاريد سالاد حدود 30 دقيقه بماند تا طعم بهتري پيدا كند و بعد آن را ميل كنيد.
كباب‌تابه‌اي با سبزيجات
100863025312مواد لازم: گوشت چرخ‌كرده كم‌چربي: 750 گرم، پياز متوسط: 2 عدد، گوجه‌فرنگي: 3 عدد،‌ نمك، زردچوبه، فلفل، روغن مخصوص سرخ‌كردن و ادويه: به ميزان لازم، سبزيجات (تره، جعفري، گشنيز): به مقدار دلخواه.
طرز تهيه: ابتدا پيازها را بشوييد و رنده كنيد. حالا گوشت چرخ‌كرده را هم به پيازها اضافه كنيد و نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه غذا را هم به آن بيفزاييد. اين مواد را كمي مالش دهيد. حالا سبزي‌ها را كه از قبل شسته و خرد كرده‌ايد، به ساير مواد اضافه و خوب مخلوط كنيد. مقداري روغن داخل ظرف بريزيد و بگذاريد كمي داغ شود. سپس به اندازه يك نارنگي از مواد غذا را برداريد، كف دست پهن كنيد و آن را داخل ظرف بگذاريد. وقتي همه مواد تمام شد، شعله گاز را كم كنيد و در ظرف را بگذاريد تا كباب‌ها به خوبي سرخ شود. وقتي يك طرف آن سرخ شد، كباب را برگردانيد و گوجه‌فرنگي‌هاي حلقه‌شده را روي آن بگذاريد. در ظرف را ببنديد تا كباب و گوجه به خوبي سرخ شود.