تست طلا دست طلافروشان قلابی را رو كرد
افرادي كه طلاهاي قلابي را با فاكتور جعلي به طلافروشي‌ها مي‌فروختند پس از دستگيري تاكنون به دو كلاهبرداري به اين شيوه اقرار كرده‌اند.
روز 16 آذرماه ماموران كلانتري در ميدان خراسان با تماس تلفني يك طلافروش از دستگيري دو فروشنده طلاي تقلبي با خبر شدند. با حضور ماموران مشخص شد دو جوان افغاني با استفاده از يك فاكتور جعلي قصد داشته‌اند يك گردنبند طلاي قلابي را به فروش برسانند.
با انتقال شاكي و متهمين به اداره آگاهي صاحب طلافروشي به كارآگاهان گفت: اين دو جوان امروز وارد مغازه من شده و با نشان دادن يك زنجير به ظاهر طلا به همراه فاكتور خريد آن خواهان فروش زنجير شدند. من هم ابتدا با ابزار لازم اين زنجير را امتحان كرده و متوجه شدم بسياري از بندهاي اين زنجير طلا نيست و فلزي است كه به رنگ طلايي درآمده است. موضوع را به آنها گفتم اما دو جوان با تاكيد روي فاكتور مدعي شدند چنين چيزي امكان ندارد و زنجير اصل است. من هم بدون آنكه آنها متوجه شدند به همكارم اشاره كردم پليس را خبر كند. دو مرد مظنون كه به ما مشكوك شده بودند قصد فرار داشتند كه ما به اتفاق همكارانمان آنها را بازداشت كرده و منتظر پليس شديم.
ايده اصلي مال همسايه مان بود
دو متهم دستگير شده نيز در بازجويي‌ها اقرار كردند كه فاكتور قلابي بوده و آنها به اين طريق مي‌خواستند سر طلافروش كلاه بگذارند. آنها در ادامه اعترافات خود گفتند كه از مدت‌ها پيش با پيشنهاد يكي از همسايه‌هاي خود به نام علي اكبر اقدام به جعل فاكتور و فروش طلاي تقلبي به طلافروشي‌ها كرده‌اند.
با شناسايي علي اكبر به عنوان يكي از مجرمين سابقه‌دار كه قبلا نيز به خاطر فروش سكه‌هاي طلاي قلابي دستگير شده بود وي روز 30 آذرماه در ميدان خراسان دستگير شد. ماموران در ادامه تحقيقات خود دريافتند متهمين تاكنون از دو طلافروشي در شرق تهران به همين شيوه كلاهبرداري كرده‌اند. البته آنها طلاهاي قلابي خود را وقتي فروخته بودند كه تنها شاگرد مغازه حضور داشته و وي هم تخصص لازم را درباره شناسايي طلاي واقعي از بدلي نداشته است.
به گفته سرهنگ کارآگاه محمد اشراقي، رئيس پايگاه ششم پليس آگاهي تهران بزرگ با توجه به آنكه احتمال افزايش تعداد مالباختگاني که به شيوه‌هاي مشابه مورد کلاهبرداري قرار گرفته باشند وجود دارد قاضي پرونده دستور انتشار بدون پوشش چهره دو متهم پرونده را صادركرده است. اين مقام مسئول از تمامي مالباختگاني که موفق به شناسايي متهمان شده‌اند دعوت كرد تا جهت طرح و پيگيري شکايت خود به پايگاه ششم پليس آگاهي تهران بزرگ واقع در خيابان نبرد شمالي، انتهاي کوچه شهيد بيدي مراجعه كنند.
منبع: تهران امروز