افزونههای وردپرس ابزاری هستند که بوسیله آن امکاناتی به وبلاگ یا وب سایت شما که از طریق سیستم وردپرس ایجاد و مدیریت شده است اضافه میکنند. افزونه برگردان کلمه Plug-in به فارسی است. برای استفاده از افزونههای وردپرس چهکار باید بکنم؟
برای استفاده از افزونههای وردپرس شما میبایست یک نسخه از سیستم وردپرس را از سایت رسمی وردپرس دریافت کرده و اقدام به نصب این سیستم بر روی سرور و هاستینگ خود کنید. برای آموزش و کسب اطلاعات ببشتر در مورد نحوه نصب وردپرس اینجا را مطالعه کنید!
آیا امکان استفاده از افزونهها در سیستم وبلاگنویسی وردپرس.کام وجود دارد؟
مدیران و مسئولین سرویس وبلاگنویسی وردپرس.کام بخاطر امنیت و سرعت بیشتر در ارائه سرویسهای خود تاکنون اجازه استفاده از افزونه ها را به کاربران خود ندادهاند.
راهی وجود دارد تا بدون پرداخت هزینهای هاستینگ و دامنه اقدام به تست افزونههای وردپرس کنم؟
بله، خوشبختانه شما قادرید تا سیستم وبلاگنویسی وردپرس را بر روی هاست خانگی (local host) خود نصب کنید. برای آموزش و کسب اطلاعات ببشتر در این مورد اینجا را مطالعه کنید!
از کجا باید اقدام به دریافت افزونههای وردپرس کنم؟
بخش مرجعی در سایت رسمی وردپرس وجود دارد که اقدام به جمعآوری افزونههای وردپرس میکند و وضعیت افزونهها را از نظر امنیتی و … بررسی میکند و اطلاعات نسبتاً جامعی را در اختیار شما قرار میدهد، بخش رسمی افزونههای وردپرس را ببینید.
چگونه میبایست افزونهها را به وردپرس بیافزایم؟
وردپرس بصورت پیشفرض بعد از نصب دارای سه پوشه زیر میباشد :
01. wp-adminشما میبایست فایل فشرده افزونه را در آدرس زیر از حالت فشرده خارج کنید :
02. wp-content
03. wp-includes
wp-content >> pluginsچگونه افزونههای مورد نظرم را فعال کنم؟
بعد از آپلود کردن افزونه مورد نظرتان در پوشه plugins وردپرس (مرحله فوق) شما باید وارد بخش مدیریت وردپرس شوید و سربرگ افزونهها (به انگلیسی plugins) را انتخاب کنید سپس با استفاده از کلید فعالسازی (به انگلیسی active) که در مقابل نام هر افزونه وجود دارد افزونه مورد نظر خود را فعال کنید!
افزونه مورد نظر من انگلیسی آیا نسخهی از این افزونه به فارسی وجود دارد؟
این امر بستگی به همت دیگر دوستان و همزبانان شما دارد. برای درخواست نسخه فارسی افزونه موردنظرتان و اطمینان از وجود نسخه فارسی آن میتوانید در انجمنهای پشتیبانی وردپرس فارسی موضوع را مطرح کنید.
من به زبان انگلیسی تسلط دارم آیا میتوانم افزونههای مورد نظرم را فارسی کنم؟
بله، خوشبختانه برای انجام این کار نرمافزار و راهنمای مناسبی به فارسی وجود دارد، اینجا را ببینید!
من نسخه فارسی یک افزونه را دریافت و نصب کردهام ولی هنوز هم افزونه را به زبان انگلیسی مشاهده میکنم؟
آیا از نسخه انگلیسی وردپرس استفاده میکنید؟ در صورتی که پاسخ شما به این سوال بلی است لطفاً از اینجا فایلهای بسته زبان فارسی را دریافت کرده و وردپرس خود را فارسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را مطالعه کنید!
ولی در کل این مشکل به این دلیل رخ داده چونکه افزونه مورد نظر شما به صورت استاندارد فارسیسازی شده است. (یعنی فایلهای زبان فارسی آن از سورس کد افزونه جدا میباشد و به صورت فایلهایی با پسوند po است!)
مزیت افزونههای فارسی شده بصورت استاندارد نسبت به دیگر شیوههای فارسیسازی افزونهها چیست؟
مهمترین ویژگی این شیوه از فارسیسازی افزونهها این است که با بروزرسانی افزونهها (update) دیگر نیازی به ترجمه مجدد این افزونهها نیست و تنها با افزودن فایلهای با پسوند po میتوانید از نسخه فارسی این افزونهها لذت ببرید.
پینوشتها :
01 احتمالاً این نوشته در طول زمان بروز میشود برای آگاه شدن از بروزرسانی این نوشته یک کامنت هر چند بدون محتوا را به همراه یک ایمیل در بخش نظرات این نوشته به یادگار بگذارید.
02 در صورتی که هنوز هم پرسش سوالات خود را دریافت نکردهاید لطفاً در بخش نظرات این نوشته مطرح کنید، امیدوارم که دیگر نیازی به پاسخگویی ایمیلهای بیشمار در طول زمان برای ارائه هر افزونه نباشد.
03مهمترین ضعفی که تاکنون در وردپرس نسخه 2.5 دیدهام این است که تغییر پوسته بخش مدیریت آن بیش از حد معقول و در حد آشنازدائی بزرگی است که کاربر را چند روزی گرفتار میکند برای مثال به بخش پیوندها (لینکها) توجه کنید!
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)