فلسفه نزول كتاب‏هاى آسمانى - پيامبران در قرآن - پيامبران الهى


خداوند براى هدايت نوع بشر كتابهاى آسمانى متعددى فرستاده، از جمله‏ «صحف‏» ابراهيم و نوح، و «تورات‏» و «انجيل‏» و از همه جامع‏تر «قرآن مجيد» است، و اگر اين كتاب‏ها نازل نمى‏شد، انسان در مسير خداشناسى و عبادت پروردگار گرفتار خطا مى‏شد و از اصول تقوا و اخلاق و تربيت،و قوانين اجتماعى مورد نيازش دور مى‏ماند.

اين كتب آسمانى همچون باران رحمتى بر صفحه دلها فرو ريخت و بذرهاى تقوا و اخلاق و معرفة الله و علم و حكمت را در نهاد انسانها پرورش داد و شكوفا ساخت.


«آمن الرسول بما انزل اليه من ربه و المؤمنون كل آمن بالله و ملائكته و كتبه و رسله، پيامبر به آنچه از سوى پروردگارش بر او نازل شده ايمان آورده و همه مؤمنان (نيز) به خدا و فرشتگان او و تمام كتابها و فرستادگانش ايمان آورده‏اند». (1)


هر چند متاسفانه بر اثر گذشت زمان و دخالت جاهلان و نااهلان، بسيارى از كتب آسمانى، مورد تحريف قرار گرفت و با افكار نادرستى آميخته شد، ولى قرآن مجيد با دلايلى كه در بخش جاودانگى قرآن آمده دست نخورده باقى مانده است و همچون آفتابى در همه اعصار و قرون مى‏درخشد و دلها را روشن مى‏سازد.


«قد جاءكم من الله نور و كتاب مبين يهدى به الله من اتبع رضوانه سبل السلام،از سوى خدا نور و كتاب آشكارى به سوى شما آمد-خداوند به بركت آن، كسانى را كه از خشنودى او پيروى دارند،به راههاى سلامت (و سعادت) هدايت مى‏كند». (2)


---------------------------------

پی‏نوشت:


1- سوره بقره ، آیه 285
2- سوره مائده، آیات 15-16


----------------------------------


منبع: اعتقاد ما ، تالیف آیت‏الله مکارم شیرازی