كلاهبرداري در موسسه هنري
در بررسی موضوع مشخص شد این فرد قرارداد خود با مراجعان را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که راه را برای فرار خود از تعهد به خرید محصولات باز بگذارد. لذا در زمان مراجعه کارجو بعد از تولید محصول، به راحتی از خرید این تولیدات شانه خالی می‌کرده است.
تهران امروز: یک زن میانسال مدیر یک موسسه آموزش فعالیت‌های هنری و اشتغالزایی با وعده خرید کالای تولید شده از سوی هنرجویان از آنها کلاهبرداری می‌کرد.
در تابستان امسال تعداد زیادی از شهروندان تهرانی که بیشتر آنها زنان بودند در نقاط مختلف شهر تهران در مراجع قضایی و انتظامی طی شکایاتی مشابه ادعا کردند: برای کمک خرج زندگی خود و خانواده و یافتن کار و حرفه‌ای، به تبلیغات و آگهی روزنامه‌ها رجوع کرده و از میان این تبلیغات، کاری در منزل را مناسب شرایط خود تشخیص دادند و یکی از آنها که آدر‌سش با آدرس منزل نزدیک‌تر و شرایط بهتری را تبلیغ می‌کرده انتخاب کرده و پس از تماس اولیه به محل دفتر شرکت مراجعه کردند.
یکی از شکات با اظهار این که پس از پرداخت مبالغ ده‌ها هزار تومانی برای فراگیری کار مورد نظر و مبالغی دیگر برای خرید مواد اولیه، این دفتر اقدام به ثبت نام کرد گفت: قرار بود بعد از فراگیری حرفه مورد نظر و دریافت مواد اولیه و کار در منزل، تولیدات خود را به همان شرکت بفروشیم.
بررسی‌ها حاکی از آن بود شرکت‌ها و دفاتری که از ابتدا با انگیزه سودجویی و کلاهبرداری تأسیس شده‌اند، نه تنها هیچ تولیداتی از مراجعان خود خریداری نکرده‌اند. بلکه معمولأ این دفاتر با بهانه‌جويی‌، افراد را متحمل هزینه‌ای از ۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان کرده‌اند.
در این رابطه تعدادی از شهروندان در محدوده سرکلانتری ششم با مراجعه به دادسرای شهید محلاتی طی شکایتی از شرکت زنبق های نیلگون آسان اعلام شکایت کرده و اظهار داشتند: با تبلیغات روزنامه‌ای با فعالیت این دفتر آشنا شده و برای ثبت نام به آدرس آن واقع در محدوده خیابان پیروزی رفته و با ثبت قرارداد و واریز مبالغی بیش از 50 هزار تومان و فراگیری آموزش چند ساعته و خرید حدود یکصد هزارتومان وسایل و مواد اولیه، تولیدات را برای فروش به همان دفتر برده اما مدیر این دفتر که خود یک زن بوده با بهانه هایی ازجمله پایین بودن کیفیت تولیدات از خرید محصول سرباز زده و نه تنها درآمدزایی برایشان نداشته بلکه هزینه هایی را به آنها تحمیل نموده است.
با دستور قضایی بازپرس پرونده، کارآگاهان پایگاه ششم مأمور رسیدگی به این پرونده شدند. در روزهای بعد و با افزایش این شکایت‌ها، بازپرس پرونده دستور دستگیری متهم را صادر کرد که در اواخر شهریور ماه زنی به نام شهین توسط کارآگاهان دستگیر شد و به پایگاه ششم منتقل شد.
در بررسی موضوع مشخص شد این فرد قرارداد خود با مراجعان را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که راه را برای فرار خود از تعهد به خرید محصولات باز بگذارد. لذا در زمان مراجعه کارجو بعد از تولید محصول، به راحتی از خرید این تولیدات شانه خالی می‌کرده است.
بررسي‌ها نشان داد بیش از ۲۰۰ نفر در این دفتر ثبت‌نام کرده‌اند که تنها ۶۰ نفر از آنها اقدام به شکایت از این فرد کرده‌اند.
برخی از شاکیان اعلام کردند این دفتر، پول وسایل و قطعات و مواد اولیه را نیز به چند برابر ارزش واقعی بازار از آنها دریافت کرده است و زمانی که محصولات را برای فروش به آنجا بردند به همه آنها گفته شد این تولیدات به درد ما نمی خورد.
در ادامه این شکایات و در سال جاری تعدادی از این دفاتر با دستور قضایی در نقاط مختلف تهران از جمله در محدوده سرکلانتری ششم تعطیل شده است.
سرهنگ کارآگاه محمد اشراقی رئیس پایگاه ششم پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: از شهروندانی که از این دفاتر در محدوده سرکلانتری ششم شکایتی دارند دعوت می‌شود به پایگاه ششم پلیس آگاهی واقع در بزرگراه شهید محلاتی – خیابان نبرد شمالی مراجعه کنند.