برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان
خداوند در سوره مباركه مريم آيه ۶۲ چنين مي فرمايد :
لا يسمعون فيها لغوا الا سلاما و لهم رزقهم فيها بكره و عشيا.
خداوند تبارك و تعالي در اين آيه چنين مي فرمايد : كساني كه در بهشت برين جاي دارند، در آنجا سخنان لغو و بيهوده نمي شنوند مگر سلامتي، و خداوند روزي را براي آنان صبح و شام در اختيار مي گذارد.
از اين آيه قرآن چنين نتيجه مي گيريم كه بهترين زمان غذا خوردن صبح و شام مي باشد، به چند دليل:
۱- مدت زمان زيادي حدود چهارده ساعت بين سحر و افطار وجود دارد.
۲- در اين مدت غذاي مصرف شده براحتي هضم و جذب شده و به مصرف سلولها خواهد رسيد.
۳- در اين ماه مبارك نيز غذا را در صبح و شب استفاده مي كنيم.
۴- از يك نوع غذا بيشتر استفاده نكنيم. غذا را خوب بجويم.
۵- از مصرف غذاهاي مصنوعي و تبليغي مانند : باميه و ذولبيا و ماست و غيره خود داري كنيم.
۶- با نعمتهاي خوب پروردگار مانند: عسل، خرما و ساير نعمتهاي ديگر روزه خود را افطار كنيم.
۷- بهتر است كه در سحر از غذاهاي پخته و سرخ كرده استفاده نكنيم.
۸- پسنديده است كه در سحر از غذاهاي خام به علت سبكي معده استفاده كنيم و خوب بجويم.
۹- بلافاصله بعد از اذان صبح بخواب نرويم.
۱۰- هنگام افطار ميتوانيد از غذاهاي پخته به مقدار مناسب استفاده كنيد.
۱۱- همراه غذا و يا بعد از آن از مايعات استفاده نشود.
۱۲- از مصرف آش رشته در اين ماه خود داري شود.
۱۳- به جاي آش رشته از آش جو مخصوص با كشك مرغوب و روغن زيتون و پودرگردو استفاده شود.
۱۴- در اين ماه عزيزان سعي كنند كه از فرهنگ تغذيه قرآني بهره مند شويد.
۱۵- كم خوري و ساده خوري را سر لوحه زندگي خود قرار دهيم تا از مبتلا شدن به خيلي از بيماريها پيشگيري كنيم.
۱۶- پيامبر گرامي اسلام در اين زمينه چنين مي فرمايد : المعده بيت كل داء والحميته راس كل دوا.
در اين ماه مبارك چه بخوريم؟
عموماً در اين ماه مبارك و عزيز دو وعده غذا مصرف مي شود.
۱- سحر
۲- افطار
سحر چه بخوريم؟
همانطور كه قبلاً بيان شد بهتر است كه از غذاهاي خام و نعمتهاي خوب الهي ( غذاهاي قرآني ) كه در افكار و اعمال انسان اثر بسزائي دارد و سر نوشت انسان را عوض مي كند مصرف شود از جمله :
از مغزها ( بادام و فندق خام ) و خرما و ميوه جات فصل و چند ليوان آب يا آب ميوه جات.
شربت عسل با ليمو ترش تازه، يك تا دو ليوان بمرور ميل شود.
جوانه تازه گندم + مغز بادام خام + عسل و ميوه جات فصل با يك تا دو ليوان آب.
توجه : چون غذاي پخته ميل نمي شود، نوشيدن مايعات بعد از غذاي بيان شده مانعي ندارد.
يكي از مهمتري علت پر خوري در اين ماه مبارك ترس از گرسنگي است و اين چيزي نيست به جز عادت بد رواني!
افطار چه بخوريم؟
بهتر است كه با يك ليوان شربت عسل به آرامي ميل كرده و افطار كنيم، نيم ساعت بعد غذا ميل شود.
مي توانيد با نصف ليوان آب يا آب ميوه با چند عدد خرما افطار كرده بلا فاصله غذا را ميل كنيد.
از عذاهاي ساده خصوصاً يك نوع غذا بيشتر استفاده نشود.
غذاهائي مانند : انواع پلو و خورش هائي كه سرخ نشده باشد.
از سالاد و سبزيجات تازه فصل حتماً استفاده شود.
در صورت استفاده از آش ( بهتر است كه آش جو با كشك مرغوب باشد ) سير داغ و پياز داغ ميل نشود!
در اين ماه بهتر است كه روغن مصرفي زيتون بوده و حرارت داده نشود.
دراين ماه مبارك بهتر است كه تمرين شود تا بر نفس سركش غلبه شود.
بهترين تمرين در اين ماه غلبه بر نفس شكم است.
غذا را با حرارت ملايم طبخ كرده و از خوردن آن لذت ببريد و از پر خوري و بيهوده خوري بپرهيزيد
هفته اي يك بار تا دو بار غذاي گوشتي استفاده شود.
نان كمتر ميل شود و از پر كردن شكم حتي الامكان پرهيز شود.
فرمول آش جو مخصوص
مواد لازم :
جو پوست كنده ۲ پيمانه – گندم با پوست ۱ پيمانه – بقيه حبوبات ( نخود، انواع لوبيا، عدس، ماش ) از هر كدام نصف پيمانه + يك كيلو سبزي آش + يك عدد پياز متوسط + ۲ قاشق غذا خوري پونه كوهي + سير دو تا سه حبه + ادويه و نمك بمقدار لازم + كشك ۲۵۰ گرم + پودر گردو ۱ قاشق غذا خوري براي هر بشقاب
طرز تهيه :
همه حبوبات را صبح خيس كرده، بعد از ظهر بار بگذاريد، بعد پياز را اضافه كرده تا بمرور بپزد.سپس سبزي را افزوده تا بپزد و در آخر پونه و ننمك را اضافه كرده و به آرامي هم بزنيد تا آش جا بيفتد و لعاب دهد.
طريقه آماده كردن كشك :
كشك را با دو تا سه ليوان آب خيس كرده با يك حبه سير و يك قاشق مربا خوري پونه كوهي يا نعناع خشك افزوده، همه را با هم در مخلوط كن ريخته چند دقيقه اي بمرور مخلوط كنيد.
توجه : در صورت مصرف آش بهتر است بمقدار كم باشد، در غير اين صورت به عنوان يك وعده غذا باشد.
با رعايت مسائل فوق انشا الله از الطاف بيكران الهي بر خوردار شويد. ضميري روشن و قلبي آرام داشته باشيد
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)