درباره این عادت باید گفت که باعث میشود پتاسیم سیبزمینی از آن خارج شود.البته این کار برای افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند خوب است و حتی به آنها توصیه میشود که سیبزمینی را یک شب قبل پوست کنده و آن را خرد کنند و شب تا صبح در آب بگذارند تا پتاسیم
آن کاملا خارج شود اما به افراد سالم توصیه نمیشود؛ چون در عین حال که در آب ریختن سیبزمینی سبب خارج شدن پتاسیم آن میشود، بر ویتامینهای گروه b هم تاثیر گذاشته و سبب کاهش میزان آنها میشود.
سیبزمینی منبع بسیار خوب ویتامین c نیز هست و گرچه در حین پخت مقدار قابلتوجهی از این ویتامین از بین میرود، با این حال مقداری از آن باقی میماند. بنابراین ریختن سیبزمینی خرد شده در آب حتی سبب از دست رفتن مقدار قابلتوجهی از این ماده مغذی میشود. به عبارت سادهتر ریختن سیبزمینی در آب به افراد سالم توصیه نمیشود زیرا ارزش تغذیهای این ماده غذایی را پایین میآورد ولی همانطور که گفتم برای کسانی که به نارسایی کلیه دچارند، یکی از عادات غذایی مناسب است.
در رابطه با نحوه پخت سیبزمینی نیز باید گفت این موضوع بستگی به هدف ما از مصرف سیبزمینی دارد. برای یک فرد میانسال یا سالمند توصیه میکنیم سیبزمینی را به شکل آبپز مصرف کند. برای کودکان کمسن و سال مصرف آن به شکل پوره همراه با شیر و کره توصیه میشود. به طور معمول شیوه سرخ کردن آن به دلیل جذب روغن بالایی که دارد خیلی توصیٌزمینی نیز منبع فیبر و ویتامین است. به همین دلیل مصرف آن توصیه میشود اما باید توجه داشت در این حالت حتما پوست سیبزمینی باید کاملا شسته �c خواهد شد. نحوه پخت دیگر سیبزمینی، تنوری کردن است که برای انجام آن سیبزمینی را لای فویل در فر میگذارند.
فراموش نکنید که پوست سیبزمینی نیز منبع فیبر و ویتامین است. به همین دلیل مصرف آن توصیه میشود اما باید توجه داشت در این حالت حتما پوست سیبزمینی باید کاملا شسته شود زیرا خطر آلودگی با کودهای شیمیایی وجود دارد. در ضمن، اگر سیبزمینی جوانه زده باشد، حتما باید جوانه همراه با پوست سبز سیبزمینی تا جایی که خود سیبزمینی سبز رنگ شده است را جدا کرد و باقی را به مصرف رساند. یادتان باشد که این جوانهها و قسمتهای سبز رنگ سیبزمینی حاوی مواد سمی هستند که مصرفشان به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)