نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: از حضور در كلانتري تا حبس خانگي

Hybrid View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض از حضور در كلانتري تا حبس خانگي

    چهار بازیکن قدیمی تیم های استقلال و پرسپولیس با حضور در خبرگزاری فارس از تلخی ها و شیرینی های دربی سرخابی ها ناگفته هایی را بیان کردند.
    دربی 71 در روز بیست و پنجم شهریور(جمعه) برگزار می‌شود اما کری‌ خوانی‌ها معمولا از چند هفته جلوتر آغاز می‌شود و حساسیت این بازی روی بیشتر مسائل سایه می‌اندازد.
    خبرگزاری فارس در آستانه این دیدار از 4 بازیکن سال های نه چندا دور سرخابی دعوت کرد تا با حضور در تحریریه گفت و گویی متفاوت را در مورد دربی‌های برگزار شده و البته دربی 71 با آنها انجام دهیم.

    حسین عبدی، بهنام سراج، از پرسپولیس و صادق ورمزیار و ادموند اختر از استقلال میهمانان نشست قبل از دربی در خبرگزاری فارس بودند که تقابل سرخابی ها در سال های نه چندان دور خاطرات خوبی را بیان کردند.

    : همه بازیکنان در مصاحبه‌های کلیشه‌ای خود همیشه به این موضوع اشاره می‌‌کنند که دربی 3 امتیاز دارد، اما خود بازیکنان هم می‌دانند که این گونه نیست و شاید به خاطر مسائلی این صحبت‌ها را مطرح می‌کنند. از نظر شما که سال هاست از این دو تیم دور هستید، واقعا این بازی 3 امتیاز دارد؟

    عبدی: به نظرم این طور نیست. دو تیم از ابتدای فصل آماده می‌شوند تا در یک فصل 2 بازی رفت و برگشت با هم برگزار کنند. آن زمان که باشگاه‌های تهران برگزار می‌شد این بازی فقط یک بار برگزار می‌شد. این یک بازی همیشه از سوی هر دو تیم خیلی جدی گرفته می‌شد و از یک هفته قبل هم برای آن، بازیکنان به اردو می‌رفتند.
    این بازی هم همینطور است. درست است که 3 امتیاز دارد اما اگر یکی از دو تیم استقلال و پرسپولیس دربی را ببرد در ادامه فصل راحت تر کار را دنبال می‌کرد و اگر قهرمان هم نشود خیلی برایش مهم نیست.
    در مقابل هر کدام از دو تیم اگر این بازی را واگذار کند باید برای جبران آن در ادامه فصل تلاش زیادی بکند. به همین دلیل این بازی کاملا با بازی‌های دیگر فرق دارد و یک بازی پرهیجان و پر استرس است که هم برای بازیکنان و هم برای هواداران این بازی تفاوت دارد. به نظرم دربی یک بازی حیثیتی است.

    اختر: با نظر آقای عبدی موافقم.

    ورمزیار: قطعا دربی هم 3 امتیاز دارد اما قطعا شیرینی و لذت این 3 امتیاز با تمام 3 امتیازها تفاوت دارد و نمی‌توان آن را با 3 امتیاز نفت تهران یا فجرسپاسی مقایسه کرد.
    خیلی وقت‌ها یک بازی را فدای یک بازی دیگر می‌کنیم چون برد دربی لذت دیگری دارد و تضمیی است برای بقای کار. چه از لحاظ مدیریتی باشد، چه کادر فنی و حتی بین بازیکنان.
    به نظرم عدم مدیریت و کم بودن بازی دربی می‌تواند باعث حساسیت این بازی شود. شما نگاه کنید در اسپانیا رئال و بارسا در طول یک فصل 8 بازی با هم انجام می‌دهند اما دربی ما بیشتر از دوتا نمی‌شود و همین موضوع باعث می‌شود تا حساسیت زیاد شود.


    *****
    فارس: می‌گویند دربی را ببر اما قهرمان نشو.
    اختر: من هم به این موضوع اعتقاد دارم و تماشاگران هم همین را می‌خواهند. خود من مهاجم بودم. دوست داشتم به پرسپولیس گل بزنم و یک فصل به هیچ تیمی گل نزنم. به نظرم استقلال حاضر است دربی را ببرد اما آسیایی نشود.

    عبدی: بر روی مربیان قبل و بعد از دربی فشار هست که این موضوع پس از مدتی عادی می‌شود.

    اختر: عادی می‌شود اما همان لحظه به این فکر می‌کردیم که رفت و برگشت را ببریم اما ششم یا هفتم شویم.

    فارس: شده بود حسرت این را بخورید که کاش دربی را نمی‌بردیم اما قهرمان می‌شدیم؟

    اختر: یک سال پنجم یا ششم شدیم اما خودمان را اینگونه قانع می‌کردیم که در دربی رفت و برگشت پیروز شده‌ایم. در صورتی که با ضعیف ترین تیم خود پرسپولیس را بردیم و کسی انتظار چنین بردی را نداشت.
    8 بار مقابل پرسپولیس بازی کرده‌ام که حاصل آن 2 پیروزی، 2 شکست و 4 تساوی بوده است.

    سراج: من تهرانی نیستم و این بازی خیلی برایم حساسیت نداشت. 5 بار در این دیدار به میدان رفته‌ام و به واقع نتیجه‌اش برایم حساس نبود اما بازی و به خصوص خواسته هواداران و پیروزی تیم خودمان برایم مهم بود. در 5 بازی که در دربی انجام دادم، پرسپولیس باخت نداشت. حتی در بازی که پرسپولیس 9 نفره شد هم 20 دقیقه بازی کردم که با تساوی به پایان رسید.
    به نظرم حساسیت این بازی‌ها به مردم بر می‌گردد چون تیم‌های بزرگ برای مردم بازی می‌کنند. به همین دلیل حساسیت هواداران روی این بازی تأثیر خود را می‌گذارد. بازیکن تمام توان خود را می‌گذارد تا این بازی را ببرد.
    استقلال و پرسپولیس در سال 30 بازی حساس دیگر دارند.،اما این دو تیم تنها دو بازی برایشان اهمیت دارد که دو بازی رفت و برگشت در کنار یکدیگر است و شاید سایر بازی‌ها برایشان اهمیتی نداشته باشد.
    این بازی برای هواداران یک بازی متفاوت است و دلیل آن هم فقط به خاطر همین حساسیت است. هر زمان که حساسیت روی برد یک تیم است آن تیم موفق نمی‌شود. بر همین اساس در دربی 71 پرسپولیس موفق می‌شود چون حساسیت روی استقلال است و همه می‌گویند که این تیم باید با ستارگانی که به خدمت گرفته حتما برنده شود. پس همین کارها باعث می‌شود تا استقلال نتیجه لازم را نگیرد.


    *****
    فارس: اما دو دربی قبلی را هم پرسپولیس واگذار کرده و شاید از این لحاظ فشار بیشتری روی پرسپولیس باشد؟

    سراج: این بازی شرایط خاص خودش را دارد و نمی‌شود به بازی 3 روز قبل هم استناد کرد. البته این دیدار از لحاظ بار فنی در سال‌های اخیر بهتر شده اما معمولا وقتی حساسیت بالا می‌رود، استرس هم زیاد می‌شود و توانایی کم می‌شود.

    فارس: چرا مهاجمی که توپ را در یک بازی عادی گل می‌کند مانند همان فرصت را در دربی از دست می‌دهند؟
    سراج: به خاطر همین استرس و خواسته هواداران است. هر لحظه تماشاچی و شعارهایش روی سرت است و نمی‌توان در این مسابقه به معنای واقعی خودت باشی.

    عبدی: پس از ابداع فوتبال، جنگ‌ها به بازی فوتبال تبدیل شد. مردم هم حساسیت شان بر این بود که حتما ببرند چراکه حیثیت آنها در این بازی بود. امروز این اتفاق به همه جای دنیا نشر داده شده و فلسفه وجود دربی ها همین است.
    یک تیم در انگلیس وجود دارد به اسم میل‌بال که طرفداران و بازیکنانش با تیم وستهام دشمن خونی هستند و اهمیت پیروزی دراین بازی باعث می‌شود تا جنگ هم در داخل زمین مسابقه باشد و هم خارج از زمین.
    این تصور برای همه دربی‌های دنیا اتفاق افتاده است. اگر بخواهیم از گذشته مرور کنیم استقلال قبلا به حکومت تعلق داشت و پرسپولیس یک تیم مردمی‌تر بود و یک تنش در آن زمان بین مردم و حکومت وجود داشت و باعث شده بود تا این حساسیت وجود داشته باشد و امروز هم همچنان باشد.
    امروز مردم فقط به تیم‌ها به چشم یک تیم نگاه نمی‌کنند و به چشم زندگی و موفقیت خود نیز نگاه می‌کنند. اگر طرفدار استقلال و پرسپولیس بازی را ببرد، هفته بهتری را خواهد داشت.

    برای همین است که من همیشه خودم را مسئول می دانستم که اگر استرسی در تیم بود باید کاری می‌کردم که از تیم دور باشد. هواداران پرسپولیس دوست دارند پرسپولیس در هر شرایطی نتیجه بگیرد که این موضوع مهم است.


    *****
    فارس: پس از باخت چقدر حبس خانگی بودید؟
    عبدی: یک بار در 18 سالگی پس از تساوی مقابل آرارات 2 روز را در خانه سپری کردم و پس از آن هم یواشکی سر تمرین حاضر شدم. یک بار هم به استقلال باختیم که باعث شد تا یک هفته در تمرین تیم ملی حاضر نشده و تا مرز خط خوردن پیش بروم. خجالت می‌کشیدم بیرون بیایم تا به چشم مردم نگاه کنم. فشار بر روی خود من زیاد بود و سایرین از این قاعده مستثنی نبودند.

    اختر: فشار بازی روی ما هم بود. همانطور که گل می‌زدیم از ما استقبال می کردند وقتی هم که می‌باختیم مشکلات داشتیم.

    ورمزیار: باخت همیشه بد است اما برای دربی بدتر است، چون دو تیم تعداد کمی با هم بازی می‌کنند. اگر دو تیم در سال بیشتر بازی کنند حساسیت آن کم می‌شود. در حال حاضر اگر یک بازی را ببازیم باید تا 6 ماه صبر کنیم تا آن را جبران کنیم.


    *****
    فارس: در زمان‌های دور تر هم بازی قبل از دربی محتاط بازی می‌کردید و نتیجه آن را فدای دربی می‌کردید؟

    عبدی: به عنوان یک مربی باید تمام اتفاقاتی که باید در نظر بگیرم را در نظر می‌گرفتم تا بازی دربی را از دست ندهم. اگر یک بازیکن دو اخطاره داشته بود هیچ زمان در بازی قبل از دربی از وی استفاده نمی‌کردیم.
    به عنوان کسی که دو سال در پرسپولیس مربیگیری کردم باید پیش از بازی شرایط را در نظر می‌گرفتم. به نظر من باید محتاط تر بازی کرد و می‌توان حتی نتیجه بازی قبل از دربی را فدای بازی دربی کرد. این بازی حساسیت‌های خاص خودش را دارد. شما نمی‌توانید بازی استقلال و پرسپولیس را نادیده بگیرید، اما باید اتفاقات را پیش بینی کرد.

    ورمزیار: به شخصه این کار را نمی کنم اما مطمئنا پیروزی دربی شیرینی خاص خودش را دارد.

    اختر: هر بازی شرایط خاص خودش را دارد. اما برد دربی می‌تواند تضمین بقای یک مربی باشد. برای بازیکنان دربی مهم‌تر است اما برای مربیان قهرمانی مهم‌تر.

    سراج: همه نگاه‌ها به این بازی است و دلیلی می‌شود تا یک مربی تمام هم و غمش را روی این بازی بگذارد. این بازی بردش یک شیرینی دیگری دارد. وقتی اسم شیرینی می‌آید آدم حاضر است برای رسیدن به آن بجنگد.
    اما باز هم معتقدم که حساسیت بازی به خاطر پس از بازی است. تمام کری‌ها، فرار کردن‌ها و پنهان شدن‌ها برای پس از دربی است که آن را بیش از پیش حساس می‌کند، اما برخی مربیان برای ثبات کار خود حاضرند تمام بازی‌ها را فدای این بازی کنند اما من اگر مربی شوم به بالاتر فکر می‌کنم و حاضرم به قهرمانی تیمم بیشتر فکر کنم تا پیروزی در دربی.


    *****
    فارس: پس دربی چه می‌شود؟
    ورمزیار: سال گذشته استقلال رفت و برگشت دربی را برد اما به خاطر احتیاط در پیش بازی دربی، قهرمانی را از دست داد. قهرمانی استقلال می‌توانست امروز پیامدهای بهتری برای پرویز مظلومی داشته باشد.

    سراج: امروز همه می‌گویند علی دایی که 2 بازی رفت و برگشت را به استقلال باخت 2 قهرمانی جام حذفی برای این تیم کسب کرد و با افتخار از این تیم رفت، اما مظلومی قهرمانی نداشته و کسی در آینده از دربی یادی نمی‌کند.

    ورمزیار: 5 سال دیگر مردم این بردهای استقلال و پرسپولیس را فراموش می‌کنند.


    ****
    فارس: اما مردم لقب رفت و برگشت به مظلومی دادند.
    ورمزیار: تا چند وقت این لقب می‌ماند؟ اما قهرمانی در تاریخ ثبت می‌شود، اما رفت و برگشت به مرور از یادها می‌رود. مثل اینکه من هم 3 گل به پرسپولیس زده‌ام که کمتر از آن یاد می‌شود.
    الان قهرمانی قلعه‌نویی با سپاهان همیشه در تاریخ فوتبال ثبت می شود اما رفت و برگشت مظلومی از یادها می‌رود چه بسا اگر این مربی چند بازی نتیجه خوبی هم نگیرد، مردم با شعار حیا کن، رها کن به استقبال وی می‌روند.


    *****
    فارس: از لحاظ فنی مردم تا چه اندازه از دربی‌هایی که برگزار شده راضی هستند، در این مورد بیشتر صحبت کنیم. اکثرا اعتقاد دارند که کیفیت بیشتر دربی‌ها پایین بوده است.
    عبدی: قبلا در چند بازی کیفیت بالای دربی را هم شاهد بودیم اما در بیشتر بازی‌‌ها این اتفاق می‌افتد، چون قبل از این که دو تیم بخواهند برنده باشند به فکر این هستند که بازنده نباشند بر همین اساس دو تیم محتاط‌تر بازی می‌کنند. به خاطر همین است که پس از این که یک تیم گل می‌زند بازی جذاب تر می‌شود چراکه تیم مقابل می‌خواهد زودتر جبران کند. دوباره پس از گل مساوی همه چیز به جای خود بر می‌گردد و دو تیم دوباره محتاط به کار ادامه می‌دهند.
    همین موضوع باعث شده تا بعضا بین مردم جا بیافتد که دو تیم با هم برای مساوی شدن نتیجه زد و بند می کنند. خیر اینطور نیست. بلکه حساسیت زیاد بازی باعث می‌شود تا این اتفاق بیافتد.
    با احترام به نظر ورمزیار معتقدم اگر تعداد بازی‌ها زیاد هم شود همین حساسیت وجود خواهد داشت و کمیت بازی‌ها در کاهش حساسیت دربی خیلی تأثیرگذار نیست.


    *****
    فارس: در دهه 50 و 60 هم حساسیت‌ها زیادتر بود و هم تعصب اما بازی‌ها جذاب تر بود. پس به نظر می‌رسد حساسیت خیلی در کاهش کیفیت دربی مؤثر نیست.

    عبدی: در حال حاضر تیم‌ها بر پایه مسائل دفاعی استوار هستند و مسائل دفاعی حرف اول را می‌زند. این دفاع کردن و گل نخوردن است که باعث می‌شود که بازی ها فنی تر شود. هرچقدر جلو می‌رویم تیم ها به دنبال این می‌روند که کمتر گل بخوردند تا بیشتر گل بزنند. روی همین حساب در دهه 50 و 60 بازی ها کمتر دفاعی و بیشتر احساسی بود و بیشتر تیم‌ها دوست داشتند گل بزنند.
    در حال حاضر فنی‌ترین بازیکنان در خط دفاع هستند چون بازی سازی در خط دفاع اغاز می‌شود و این کار در خطوط جلوتر سخت تر می‌شود.
    الان تیم‌ها به برد با یک گل هم راضی هستند و بیشتر می‌خواهند برنده از بازی بیرون بروند.

    ورمزیار: اینکه چرا دربی‌ها امروز زیبا و جذاب نمی‌شود چون ما باید برای یک بازی زیبا آمادگی جسمانی خوب و آمادگی تاکتیکی داشته باشیم و به هر حال باید یکسری تمهیدات داشته باشیم. اما در کنار آنها و مهم تر از آنها باید ارامش داشته باشیم. اگر استرس نباشد بازیکنان به راحتی می‌توانند دستورات تاکتیکی را در زمین بازی پیاده کنند.
    یک هفته تمرین می‌کنید اما استرسی که در درون بازیکن است اجازه نمی‌دهد دستورات را به خوبی متوجه شود چه برسد به اینکه بخواهد آن را اجرا کند.
    این استرس ناشی از عدم ثبات مدیریت است و مدیرعامل می‌ترسد با یک شکست تعویض شود.
    جالب اینکه هفته دوم لیگ مربی عوض شده است. این مربی چه تضمینی دارد که تیمش بخواهد درست و زیبا بازی کند؟
    زمانی که در استقلال مربی بودم، مرحوم حجازی از هفته سوم استرس داشت که یک وقت برکنار نشود. وقتی این استرس همیشه وجود داشته باشد همیشه در شک و تردید به سر می‌برید.
    این عدم مدیریت باعث شده تا دربی‌های ما زیبا نباشد در حالی که در زمان‌های دور این مسائل نبود. آن زمان پرسپولیس برای علی پروین بود و استقلال هم برای منصور پورحیدری بود و کسی نمی‌توانست اینها را عوض کند. به همین دلیل با خیال راحت تیم‌ها را ارنج می‌کردند و اجازه می دادند فوتبال را راحت تر بازی کنند.


    *****
    فارس: با این تفاسیر پیروزی در دربی فنی است یا اتفاقی؟
    ورمزیار: در دربی یکسری بازیکنان تأثیرگذار هستند. بازیکنانی که تجربه بیشتری دارند می‌توانند دربی را دربیاورند. در مجموع تیم یا بازیکنی که آرامش داشته باشد می‌تواند تعیین کننده دربی باشد.


    *****
    فارس: چه پیش‌بینی از دربی 71 دارید؟
    ورمزیار: این بازی برابر و پنجاه - پنجاه است. بازیکنان پرسپولیس با بازی خوب مقابل ذوب‌اهن از لحاظ روحی و روانی برای دربی آماده شدند. برعکس استقلال نتوانست آن کاری را که باید قبل از دربی انجام بدهد، به درستی انجام داده تا با شکست از تراکتورسازی امروز شاهد تنش در این تیم باشیم.
    استقلال بازیکنانی را دارد که می‌توانند دربی را در بیاروند. بازیکنانی مانند مجیدی، تیموریان و ... از این دست از بازیکنان هستند.


    *****
    فارس: اما تیموریان اولین بازی‌اش است.
    ورمزیار: برای بازیکنان بزرگ این چیزها مهم نیست. آندو تجربه دارد و همین که آرامش دارد خودش کمک بزرگی برای استقلال است. در پرسپولیس هم علی کریمی می‌تواند به این تیم کمک کند.

    اختر: من شانس پیروزی دو تیم را مساوی می دانم. اتفاقات بازی تعیین کننده است و تیمی که از موقعیت استفاده کند برنده می‌شود. خود من دو بار در دربی گل زده‌ام که یکی از آنها روی اتفاق به ثمر رسید. امیدوارم دربی 71 هم ابتدا بازی زیبایی شود و مردم از آن لذت ببرند.

    سراج: هر بازی که حساسیت ها روی یک تیم بیشتر باشد، آن تیم موفق نمی‌شود. به همین دلیل استقلال در این بازی به مشکل می‌خورد. من روی پرسپولیس خیلی حساس نیستم حتی امروز به خاطر پرویز مظلومی که همشهری‌ام هست دوست دارم استقلال بازی‌هایش را ببرد.
    اما در این بازی چون همه می گویند استقلال برتر است این صحبت‌ها استقلال را زمینگیر می‌کند. با این حال معتقدم دربی 71 مساوی می‌شود.

    عبدی: سراج با این حساب خیلی ناسیونالیست است. امیدوارم یک روز با پیراهن سرمربیگری پرسپولیس مقابل استقلال و مظلومی قرار بگیرد.
    سراج: دربی فرق دارد و دوست دارم پرسپویس ببرد.


    *****
    فارس: در این مورد یک جمع‌بندی کنیم تا به سراغ سوال‌های بعدی برویم:
    عبدی: هر کدام از نکاتی که دوستان گفتند می‌تواند در حساسیت کاذب این دیدار و پایین آوردن کیفیت بازی تأثیرگذار باشد. اما کسی نمی‌تواند بگوید که یک تیم در بهترین شرایط حتما موفق می‌شود یا بالعکس. این بازی شرایط خاص خودش را دارد.
    اختر هم گفت که یک گل زد که خودش هم توقعش را نداشت. دراین بازی اتفاقات و اشتباهات حرف اول را برای موفقیت یک تیم و عدم موفقیت تیم دیگر می‌زند. در این بازی همه تمرکز می‌کنند تا گل نخورند و فرصت‌ها را گل کنند، اما اتفاقات و اشتباهات درصد بالاتری از گل ها و پیروزی‌ها را رقم می‌زند.
    قبول دارم که در برخی بازی‌ها هم زورمان به هم نرسیده است. در یک دیدار هر کاری کردیم زورمان به استقلال نرسید و در یک بازی دیگر آنها نمی‌تواستند ما را شکست دهند. آن زمان دو تیم از عدم اطلاعات ضربه می‌خوردند اما امروز دیگر آن دوران نیست و همه می‌دانند یک تیم چگونه بازی می‌کند و یک بازیکن چه ویژگی‌هایی دارد. امروز همه می‌دانند که مثلا پرویز مظلومی در چه زمانی چه تعویض هایی انجام می‌دهد. پس نباید توقع داشت که که یک تیم با اختلاف گل بالا بتواند حریفش را شکست دهد و به همین دلیل است که اتفاقات و اشتباهات نتیجه را رقم می‌زند.


    *****
    فارس: این مسائل فقط به فوتبال ایران مربوط نمی‌شود. هفته گذشته منچستر با 8 گل آرسنال را شکست داد.
    عبدی: نباید فوتبال این دو کشور را با هم مقایسه کرد. در ایران تیم داریم و خبری از باشگاه نیست. تیم یعنی یک مربی و چند بازیکن اما باشگاهی که در انگلیس است تعریف خاص خود را دارد. روند کار در دو کشور فرق دارد و اصلا قابل مقایسه با یکدیگر نیستند.
    سال گذشته یک هدفی را برای پرسپولیس تعیین کردیم و اقدامات زیادی را انجام داده و گام‌های رو به جلویی را برداشتیم که با تمام شدن قرارداد من تمام این اقدامات به حالت اولیه و سنتی بازگشت.
    خود باشگاه منچستر در انگلیس هم با هیچ تیمی قابل مقایسه نیست. تمام تیم‌ها در انگلیس می‌خواهند این تیم را از بین ببرند و به همین دلیل منچستر فقط در شهر خودش و خارج از این کشور محبوب است. حتی آرسنال هم با منچستر قابل مقایسه نیست و فلسفه وجودی دو باشگاه با هم متفاوت است.


    *****
    فارس: دربی‌ها دهه به دهه از لحاظ کیفی افت کرده است. آخرین دربی جذاب در سال 79 بود که با کلی هیجان و البته با چاشنی جنجال 2 بر 2 مساوی به پایان رسید. پس از آن قوانین سفت و سختی برای دربی‌ها درنظر گرفتند. مراسمی را قبل از این بازی برگزار کردند و حتی کمیته انضباطی در آن ورود کرد.
    تا چه اندازه این موضوع در افت کیفی بازی تأثیر گذاشته است؟

    ورمزیار: دوستی‌ها در گذشته بیشتر بود. این مواردی هم که گفتید خیلی قابل قبول نیست. دربی 73 که دعوا شد را همه فوتبالی‌ها به یاد دارند. پس از آن خیلی مسائل به وجود آمد و باید ها و نبایدهای زیادی قبل از بازی برگشت که در بندرعباس برگزار شد، برایمان درنظر گرفتند. خود من به نکیسا گل زدم و تنها کاری که کردم به توپ بوسه زدم.
    اینکه بگویند بالا و پایین نپرید درست نیست. این کارها غیر ارادی است و دست بازیکن نیست. شما یک هفته برای یک بازی تمرکز کرده‌اید که با این مهمانی‌ها همه بافته‌ها رشته می‌شود.
    زمانی که مربی بودم یکی دو بار هم در این مراسم شرکت نکردیم چون این مسائل را قبول نداشتیم. دوستی به این چیزها نیست. قبل از این با پرسپولیسی ها رابطه‌مان نزدیک تر بود. حتی یادم است از میدان انقلاب با دوست مشترک مان با حسین عبدی با موتور سر تمرین می‌رفیتم. در آن زمان عبدی بازیکن استقلال بود و یک ماهی را در کنار ما تمرین کرد. یک بار با موتور تصادف کردیم.


    *****
    فارس: آقای عبدی قرار بود استقلالی شوید؟
    عبدی: یک ماه کنار استقلال تمرین کردم اما مرا بازی ندادند و پشت زمین بغل پا می‌زدم. اما خیلی اتفاقی و زمانی که پشت دروازه مشغول بغل پا زدن بودم مورد توجه پرسپولیسی‌ها قرار گرفته و به عضویت این تیم درآمدم.

    ورمزیار: آن زمان بازیکنان استقلال و پرسپولیس رفت و آمد خانوادگی داشتند. با این حال کرمانی مقدم در یک بازی با کف پا محکم به دنده‌ام کوبید که 2 دنده‌ام فرو رفت. آن زمان اوج بازی کرمانی‌مقدم بود و به آتیش پاره معروف بود.
    این گونه کنار هم قراردادن‌ها و دور یک میز بودن رفاقت به وجود نمی‌آورد.


    *****
    فارس: تازه شاید ذهنیت تبانی را هم به وجود بیاورد و بگویند گفته‌اند بازی مساوی شود.
    عبدی: کنار هم گذاشتن نفرات به این شکل اشتباه است. شما فوتبال بازی می‌کنید تا پیروز شوید. موضوع بعدی این است که اگر نتوانید قانون را به درستی اجرا کنید به مشکل می خورید.
    باید ورزشگاه را با مدیریت کنترل کرد. با حضور یک داور خوب می‌توان قوانین را به صورت صحیحح اجرا کرد. اگر یک بازیکن تکل رفت باید اخراج شود. پس دور میز نمی‌توان گفت تکل نروید. لازمه مسابقه این است که با تمام وجود بازی کنید. فوتبال مثل کشتی نیست و ورزشی خاص است. شما با تمام وجود قصد دارید بازی را ببرید.
    عدم اجرای صحیح قانون و مدیریت صحیح باعث می‌شود تا این تصمیم‌ها گرفته شود. انتظار تماشاچی و فوتبال از ما چیست؟ این است که رقیب را تحت فشار قرار دهی تا ببری. مگر می‌شود تکل نزد یا پس از گل شادی نکرد؟

    سراج: کسانی که این کارها را می‌کنند هدف دارند و تا حدودی به اهدافشان هم رسیده‌اند. مردم پیش خود می‌گویند اینها که کنار هم می‌نشینند تا غذا بخورند، ما چرا سر و کله خود بزنیم. به همین دلیل حساسیت سکوها کم شده است. این کارها حساسیت بازی را هم کم کرده است. بعد از بازی‌ها معمولاً شلوغ می‌شد که با این کار به اهداف خود رسیدند.

    اختر: البته دو بار هم در زمان ما در سال 71 یا 72 به این گونه مهمانی‌ها رفتیم.

    *****
    فارس: ‌بعد از دربی معروف دی ماه سال 73 که به جنجال کشیده شد، چه اتفاقاتی افتاد؟

    اختر: بعد از این بازی که دعوا شد دیگر قبل از هر دربی به باشگاه نامه می‌آمد که باید با حضور در دادسرایی تعهد می‌دادیم که مثلا پس از گلزنی کاری نکنیم که هواداران تحریک شوند. به طور مثال می‌گفتند چرا در دربی قبلی پس از گل پیراهنت را درآوردی یا چرا به توپ بوسه زدی و تعهد می‌گرفتند تا دیگر از این کارها انجام ندهیم.

    ورمزیار:‌ به قول حسین عبدی عدم توانایی اجرایی برخی کارها باعث می‌شد تا برای ما بازیکنان مشکلاتی ایجاد شود. خود من پس از آن دربی 6 ماه محروم شدم. جالب اینکه خودم هم نمی‌دانستم چه کاری کردم و می‌خواستم اگر مدرکی علیه من وجود دارد بیاورند تا دلایل این محرومیت مشخص شود. می‌گفتند چون کاپیتان بودی و نتوانستی تیم را جمع کنی باید 6 ماه محروم شوی. واقعا آیا کاپیتانی من دلیل محکمی برای محرومیتم بود؟


    *****
    فارس: پس از این درگیری‌ها یک اتفاق بدی هم برای داوران رخ داد که باعث شد تا مدت‌ها از سوت زدن در دربی محروم شوند.

    عبدی: پس از بازی سال 73 که دعوا شد، یک روز به وزارت اطلاعات دعوت شدیم تا در مورد مسائل مختلف صحبت کنیم. آن روز از پرسپولیس من بودم و از استقلال هم دو بازیکن همراه با مربیان حضور داشتند. گفتند اگر پیشنهادی دارید عنوان کنید که من گفتم یکی از اولین مسائلی که باید در استادیوم رعایت شود لباس فرم مسئولان امنیتی بازی است. گفتم خود شما تا یک اتفاقی می‌افتد با کت و شلوار و بیسیم وسط زمین می‌آیید. آن زمان تا درگیری می‌شد و یک نفر به دیگری می‌خورد 4 نفر با کت و شلوار به وسط چمن می‌آمدند. خوب مردم نمی‌‌دانستند که این افراد نیروی انتظامی هستید یا خیر. در حال حاضر خیلی بهتر شده و همه با لباس فرم در کنار زمین حضور دارند. آن زمان حتی به عکاس‌ها هم کاور نمی‌دادند. در حالی که در بازی‌های خارجی هرگز برای درگیری‌ها چنین اتفاقاتی نمی‌افتد.
    یادم می‌آید یکی از اولین بازی‌هایی که مهدوی کیا در هامبورگ حضور داشت را در ورزشگاه این شهر حضور داشتم. یکی از هواداران ترک ترابوزان اسپور، حریف هامبورگ در آن دیدار با پرچم به داخل زمین دویده و آن را وسط زمین چمن کوبید. پس از این اتفاق مردم در حال ورود به زمین بودند که پلیس با دو سگ همه را متفرق کرد و بازی پس از چند دقیقه تأخیر ادامه پیدا کرد و کسی مردم را نزد. در بازی‌های خارجی نیروی امنیتی در بیرون از ورزشگاه حضور دارد تا جلوی اغتشاشات احتمالی گرفته شود، اما آن زمان در ایران همه با لباس شخصی کنار زمین بودند و کسی نمی‌دانست فردی که به زمین مسابقه آمده سمت و رسته‌اش چیست؟ البته اشکالی ندارد کنار زمین باشند اما باید لباس فرم می‌پوشیدند.
    به نظر من یکی از دلایلی که در آن بازی درگیری شد همین بود که اطرافیان زمین با لباس شخصی دویدند داخل زمین تا امیر و مجتبی را از هم جدا کنند که مردم هم به زمین بازی ریختند و جنجال واقعی به وجود آمد و همه چیز بر هم خورد.


    *****
    فارس: داوران ایرانی هم مدت‌ها محروم شدند. برای اینکه حساسیت این بازی برای داوران کم شود چه نظری دارید؟

    عبدی: به نظرم در این مورد اتفاق خاصی رخ نداد. ایران یک شرایط خاص دارد. اگر فدراسیون ایران با کشورهای آسیایی تعامل کند که مانند اروپا، داوران کشورهای مختلف در لیگ‌های یکدیگر سوت بزنند، باعث می‌شود تا این حساسیت‌ها به طور طبیعی از بین برود.
    در فوتبالی که میلیاردها هزینه می‌شود باید این کار را کرد تا با کم شدن حساسیت‌ها، اشتباهات داوری کمتر رخ دهد. در مجموع حضور داوران ایرانی در دربی اتفاق خوبی است. البته امروز حساسیت‌ها هم کمتر شده است. به نظرم اجرای قوانین صحیح می‌تواند همه چیز را درست کند.

    ورمزیار: باید امروز دانش داوران‌مان را به روز کنیم و بیشتر برایشان وقت بگذاریم. بعضی وقت‌ها داوران اشتباهات بچه‌گانه‌ای را مرتکب می‌شوند. به طور مثال در بازی ذوب‌آهن و مس کرمان به خاطر پنالتی معروفی که رخ داد افتضاح بزرگی برای بحث داوری به وجود آمد. چطور می‌شود که داور وسط از قوانین سر در نمی‌آورد؟
    باید در این مورد قوی تر عمل کنیم. در این که ما ایرانی‌ها می‌توانیم هر کاری را انجام دهیم شکی وجود ندارد. ما در بین داورانمان، داورانی قوی هم داریم اما باید بدون شک کمیته داوران ما با اقتدار بیشتری عمل کند.
    جدیداً هر کس سرپرست یا رئیس کمیته داوران می‌شود 6 ماه بعد استعفا می‌دهد و این کمیته امروز بلاتکلیف است و باعث می‌شود تا امور مربوط به داوران مشکل‌دار شود در غیر این صورت در بین داوران هستند افرادی که با صلابت و به خوبی در مسابقات سوت بزنند.
    باید به داوران جوان تر با آموزش‌های مناسب فرصت هم بدهیم تا مقابل این گونه مشکلات سربلند بیرون بیاییم.

    عبدی: اولین دفعه‌ای که به انگلیس رفتم 50 نفر از داوران برتر دنیا در کلاس بازآموزی حضور داشتند. از کشوری مانند امارات هم علی بوسیم حضور داشت اما از ایران نماینده‌ای وجود نداشت.
    یکی از مشکلات همین عدم تعامل و عدم اعزام داور به چنین کلاس‌هایی است. شاید احساس می‌کنند آموزش‌هایی که می‌دهند کافی است که این کار را انجام نمی‌دهند.


    *****
    فارس: یک کری همیشه بین هواداران استقلال و پرسپولیس است. سرخ‌ها همیشه به 6 تای 52 می‌نازند و آبی‌ها ها به بردهای بیشتری که دارند افتخار می‌کنند. آیا بین بازیکنان هم چنین کری‌هایی وجود دارد؟

    عبدی: این موضوعی که گفتید کری بین مردم است و در کری همه چیز گفته می‌شود.


    *****
    فارس: یعنی این موضوع برای بازیکنان اهمیت ندارد؟

    عبدی: خیر. شاید برخی از بازیکنان این دو تیم آن زمان به دنیا نیامده بودند. بردهای استقلال و پرسپولیس جزو افتخارات دو باشگاه است. اگر من امروز مسئول استقلال یا پرسپولیس بودم مجسمه کسانی که در این دو تیم قدمت داشتند را می‌ساختم و در موزه استقلال و پرسپولیس نصب می‌کردم، اما اینجا چنین اتفاقاتی نمی‌افتد و همه چیز در حد کری است، چون باشگاه‌های ما تیم است و صحبت‌ها و افتخاراتشان در حد همان کری می‌ماند.
    قبل یا بعد از انقلاب چند بازیکن وجود داشته که 10 سال مستمر در استقلال و پرسپولیس حضور داشته‌ است. آقای ورمزیار شما چند سال در استقلال بازی کردید؟

    ورمزیار: 17 سال

    عبدی: 17 سال کم نیست. امروز باید حداقل عکس صادق در باشگاه باشد. کسانی که برای این دو تیم افتخارآفرینی کرده‌اند امروز کجا هستند؟ به همین دلیل افتخارات پرسپولیس که 6 گل زده در حد همین کری بین مردم است.
    نکته جالب اینکه شاید برخی از مدیران عامل دو تیم نمی‌دانند فوتبال چیست که بخواهند به این جور مسائل بها بدهند.

    ورمزیار: این کری‌ها در حد رکورد است و رکورد باقی می‌ماند. مثل قهرمانی‌ها که ثبت می‌شود.

    عبدی: برگشتیم به اولین سؤال که پرسیدید برد دربی مهم تر است یا خیر؟

    اختر: برای بازیکنان 3 امتیار دربی مهم‌تر از قهرمانی است.

    سراج: شاید برد رفت و برگشت دربی در سال 89 باعث شد تا حضور مظلومی برای سال جاری نیز تداوم پیدا کند.

    اختر: جالب اینکه امروز یک جوان 17 ساله به ما می‌گوید 6 تا 52 یادتان هست؟

    سراج: می‌گویند فیلمبردار بازی 6 بر صفر همراه با فیلم بازی با دستور تیمسار خسروانی از بین رفته است و تصویردار آن مسابقه را نیز کشته اند.

    ورمزیار: با برد دربی هم هواداران و هم مسئولان و کادرفنی از عملکرد خود راضی می‌شوند و با توجه به اهمیت آن برای آینده تضمین کاری پیدا خواهند کرد.

    عبدی: در یک بازی دربی نمی‌شود همه اتفاقات را پیش‌بینی کرد به همین دلیل است که آموزش در کنار تجربه می‌تواند در نتیجه به دست آمده حرف اول و آخر را بزند.

    ورمزیار: قشنگی فوتبال و جذابیت آن به این است که نمی شود اتفاقاتش را پیش‌بینی کرد.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  2. #2
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    فارس: به جز برد 6 بر صفر؛ دو بازی است که بیشتر در ذهن هواداران باقی مانده است. دربی‌های سال 73 و 79 که با جنجال همراه شد را مردم هنوز از یاد نبرده‌اند. 3 نفر از 4 نفر مهمان امروز به جز بهنام سراج در دربی سال 73 حضور داشته‌اند. به واقع چه اتفاقی در این دربی افتاد که باعث شد تا هواداران به زمین بازی بریزند؟ قبول دارید که جو بازی به گونه‌ای بود که انگار قرار است آن جنجال‌ها و دعواها به وجود بیاید.

    ورمزیار: داوری در این بازی تأثیرگذار بود. به نظرم سرمنشأ این مواردی که گفتید خود داور بود چراکه نتوانست به خوبی بازی را سوت بزند. داور مسابقه در دقیقه 36 یک پنالتی برای پرسپولیس گرفت که به نظرم پنالتی نبود.


    *****
    فارس: پرسپولیسی‌ها هم معتقدند شما تمارض کردید و پنالتی که در دقایق پایانی روی شما شد هم پنالتی نبود.

    ورمزیار: پس از پنالتی پرسپولیس که گل شد در دقیقه 45 هم یک توپ مشکوک را داداش‌زاده برای پرسپولیس گل کرد. داوری شبهه برانگیز بود و داور و کمک داور اصلا هماهنگی نداشتند. در ادامه همان صحنه‌ای که گفتید پیش آمد و داور که می‌خواست اشتباه اولش را را جبران کند باز هم به اشتباه سوت زد تا اشتباهش را با اشتباه جبران کند.

    عبدی: صادق در آن صحنه از کنار من رد شد و خودش را به زمین انداخت و داور پنالتی گرفت. من همین طور مبهوت مانده بودم که چرا پنالتی اعلام شده است.

    ورمزیار: شگرد من این گونه پنالتی گرفتن بود. البته داور هم منتظر بود و دنبال چنین صحنه‌ای می‌گشت تا اشتباهش را جبران کند که من کارش را راحت کردم. البته اخراج شاهرودی و تحریکی که هواداران را کرد و باعث شد تا پرسپولیس 10 نفره شود هم بی تأثیر نبود.
    در ادامه استقلال برای جبران نتیجه جواد زرینچه را از انتهای زمین به سمت راست آورد و نفوذ از جناحین بیشتر شد تا جایی که روی یک کرنر که جواد نواخت ادموند اختر گل اول بازی را زد و پس از آن هم یک پاس گل دیگر به علی اکبریان دادم که هند من اعلام شد.
    در مجموع اخراج شاهرودی و ضعف داور باعث شد تا بازی نیمه کاره به پایان برسد.

    اختر: اولین دربی‌ام بود و تا دقایق پایانی اصلا توپ به پایم نخورده و در هیاهوی استادیوم گم شده بودم. در کل خیلی در جو بازی نبودم و یادم می‌آید روی تکل مجتبی محرمی به گوشه پیست پرت شده و حتی یک سیلی هم از مجتبی خوردم. کلاً دو بار توپ به پایم خورد که یکی از این دو بار به گل تبدیل شد. در این بازی برای خودم می‌چرخیدم.

    ورمزیار: قبل از این دیدار هم به دلایل مختلف 3 تا 4 سال بود که استقلال و پرسپولیس با هم بازی نکرده بودند. یعنی کم بازی کردن دو تیم باعث شد تا حساسیت‌ها به وجود بیاید. بعد هم امیر قلعه‌نویی و مجتبی محرمی هم بهانه خوبی برای جنجال دست هواداران دادند.

    عبدی: من با فاصله کمی کنار مجتبی محرمی و امیر قلعه نویی شاهد اتفاقاتی که آن روز افتاد بودم.

    اختر: من هم به خوبی به یاد دارم که چه اتفاقاتی افتاد. حرف‌هایی رد و بدل شد که نمی‌شود مطرح کرد.

    عبدی: امیر یک حرفی به مجتبی زد که مجتبی که در حال رفتن بود برگشت به امیر گفت: "منظورت من بودم؟" که امیر پاسخ مثبت داد و دعوا آغاز شد. به نظر من تمام آتش‌های اتفاقات دربی سال 73 زیر سر امیر قلعه‌نویی بود.


    *****
    فارس: بعد هم که به بندرعباس تبعید شدید؟

    عبدی: اوه اوه آن بازی را نگویید. جالب اینکه همه از هم عذرخواهی می‌کردند.

    اختر: دو تیم با هم سوار هواپیما شدند تا برای بازی برگشت به بندرعباس برویم. جالب اینکه تا آخرین لحظات مشکلات فنی وجود داشت و باعث شد تا با دلهره به این سفر برویم.

    عبدی: به خوبی یادم هست. البته می‌خواستند برای ما ایجاد استرس و ترس کنند که این کار بیشتر باعث خنده ما شده بود.

    ورمزیار: من هم محروم بودم و نتوانستم در این سفر استقلال را همراهی کنم.

    عبدی: یک زمان اتفاقاتی می‌افتد که چند سال بعد کسی آن را باور نمی‌کند. اتفاقات این دربی هم برای هواداران امروز قابل فهم و درک نیست و آنها از خودشان می‌پرسند که مگر می‌شود یک روز در یک بازی دربی چنین حوادثی رخ داده باشد.


    *****
    فارس: البته بر خلاف بازی 6 تایی‌ها، فیلم این بازی موجود است.

    عبدی: یک زمان سر خیابان شطرنج بازی می‌کردیم که پلیس ما را گرفت چون آن زمان شطرنج قدغن بود، اما اگر امروز این خاطره را برای یک بچه تعریف کنیم که در کلانتری از ما تعهد گرفتند که دیگر شطرنج بازی نکنیم برایش خنده دار است.


    *****
    فارس: اتفاقات دربی دیگر چه بود که امروز باعث تعجب مردم می‌شود؟

    عبدی: امروز به مربیان آموزش می‌دهند تا بازیکنان را از همه لحاظ روحی و بدنی آماده کنند. تصور کنید قبل از بازی یک مهمانی می‌گیرند که فلان کار انجام دهید و بهمان کار را نکنید. تصور کنید این جلسات ومهمانی ها چه مشکلاتی را به وجود می‌آورد.


    *****
    فارس: چند بار در این گونه مهمانی ها حضور داشتید؟

    عبدی: من 2 بار رفتم.

    سراج: یک بار هم من رفتم.

    اختر: 6 بار هم من برای دادن تعهد به کلانتری رفتم.

    عبدی: یادم نیست دقیقا کلانتری بود یا دادسرا. یک جای قدیمی بود نزدیک میدان امام خمینی که ما را قبل از دربی‌ها دعوت می‌کردند به آن جا.


    *****
    فارس: شاید موزه عبرت منظورتان است؟

    عبدی: شاید. عکس‌های ما هم در آنجا هست؟

    اختر: یک نفر با چکش نشسته بود و از ما تعهد می‌گرفت تا پس از گلزنی مثلا فلان کار را انجام ندهیم.


    *****
    فارس: بهترین لذتی که از دربی بردید کدام صحنه یا گل بود. چه کسی شما را در این بازی‌ها بیشتر اذیت کرد؟

    ورمزیار: دربی‌ها هر کدام لذت خاص خودش را داشت و مهم نیست خوب بازی کرده باشید یا بد. برد دربی خیلی لذتبخش است چون تا هفته ها پشت سرش بحث است اما دربی‌هایی بوده که خودم گل زدم و وقتی شما گل بزنید نفر اول مطبوعات می‌شوید، چراکه همه روی گلزن بازی زوم می‌کنند.
    یک بازی را یادم می‌آید که تا دقیقه 15 دو بر صفر از پرسپولیس جلو افتادیم. از پشت 18 قدم یک گل به وحید قلیچ زدم. اولین گلم در پنجمین دربی بود، اما اولین دربی که در سال 65 مقابل پرسپولیس بازی کردم خیلی برایم خاطره انگیز است. در آن سال خیلی سنم کم بود. آن زمان هتل نبود و روز قبل از بازی در یکی از رستوران‌ها غذا می‌خوردیم و بعد از آن به منزل یکی از هواداران می‌رفتیم تا کنار هم فضای صمیمی و خوبی داشته باشیم.
    یادم می‌آید قبل از دربی سال 65 هم، خانه یکی از هواداران در جمالزاده مهمان بودیم. وقتی ارنج اعلام شد و زمانی که فهمیدم در ترکیب تیم هستم با توجه به سن کمی که داشتم، اصلا یادم نیست چه زمانی به ورزشگاه رسیدیم و چه زمانی لخت شدیم. فقط یادم هست که نیمکت ها پشت دروازه‌ها بود و صدای استوک هایم که بر اثر لرزش پایم به وجود آمده بود را می‌شنیدم.
    پس از 10 دقیقه از بازی هم هنوز متوجه فضای بازی نبودم. در این زمان یک جا زمین خوردم که آقای حاجیلو بالای سرم آمده و وقتی به او گفتم "بگو تا من را تعویض کنند"، راهنمایی لازم را به من کرد. حاجیلو به من گفت "برو گوشه لب خط و اصلا برنگرد و من خودم یک توپ به تو می‌دهم. فلان کس را دریبل کن و به سمت دروازه برو". همین اتفاق افتاد و 2 بازیکن را در یک صحنه دریبل کردم و باعث شد تا آن روز بهترین بازیکن زمین بشوم.
    آن زمان مایلی کهن، فنونی زاده، کارگر جم و ... در جمع پرسپولیسی‌ها بودند و بازی بدون گل به پایان رسید. آن دربی برایم شیرین ترین بازی بود چراکه پس از آن دیگر دربی برایم عادی شده بود.

    در دربی‌هایی که بازی کردم بیشتر از همه فرشاد پیوس، مجتبی کرمانی مقدم و ناصر محمدخانی خیلی خط دفاع را اذیت کردند.


    *****
    فارس: بهترین دربی در 70 بازی برگزار شده کدام بود؟

    سراج: به نظر من 6 تای 52 که البته به ما ربطی ندارد!

    عبدی: آن بازی را من با دوچرخه به ورزشگاه رفتم.

    ورمزیار: به هر حال برای پرسپولیسی‌ها یک سری بازی‌ها و برای استقلالی‌ها یک سری دیگر مهم است.
    از سال 68 تا 71 یک تیم قدرتمند داشتیم که واقعا رویایی بود. قهرمان آسیا شدیم و در آن برهه تیم ما بسیار خوب بود و رفت و برگشت پرسپولیس را بردیم. علی پروین در آن زمان به خود من گفت اگر 5 بار دیگر با تیم شما بازی کنیم باز هم می‌بازیم. در آن سال 12 بازیکن ملی‌پوش داشتیم. به نظرم این دوره برایم بسیار خوب بود.

    اختر: دربی‌هایی که من گل زدم در ذهنم بیشتر باقی مانده. بهترین بازی همان دربی معروف و جنجالی سال 73 است چون اولین بازی و اولین گلم محسوب می‌شود.
    گل‌هایی که زدم برای طرفداران به یاد ماندنی است و امروز هم به خاطر این گل‌ها به اینجا دعوت شده‌ام و به خاطر همان هم یک هفته مانده به دربی که می‌شود روزی 20 خبرنگار زنگ می‌زنند تا در مورد این بازی نظراتم را جویا شوند.

    در دربی‌هایی که بازی کردم مجتبی محرمی خیلی اذیتم کرد. آن زمان بچه بودم و یک سیلی هم از مجتبی خوردم. بهروز رهبری‌فر هم خیلی آزارمان می‌داد.

    عبدی: بدترین خاطره‌ام یکی از شکست‌هایی است که هیچ زمان از ذهنم فراموش نمی‌شود. زمین آزادی خاکی شده بود و اتفاقات بازی خیلی اذیتمان کرد.
    یک خاطره تلخ دیگر هم بازی بندرعباس بود که فکر می‌کردیم بازی رفت 2 بر 2 به پایان رسیده که لحظه آخر اعلام کردند استقلال 3 بر صفر بازی را برده و دیگر همه چیز برایمان تمام شده بود. به بندرعباس رفتیم که فقط یک بازی کرده باشیم. این موضوع خیلی من را ناراحت کرد.


    *****
    فارس: چرا تمام این بازی‌ها که درگیری پیش آمده را 3 بر صفر به سود استقلال اعلام کرده‌اند؟

    عبدی: این 3 بر صفر آخر مثل آب یخی بود بر پیکر بازیکنان پرسپولیس چراکه همه ما تهییج شده بودیم تا این بازی را ببریم که در لحظه آخر اعلام کردند 3 بر صفر به سود استقلال شده و کار تقریبا برایمان تمام بود.

    بهترین خاطره‌ام هم بازی 3 بر صفر خداحافظی فرشاد پیوس بود که یک پاس گل هم دادم. ما خیلی سرتر بودیم.

    سراج: من در دربی گل نزدم. اما یک بازی خوب که همان بازی 9 نفره شدن پرسپولیس بود را هیچ زمان از یاد نمی‌برم. بازی جالبی بود چراکه بیشتر از50 دقیقه را 9 نفره بازی کردیم.
    واقعا فکر نمی‌کردم مساوی بشود چون کار خیلی سختی بود. اخراج یک نفر خیلی کار را سخت نمی‌کند اما دو نفر کار را برای پرسپولیس در این بازی سخت کرده بود.


    *****
    فارس: درهمان دربی دروازه بان استقلال وقت کشی می‌کرد.

    سراج: شما بهتر از ما بازیکنان این مسائل را به یاد دارید.


    *****
    فارس: شکست در رفت و برگشت برای بازیکنان هر کدام از دو تیم سخت است. چگونه با آن کنار آمدید؟

    عبدی: به طور مثال سال گذشته که به عنوان مربی روی نیمکت پرسپولیس بودم و هر دو بازی رفت و برگشت را واگذار کردیم در هر دو بازی بهتر از استقلال بودیم و آنها کاملا محتاط بازی کرده و خیلی کم حمله می‌کردند و ما بهتر و روانتربازی می‌کردیم.
    شما تصور کنید آن صحنه‌ای که مجیدی توپ را گرفت وشیث جا ماند، خیلی کم اتفاق می‌افتد. در آن برهه هم از مجیدی چنین فراری توقع نمی‌رفت و هم از شیث که اینگونه جا بماند و اشتباه بچه گانه‌ای را انجام بدهد. شاید هر مدافع دیگر بود مجیدی را با خطا متوقف می‌کرد.


    *****
    فارس: شیث شعار ماندگاری را هم برای هواداران استقلال درست کرد.

    عبدی: همین طور است. این دو بازی رفت و برگشت، استقلال خیلی کم فروغ بود. در بازی رفت استقلال بهتر از بازی برگشت بود، با این حال در مجموع در روند بازی ما بهتر بودیم. حتی ما در بازی رفت یک گل هم زدیم که سالم بود.
    برای همین است که می‌گویم اتفاقات و اشتباهات بردهای این بازی را رقم می‌زند.


    *****
    فارس: دربی 71 را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

    عبدی: هیچ زمانی این بازی را پیش بینی نمی‌کنم چون این کار درست نیست. معتقدم این بازی به روزش بر می‌گردد. وقتی سوت داور زده شد همه می‌فهمند بازی شروع شده و هر چه از زمان بازی می گذرد درصد موفقیت یک تیم مشخص می شود.

    سراج: مثلا دقیقه 90.


    *****
    فارس: برخی اسامی مخصوص دربی هستند. قبول دارید؟

    ورمزیار: مثلا چه کسانی؟

    فارس: امیر قلعه‌نویی، احمد عابدزاده، مهدی هاشمی نسب و ...

    عبدی: به نظرم هیچ زمان امیر در عرصه بازیگری در دربی موفق نبود.

    ورمزیار: اگر منظورتان دوران مربیگری است که قبول دارم هیچ زمان امیر این بازی را نباخت و 3 بازی را با پیروزی پشت سر گذاشت و موفق بود.


    *****
    فارس: چه عوملی روی این موضوع تأثیرگذار بود تا یک نفر، مرد دربی لقب بگیرد؟

    ورمزیار: همان آرامشی که گفتم. آرامش و عدم وجود استرس و اعتماد به نفس به اندازه، باعث می‌شود تا یک بازیکن در یک بازی که همه استرس دارند از سایرین متمایز باشند.
    من هم در دربی اولم تا 20 دقیقه اول در خودم نبودم و فکر می‌کردم صد هزار نفر در حال ریختن روی سرم هستد اما از این دقیقه به بعد که حاجیلو به من آرامش داد دیگر استرسم از بین رفت. پس از آن هم دیگر از دربی‌ها نمی‌ترسیدم و دوست داشتم از 20 بازی 10 تایش دربی باشد چون دیگر از این بازی نمی‌ترسیدم.
    شما قلعه نویی را ببینید. امیر در برخی حرکاتش خیلی آرام و با اعتماد به نفس است.
    در همین بازی آخر هم که استقلال به تراکتور گل زد، امیر آرامش خاصی داشت و می‌خندید. شاید درونش آرام نبود، اما آرامش وی باعث شد تا همین آرامش را به تیمش منتقل کند و نتیجه‌اش را هم شاهد بودید.
    به طور مثال استرسی که در وجود حمید استیلی است به بازیکن منتقل می‌شود. ممکن است دایی آدم موفقی بوده باشد اما در دربی‌ها استرس داشت. ناصر حجازی خدابیامرز هم از 3 روز قبل استرس این بازی را داشت.


    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  3. کاربر مقابل از shirin71 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/