دوره معالجه صرع دو تا پنج سال است.
دکتر محمود رضا اشرفی در گفتگو با خبرنگار انجمن پرستاری گفت: انجمن علمی اعصاب کودکان ایران سال ۱۳۷۹ تشکیل شده است در حال حاضر متجاوز از ۳۰ فوق تخصص مغز و اعصاب در کل کشور وجود دارد که عضو هستند.

وی ادامه داد : هدف از تاسیس انجمن , آموزش پزشکان و متخصصین در زمینه اعصاب بوده است .تا کنون ۷ همایش چند روزه در شهرستانها برگزار شده و این چهارمین همایش یک روزه صرع در کودکان است که ۲۵ بهمن برگزار می شود.
فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب کودکان هدف از برگزاری همایش را آموزش مباحث صرع در کودکان بیان نمود وبا تاکید بر اینکه بیماری صرع یکی از سه بیماری شایع گاه معلولیت زا در کودکان است و افزود:۶۰ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به صرع بعد از یک دوره ۲-۵ ساله درمان می شوند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد این گروه از کودکان اگر با طی کردن این دوره دیگر دچار تشنج نشوند می توان داروی آنها را قطع نمود.بسیاری از بیماران انتظار دارند با یک دوره کوتاه مدت چند ماهه درمان شوند که این تصوری اشتباه است .
دکتر اشرفی در خصوص تعریف بیماری صرع گفت هر کودکو یا بزرگسالی که بیش از یک بار با فاصله بیش از یک روز دچار تشنج شود , مبتلا به صرع است.
وی اضافه کرد ۷۵ درصد از افراد مبتلایان به صرع افراد زیر ۲۰ سال هستند.
دکتر اشرفی در خصوص میزان شیوع بیماری صرع گفت: حدود یک درصد تا سن ۱۲ سالگی دچار این بیماری می شوند و همچنین تا سن ده سالگی از هر هزار کودک پنج تا هشت کودک مبتلا به صرع می شوند.
همچنین تاکید کرد صرع پایا یا تشنجهای طولانی مدت که بیش از نیم ساعت طول می کشد شایعترین اورژانس صرع اعصاب است و ادامه داد: استاتوس اپی لپتیکوس یا صرع پایا به تشنجهای مداوم یا سریعا” تکرار شونده اطلاق می شود.حداقل مدت تشنج در استاتوس ۳۰ دقیقه است .به تشنجهای تکرار شونده با مدت کمتر از ۳۰دقیقه بدون آنکه بیمار قبل از حمله بعدی تشنج هوشیاری خود را بدست آورد نیز استاتوس می گویند.با توجه به اینکه اکثریت تشنجها ظرف ۲-۳ دقیقه متوقف میشوند , تعریف عملی استاتوس شامل ادامه تشنجها بیشتر از ۵ دقیقه میشود و در عمل اقدامات درمانی استاتوس بعد از ۵ دقیقه شروع می شود .
استاتوس همراه با تب بین ۱-۳ سالگی شایعترین علت استاتوس است و در کودکان تب دار بدون سابقه قبلی تشنجهای بدون تب و شواهد عفونت سیستم عصبی مرکزی و یا دیگر حوادث حاد مغزی اتفاق می افتد . استاتوس همراه با تب ۲۰-۲۹ % موارد استاتوس را تشکیل میدهد .
در این همایش پانلی در این مورد برگزار می شود.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین سمینار انجمن علمی مغز و اعصاب کودکان ایران گفت با توجه به میزان شیوع صرع در کودکان این انجمن با هدف آموزش مباحث مرتبط به صرع اقدام به برگزاری این سمینار کرده است.
وی گفت در این سمینار علمی یک روزه موضوعات مرتبط با صرع از جمله تعریف علمی صرع , میزان شیوع این بیماری , طبقه بندی انواع صرع, راههای تشخیص و درمان آن و تشخیص صرع از سایر بیماریهای شبیه به صرع مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.