همه كسانی كه با خودرو سر و كار دارند میدانند كه تعویض روغن به ازای هر چند هزار كیلومتر كاركرد خودرو روال عادی طولانی كردن عمر موتور است، اما برآوردن این ضرورت كه نتایج سودمندش برای حفظ و تأمین كارایی مطلوب موتور خودرو نیاز به گفتن ندارد، روی دیگری نیز دارد كه به تولید یك رقم تخمینی 30 میلیارد لیتری روغن موتور كاركرده ختم میشود.
هر چند بخشی از این حجم كلان میتواند به روغن نو بازپالایش شده یا برای تأمین حرارت در كورهها سوزاند شود، اما غالبا این روغن كاركرده مفت و مسلم از كف میرود و مثل زباله دور ريخته میشود.
از همین رو موضوع تبدیل و بازیافت روغن موتور مستعمل با رویكردهای زیستمحیطی و اقتصادی از جمله اهداف تحقیقاتی مورد توجه پژوهشهای علمی و صنعتی به حساب میآید.
در همین رابطه بتازگي محققان دانشگاه كمبریج بریتانیا از توسعه فرآیندی خبر دادهاند كه از امواج مایكروویو برای تبدیل بهتر روغن موتور ضایعاتی به سوخت خودرو بهره میبرد. از قرار معلوم فناوری ابداعی محققان بسیار موفق بوده و حتی برخی كارشناسان معتقدند كه میتواند حوزه بازیافت را با تحول اساسی روبهرو سازد.
این فناوری جالب توجه مصداق بارز با یك تیر دو نشان را زدن است؛ چرا كه اصولا فرآیند تغییر و تبدیل روغن موتور مستعمل به بنزین میتواند همزمان به حل 2 مشكل كمك كند. از یكسو میتواند مصرف جدیدی برای یك ماده ضایعاتی فراهم كند كه دور ريختن آن آثار زیانباری برای محیطزیست دارد و از سوی دیگر برای دنیای تشنه انرژی میتواند همچون منبع سوختي كمكی و جبرانی به حساب آيد.
محققان در متد جدید پیرولیزیس، نمونههایی از روغن ضایعاتی را با مادهای كه جذب مایكروویو بالایی دارد تركیب كرده و مخلوط را با امواج مایكروویو حرارت دادند.
جالب است كه این فرآیند كارآمد توانست نزدیك به 90 درصد از نمونه روغن ضایعاتی را به سوخت قابل مصرف تبدیل كند. نتایج حاصل از فرآیند حرارتی مایكروویوی میتواند نویدبخش روشي كارآمد در صنعت بازیافت روغن ضایعاتی براي تبدیل آن به سوخت مورد مصرف در خودروها باشد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)