نتايج يك تحقيق جديد نشان داده است كه آب چغندر براي تقويت بنيه مفيد است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، محققان مي‌ گويند؛ اين نوشيدني معجزه ‌آسا مي‌ تواند تا 16 درصد توان لازم براي ادامه ي تمرينات ورزشي را افزايش دهد.
محققان دانشگاه اكزستر، براي اولين بار نشان داده ‌اند كه نيترات موجود در آب چغندر چگونه ميزان جذب اكسيژن را كاهش داده و باعث مي ‌شود كه كمتر از ورزش كردن احساس خستگي كنيد.
محققان بر اساس اين يافته‌ ها مي‌ گويند كه اين نوشيدني به حدي جذب اكسيژن را كاهش مي ‌دهد كه با هيچ وسيله ي ديگري مثل تمرين كردن زياد، دستيابي به اين حد امكان پذير نيست.
همچنين تحقيقات پيشين تاييد مي‌ كند؛ چغندر گياهي است با فوايد بسيار كه بخش‌ هاي خوراكي اين گياه شامل هم برگ آن و هم ريشه آن هستند.
در برگ‌ هاي اين گياه در طول روز قند توليد مي ‌شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخوريد كاملا شيرين است.
مصرف شيره ي چغندر نيز از قديم رواج داشته است. چغندر حاوي مقدار زيادي عنصر پتاسيم، فسفر، كلسيم، گوگرد، يُد، آهن و مس است.
كربوهيدرات، كمي پروتئين و ويتامين‌هايي چون b1، b2، b3، b6 ، b12 و c در آن موجود است.
چغندر به دليل دارا بودن مقدار زيادي آنتي اكسيدان براي درد مفاصل و نقرس مفيد است. شيره ي چغندر سيستم گردش خون را بهبود مي‌ بخشد و به عملكرد سيستم ايمني بدن نيز كمك مي ‌كند.
شرح اين تحقيقات در مجله ي فيزيولوژي كاربردي منتشر شده است.