مصرف زياد نمك باعث دفع كلسيم و پوكي استخوان ميشود
يك متخصص بيماريهاي كليوي گفت: مصرف زياد نمك باعث دفع كلسيم ميشود و پوكي استخوان را به ويژه در زنان در پي دارد.
دكتر منصور گتميري در گفتوگو با ايسنا، افزود: استفاده بيش از حد از نمك افزايش دفع كلسيم را در پي دارد بنابراين احتمال ابتلا به سنگ كليه را بيشتر ميكند علاوه بر آن افراط در مصرف اين ماده موجب ابتلا به بيماريهايي مانند فشارخون و عوارض قلبي ميشود .
همچنين در تحقيقاتي كه اخيرا انجام شده است احتمال موثربودن مصرف زياد نمك بر ابتلا به سرطانهاي دستگاه گوارش و سكتههاي مغزي مطرح شده است.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي تاكيد كرد: فشارخون پس از ديابت دومين علت ابتلا به بيماريهاي كليوي است. افراط در مصرف نمك نه تنها باعث ابتلا به فشارخون ميشود بلكه تشديد اين بيماري و مشكل شدن روند درمان را در پي دارد.
اين متخصص بيماريهاي كليوي با اشاره به نتايج يكي از تحقيقات انجام شده در جهان گفت: براساس نتايج اين تحقيقات، كودكاني كه مبتلا به بيماريهاي كليوي نيستند، اگر از كودكي به خوردن نمك عادت كنند در بزرگسالي دچار فشارخون و عوارض كليوي ميشوند.
وي با بيان اينكه نمك براي ادامه حيات انسان ضروري است، تاكيد كرد: نياز انسان به طور روزانه به نمك كمتر از 6 گرم است اما متاسفانه در بسياري از جوامع شهري نمك بيشتري مصرف ميشود چرا كه به غذاهاي فوري مقدار زيادي نمك افزوده ميشود.
با توجه به رواج مصرف اين غذاها در جوامع شهري افراد روزانه 2 تا 3 برابر بيش از حد مجاز نمك مصرف ميكنند كه اين ميزان گاهي به 20 تا 30 گرم ميرسد به همين علت به نمك و قند، سم سفيد ميگويند.
اين متخصص بيماريهاي كليوي درباره ميزان نياز بدن به نمك در فصلهاي مختلف سال گفت: انسانها در معرض هواي گرم و خشك بيشتر عرق ميكنند البته ميزان نمك دفع شده از طريق عرق بسيار كم است بنابراين لازم نيست تغييري در ميزان نمك مصرفي خود در هواي خشك و گرم بدهند.
گتميري در پايان درباره روش مصرف صحيح نمك گفت: در مواد گياهي و حيواني مقداري نمك وجود دارد و مقداري نيز هنگام پخت غذا به آن اضافه ميشود و همين مقدار نمك نياز روزانه را برطرف ميكند به شرط آن كه هنگام پخت، نمك زياد به غذا اضافه نشود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)