زیست شناسان انگلیسی موفق شدند اولین پستانداری را که سم خود را در فرایند پیچیده ای از گیاهان کسب می کند شناسایی کنند.
تیم تحقیقاتی "جاناتان کینگدان" از دانشگاه آکسفورد در شرق آفریقا این پستاندار کوچک را که یک موش صحرایی است کشف کردند.
این جانور که "موش صحرایی کاکلی" (Lophiomys imhausi ) نام دارد اولین پستاندار شناخته شده ای است که سم خود را از درختان تامین می کند.
این موش برای محافظت خود از دست شکارچیان، ریشه و پوست درختی با عنوان "آکوکانترا" را که خارهای سمی دارد می جود. این سم در داخل موهای پوست خز حیوان که شبیه به فتیله چراغ هستند جمع می شود.
زمانی که این موش صحرایی مورد حمله قرار گرفت این موهای پوست خز در یک حالت دفاعی، سیخ می شوند. حیوان شکارچی که به این آژیر خطر بی توجه باشد و به این موش حمله کند در اثر این سم کشنده می میرد.
براساس گزارش شواهد محلی، سگها به محض گاز گرفتن این حیوان از بین می روند.
به گفته این دانشمندان، این موش بین 40 تا 50 سانتیمتر طول دارد با ظاهری کاملاً بی آزار می تواند از صخره ها و دره های جنگلی در کنیا و شاخ آفریقا بالا برود.
اما به محض اینکه مورد مزاحمت و یا حمله قرار گرفت موهای پوست خز این حیوان سیخ می شوند و خطوط واضع سیاه و سفیدی را نمایان می کنند. یک گاز کوچک از این اشکال سیاه و سفید سمی می تواند شکارچی را نابود کند.
براساس گزارش دیلی میل، بسیاری از گونه های قورباغه های درختی از این روش برای کسب سم از درختان استفاده می کنند اما این پدیده تاکنون هرگز در بین پستانداران مشاهده نشده بود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)