به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، در حدود یک سوم از جمعیت جهانی، نزدیک به 2 میلیارد نفر، مبتلا به ویروسهایی هستند که منجر به هپاتیت و بیماری کبدی میشوند.
بر اساس آمار این سازمان، بیماری هپاتیت در سال، حدود یک میلیون نفر را به کام مرگ میبرد و این در حالی است که بیشتر کسانی که به بیماری هپاتیت مبتلا هستند، از بیماری خود آگاه نیستند و ناخواسته سبب انتقال این بیماری به دیگران میشوند.
به گزارش رویترز، هپاتیت یک بیماری دیرینه در سراسر جهان است که متاسفانه، میزان آگاهی جهانی درمورد این بیماری خطرناک اندک است.
بر اساس این گزارش، 5 نوع ویروس عامل بیماری هپاتیت هستند که در صورت پیشرفت سبب بیماری کبد و سرطان در انسان میشوند.
هپاتیت منجر به التهاب و تورم کبد که نقش حیاتی در بدن دارد، میشود.
بنا بر این گزارش، ویروسهای هپاتیت به نامهای A ،B ،C ،D و E در جهان شناخته شدهاند که در این میان، ویروس B معمولترین نوع هپاتیت در جهان است که از طریق مادر به نوزاد و یا از طریق آلودگی به فرد منتقل میشود.
ویرووس نوع E که از طریق آب آلوده یا غذای آلوده منتقل میشود در حال شیوع در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، تاکنون واکسنهای موثری برای مبارزه با هپاتیت نوع A و B و همچنین برای ویروس نوع D کشف شده است اما تاکنون برای هپاتیت C واکسنی یافت نشده است و واکسنی که برای هپاتیت نوع E کشف شده دسترسی به آن برای همه مقدور نیست.
از علایم اولیه بیماری هپاتیت میتوان به علایمی شبیه آنفلوانزا مثل؛ تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال، بیاشتهایی و چندین روز بعد زردی چشم و پوست اشاره کرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)