کشف شواهدی جدید مبنی بر وجود احتمالی حیات در سیاره زهره
محققان بین المللی با بررسی اطلاعات فضاپیمای گالیله اعلام کردند که این سیاره به احتمال زیاد دارای ساختار صخره ای گرانیتی، سنگی که حضورش نیازمند وجود آب است - بوده و این امر می تواند نشانه ای از وجود حیات در دورانهای بسیار دور باشد.
بر اساس تحقیقات جدید، محققان با بررسی اطلاعاتی که به دو دهه گذشته تعلق دارد موفق به ردیابی شواهدی مبنی بر وجود کوهستانهای گرانیتی بر سطح سیاره زهره شده اند که این اطلاعات می تواند بیانگر این موضوع باشد که سیاره زهره در گذشته مشابه زمین بوده و دارای اقیانوسها و قاره ها بوده است.
به گفته محققان این اطلاعات که در سال 1990 توسط فضاپیمای گالیله به ثبت رسیده است از جذب پرتوهای مادون قرمز از سطح سیاره زهره درهنگام شب به دست آمده است.
بررسی این اطلاعات توسط دانشمندان بین المللی در دانشگاه اوکایاما در ژاپن نشان داد که تابش مادون قرمز در مناطق مرتفع و کوهستانی این سیاره نسبت به مناطق عمیق آن بسیار کمتر است. یکی از تفاسیری که به منظور توضیح این پدیده ارائه شده است مناطق کم تشعشع را در دسته مناطقی می داند که از صخره های گرانیتی تشکیل شده اند. سنگ گرانیت نیز که پوسته های قاره را در روی زمین تشکیل می دهند، برای شکل گیری خود به آب نیاز خواهد داشت.
احتمال وجود سنگ گرانیت بر روی سطح سیاره زهره همچنین این امکان را به وجود می آورد که در دوره های گذشته از تاریخ این سیاره جنبشهای صفحات تکتونیکی، شکل گیری قاره ها، و چرخه آب و کربن میان پوسته سیاره و اتمسفر آن صورت گرفته است.
در عین حال محققان بر این باورند که این سیاره در صورت وجود گرانیت در گذشته به صورت کامل در زیر آب قرار داشته است که با افزایش حرارت خورشید به مرور زمان، اقیانوسها نیز از بین رفته اند.
بر اساس گزارش زی نیوز، امروزه این سیاره با وجود اتمسفری با 96 درصد دی اکسید کربن و سطحی با حرارت 460 درجه سانتی گراد به عنوان یکی از غیر قابل سکنی ترین سیاره های منظومه خورشیدی شناسایی شده است. این در حالی است که اطلاعات جدید می تواند آغازگر تحقیقات گسترده و جهانی برای یافتن حیات در گذشته بر روی این سیاره درخشان باشد.
به گفته دانشمندان این اولین بار در تاریخچه منظومه خورشیدی است که مدارکی مبنی بر وجود احتمالی آب و همچنین قابل سکونت بودن سیاره زهره در گذشته های دور به دست آمده است.
منبع : خبرگزاری مهر
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)