صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 12

موضوع: آشنایی با عناصر و اماکن شاخص تهران

Hybrid View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    آشنایی با عناصر و اماکن شاخص تهران

    آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)


    بنای اصلی و نخستین بقعه در نیمه دوم قرن سوم هجری قمری، توسط محمد پسر زید داعی علوی‌ تعمیر اساسی شد. درگاه اصلی ورودی بنا که در سمت شمال قرار دارد، برای نخستین بار در زمان پادشاهان آل بویه و سپس در دوره قاجار به یاری مجد الملک قمی کامل شد.
    با گذشت زمان‌، متعلقات دیگری هم بنای فوق افزوده شد تا به صورت مجموعه بزرگ کنونی درآمد. در حال حاضر، بنا مشتمل بر حرم‌های متعدد، رواق‌ها، مسجدها، ایوان‌ها و صحن‌ها است‌. در دوره صفویه‌، بناهای اطراف به آن افزوده شد و در دوره قاجار، به دلیل نزدیک بودن به پایتخت‌، توجه بیش‌تری به آن شد و بیش‌تر بناهای وابسته به حرم عبدالعظیم و امام‌زاده زید در این دوره تکمیل و تزیین شد.
    از آثار تاریخی این مجموعه به سردر آجری دوران سلجوقی و صندوقی از چوب عود، فوفل و گردو و با کتیبه‌هایی به خط نسخ و ثلث برجسته می توان اشاره کرد که به سال ۷۲۵ ه.ق، تعلق دارد .
    بنای اصلی حرم‌، اتاقی چهار ضلعی به ابعاد ۷/۵ متری است که در بالا با چهار گوشواره به هشت ضلعی و سپس به کمک طاق‌بندهایی کوچک به شانزده ضلعی تبدیل و زمینه برای برپایی گنبد فراهم می‌شود. پوشش زیرین گنبد با طاق ضربی مدور در زمان شاه تهماسب تغییر یافت و پوشش خارجی آن درسال ۱۲۷۰ ، به دستور ناصرالدین شاه با خشت‌های مسی و زرین تزیین‌شد.
    حرم در هر ضلع به وسیله دری به رواق‌های مجاور گشوده می‌شود. اطراف ضریح حرم از سنگ مرمر سیاه و سفید به ارتفاع ۱/۶۵ متر پوشیده شده و نیز درسال ۱۲۷۳، به فرمان ناصرالدین شاه بالای آن تا سقف به طرز چشم نوازی آینه کاری شده است‌.
    در قسمت شرقی حرم‌، مسجد زنانه و در قسمت غربی مسجد مردانه و مقبره ناصرالدین شاه قرار داشت‌. در آن دوران‌، درِ کوچکی در سمت جنوبی مقبره ناصرالدین شاه وجود داشت که به حرم امام‌زاده حمزه باز می‌شد. در حال حاضر، اثری از قبر ناصرالدین شاه نیست‌.
    در سال۱۲۷۰ ، بالای حرم و در کنار گنبد، دو گل دسته به ارتفاع ۲۴ متر از سطح بام و به قطر دو متر ساخته شد. بر فراز ضریح نیز حدود ۶۴ گلدان زرین قرار دارد.
    مهم‌ترین صحن و ایوان حرم متعلق به ایوان وسیع آستانه است که در شمال حرم واقع شده است‌. این ایوان به دستور ناصرالدین شاه ساخته شد. ایوان جنوبی حرم نیز درسال ۹۴۴ ، به فرمان شاه تهماسب صفوی ساخته و در دوره قاجار آینه کاری و تزیین شد.
    صحن‌های دیگر حرم شامل صحن توتی یا مدرسه امین السلطان در شمال غربی‌، حرم و صحن ناصرالدین شاه یا صحن ولی‌عهدی که اکنون ، به صحن کاشانی معروف است در غرب‌ حرم و صحن باغ علی جان در شرق و حرم و صحن جنوبی است که به صحن امام زاده حمزه معروف است‌.
    در غرب حرم مسجد و رواق بالاسر قرار دارد که از ساخته‌های دوران صفوی است‌. این مسجد دارای محراب بسیار زیبایی است که با کاشی‌های معرق رنگارنگ تزیین شده است‌.
    گورستان حضرت عبدالعظیم حسنی با مقابر، صحن‌ها و مجموعه‌های خصوصی اطراف حرم‌، اعتبار ویژه‌ای دارد. احترام و تقدس ویژه‌ای که مردم برای حضرت قایل بوده‌اند موجب خاک سپاری بسیاری از شخصیت‌های سیاسی‌، اجتماعی و فرهنگی در این گورستان شده است‌. ناصرالدین شاه‌، قاآنی شیرزای‌، خاندان قائم مقام فراهانی‌، بدیع‌الزمان فروزانفر، آیت‌الله کاشانی‌، علامه محمد قزوینی‌، حسین علی میرزا، نصرت السلطنه‌، ستارخان‌، گروهی از دراویش نعمت‌اللهی و فرزندان آیت‌الله بهبهانی در این گورستان آرمیده‌اند.
    درسال ۱۳۶۹، طرح توسعه حرم عبدالعظیم‌، در قالب بیش از ۱۶ پروژه بزرگ مذهبی‌، فرهنگی و رفاهی انجام و ازسال ۱۳۷۱ ، عملیات اجرایی طرح به شعاع ۲۰۰ مترمربع از حرم مطهر در زمینی به وسعت ۲۰۰۰۰ مترمربع آغاز گردید. به همین منظور، تمام قبرهای قدیمی اطراف حرم که به مرور زمان خراب شده بود و شکل ناخوشایندی به مجموعه بخشیده بود تخریب و تعداد زیادی از منازل و مغازه‌های اطراف خریداری گردید. زیربنای تقریبی مجموعه ۱۰۰ هزار مترمربع بوده و بودجه مورد نیاز آن نیز بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است‌، که از محل درآمدهای آستان‌، همیاری مردم و مساعدت‌های دولت تأمین می‌شود. احداث این پروژه‌ها زیر نظر تیمی از کارشناسان متعهد معاونت عمران آستان مقدس و با بهره‌گیری از معماران چیره دست‌، هم‌زمان انجام گرفته است که در نوع خود از نظر سرعت و کیفیت عملیات ساختمانی کم نظیر است‌.
    این حرم پس از اجرای طرح توسعه‌، دارای زیربنای ۳۷۰۰ مترمربع‌، رواق‌های جدید با ۸۰۰۰ متر مربع‌، مصلای بزرگ ری ۵۰۰۰ مترمربع‌، مرکز فرهنگی جوانان ۵۰۰۰ مترمربع‌، دارالتولیه ۲۷۰۰ مترمربع‌، صحن مصلی (صحن سابق باغچه علی‌جان‌) ۱۶۵۰ مترمربع؛ صحن امام‌زاده حمزه ۲۰۰۰۰ متر مربع‌؛ دانشکده علوم حدیث ۵۸۰۰ مترمربع‌؛ سالن اجتماعات ۳۰۰۰ مترمربع‌؛ موزه جدید ۱۸۰۰ مترمربع‌؛ تختگاه‌های شمالی و جنوبی ۷۰۰ مترمربع‌؛ صحن امام‌زاده طاهر ۶۵۰۰ مترمربع‌؛ بیمارستان ۵۰۰۰ مترمربع‌؛ مهمان‌سرا ۵۰۰۰ مترمربع‌؛ حوزه علمیه برهان ۵۰۰۰ مترمربع‌؛ کتابخانه‌ ری با ۱۸۰۰ مترمربع و بستان‌های جنوبی و شمالی است‌.
    حضرت عبدالعظیم‌، ملقب به سید الکریم‌، با کنیه ابوالقاسم‌، فرزند علی ابن حسن‌ ، فرزند حسن ابن زید، فرزند زید ابن حسن‌، فرزند علی ابن ابی‌طالب‌، علیهم السلام‌ است‌.
    بنا به نوشته شیخ جواد بن مهدی لاریجانی در کتاب الخصائص العظیمه ، ولادت آن حضرت به تاریخ ۱۷۳ ه.ق، در مدینه بوده است‌.
    ایام زندگانی آن حضرت مقارن با امامت امام موسی کاظم و امام رضا و امام محمد تقی و امام علی النقی‌(ع‌)، بوده است‌. آن حضرت از معارف مذهبی آگاه بوده و در احکام قرآن شناخت و معرفت وافری داشته است‌. حضرت عبدالعظیم اخبار و احادیث فراوانی از امام جواد و امام هادی (ع‌) روایت کرده است‌. شیخ صدوق در کتاب امالی در ضمن حدیثی گفته است که هنگامی که حضرت عبدالعظیم خدمت امام هادی (ع‌) مشرف شد و عقاید خود را اظهار کرد امام هادی فرمود تو از دوستان ما هستی‌.
    او دارای کتب و تألیفاتی نیز بوده که از مهم‌ترین آن‌ها، کتاب روز و شب و خطب امیرالمومنین (ع‌) را می‌توان نام برد. آن حضرت در پانزدهم شوال ۲۵۲ ه.ق‌، در شهرری وفات یافت‌. حضرت عبدالعظیم حسنی به این علت که متوکل عباسی شرایط نامساعد و وحشتناکی برای زندگی و فعالیت نوادگان پیامبر (ص‌) و علی (ع‌) فراهم آورده بود به شهرری هجرت کرد زیرا در این شهر زمینه‌های مساعد شیعی و انقلابی وجود داشت‌. به روایتی که از ملاباقر مازندرانی ذکر شده است‌ هجرت حضرت عبدالعظیم به شهرری به دستور امام هادی بوده است‌.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. #2
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    برج آزادی(شهیاد)


    بنای میدان آزادی (شهیاد سابق‌) یکی از بناهای معروف تهران در عصر پهلوی است‌. برج شهیاد به یادبود دو هزار و پانصدمین سال بنیان‌گذاری شاهنشاهی ایران بر پا گردید و در تاریخ ۲۴ مهرماه سال ۱۳۵۰ ، ازآن پرده‌برداری شد. طراح و ناظر این برج، مهندس حسین امانت بوده است‌.
    در ساختمان این برج نهایت دقت و ظرافت به عمل آمده و بهترین نمونه معماری تلفیقی ایرانی و اسلامی است‌.
    مساحت زیر بنای این میدان، حدود ۷۸ هزار مترمربع است و بنای آن به صورت دروازه‌ای به ارتفاع حدود ۴۵ متر ساخته شده است که پنج متر آن داخل زمین فرو رفته است‌. طاق آن از زمین، ۲۳ متر فاصله دارد و دارای هشت بخش مجزا است‌. عرض پایه این بنا ۶۶ متر است و ساختن آن ۳۰ ماه زمان برده است‌. در محوطه میدان‌، ۶۵۰۰۰ مترمربع، به صورتی زیبا باغچه‌بندی و گل کاری شده است‌. در ساختمان آن ۲۵۰۰۰ قطعه سنگ به کار رفته و ۹۰۰ تن آهن مصرف شده‌است‌.
    مجموعه فرهنگی آزادی، متشکل از چند بخش در طبقه تحتانی برج آزادی قرار دارد و شامل موزه‌، کتاب‌خانه‌، واحد سمعی و بصری‌، سالن نمایشگاه‌، سالن اجتماعات ،سالن برگزاری کنسرت و کنفرانس است‌. مجموعه فرهنگی با ۵۰۰۰ مترمربع در بر گیرنده برج اصلی نیز هست‌. کتاب‌خانه مجموعه، با مساحتی حدود ۲۷۱۵ مترمربع و بیش از ۵۰۰۰۰ جلد کتاب‌، بسیار مجهز است و کتاب‌خانه محققان و مؤلفان نیز، با مساحت ۲۴۳ مترمربع، مکانی است که از طریق ۳۰ دستگاه کامپیوتر به شبکه‌های اطلاع‌رسانی داخلی و خارجی متصل است‌.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    برج سپهر


    یکی از بلندترین ساختمان‌های تهران است که در خیابان سمیه واقع شده، و عملکرد اداری دارد. این برج با معماری ساده به شکل مکعب مستطیل به رنگ خاکستری و با مساحت ۲۸/۴۹۰۲ مترمربع که شامل ۳۳ طبقه می‌باشد به علت ارتفاع زیاد نسبت به بافت شهری تهران از مهمترین بناها محسوب می‌شود. و در تمام طول خیابان‌های سعدی و سمیه، بخش هایی از بزرگراه رسالت، خیابان مفتح و بزرگراه مدرس در معرض دید است و از میدان قدس به سمت جنوب بر محور خیابان شریعتی قرار گرفته است.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  4. #4
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    برج میلاد ( یادمان تهران)


    این برج در مجموعه‌ای به نام مرکز ارتباطات بین‌المللی تهران، در تپه‌های کوی‌نصر (گیشا) واقع شده و تقریباً از تمامی نقاط شهر قابل رؤیت است. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر بعد از برج های تورنلو با ۳/۵۵۳ متر؛ مسکو یا ۳/۵۳۳ متر و شانگهای با ۴۶۰ متر ارتفاع، بلندترین برج جهان محسوب می‌شود.
    برج مخابراتی، تلویزیونی یادمان تهران در کنار مجموعه‌ای با سه بخش مجزای دیگر قرار دارد که شامل مرکز همایش‌های بین‌المللی با ۱۵۰۰ نفر ظرفیت، هتل پنج ستاره با ۱۷ طبقه و ۵۰۰ اتاق و مرکز تجارت بین‌المللی می‌شود که به منظور متمرکز کردن بسیاری از دفتر ها و شرکت‌های پراکنده در سطح شهر و همچنین، مراکز متعدد تصمیم گیرنده و مؤثر در تجارت خارجی و در کنار آن اهمیت بحث الکترونی و ایجاد شبکه‌های اطلاع رسانی تجاری در نظر گرفته شده است.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  5. #5
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    پارک شهر


    پارک شهر اولین پارک عمومی شهر تهران واقع در منطقه ۱۲ شهری و تحت پوشش پارک ها، از شمال به خیابان شهید فیاض‌بخش از جنوب به خیابان بهشت از غرب به خیابان وحدت اسلامی و از شرق به خیابان خیام محدود می‌شود. مساحت آن ۲۴۶۸۰۰ مترمربع (تقریباٌ ۲۵ هکتار) می‌باشد. ساعت های استفاده مردم از ۵ صبح الی ۲۲ شب می‌باشد و دارای ۶ در است. پارک شهر دارای بوفه و رستوران مهد کودک، آبریزگاه‌های عمومی، نیمکت و سکو، آبخوری سنگی، جای زباله و دریاچه برای قایقرانی است. امکانات ورزشی این پارک عبارتند از: زمین تنیس، یک زمین بازی کودکان شامل وسایل بازی از قبیل سرسره، تاب، بارفیکس و چرخ و فلک مراکز فرهنگی این پارک کتابخانه، سالن اجتماعات، نمازخانه و سالن سواد آموزی و انجمن اسلامی است.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  6. #6
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    پارک لاله (پارک فرح)


    اراضی پارک لاله، معروف به میدان اسب دوانی جلالیه، در اختیار ارتش بود که از آن برای رژه و سان استفاده می شد. ارتش این اراضی را در ازای مطالبات وزارت دارایی به آن وزارت خانه واگذار کرد. وزارت آبادانی و مسکن وقت ماموریت داشت برای این منطقه طرحی تهیه کند. قسمت شمال پارک برای تاسیسات فرهنگی و عام المنفعه و قسمت جنوبی صرفاً به منظورفضای سبز در نظر گرفته شد. طرح آن بوسیله طراح معروف فرانسوی، به نام ژوفه و همکاری سایر طراحان ایرانی، تهیه و ادامه عملیات اجرایی به شهرداری تهران واگذار شد و دست آخردر سال ۱۳۴۵، پارک لاله به بهره برداری رسید. مساحت این پارک ۲۷۱۲۴۶ متر مربع، ۲۸ هکتار آن فضای سبز است و۷هکتار باقی مانده شامل تاسیسات و قسمت های گوناگون و خیابان‌های پارک می‌شود که از جنوب به بلوار کشاورز، از شرق به خیابان حجاب، از غرب به خیابان کارگر شمالی و از شمال به خیابان دکتر فاطمی منتهی می شود.. براساس آخرین برآورد، گونه‌های گیاهی پارک عبارتند از: ۷۷ گونه چنار، کاج تهران و اقاقیا. سایر گونه‌های موجود عبارتند از: سرو شیراز، سدروس‌، ارغوان‌، بید مجنون‌، سرو نقره‌ای‌، ماگنولیا، کاتالپا، سپیدار، زبان گنجشک‌، کبوده‌، افرا، نارون‌، نوئل‌، نوئل آبی‌، لیلکی‌، زربین‌، سروتبری‌، عرعر، ابریشم‌، گردو، نخل و ... است . طراحی پارک نیز عبارت است از: باغ ژاپنی که در ضلع جنوب شرقی پارک به مساحت دو هکتار و نیم به سبک پارک‌های ژاپن طراحی و احداث شده و آب نما و نهرهای مار پیچ دارد; محوطه میزهای شطرنج که در خیابان‌های شمالی پارک در دسترس علاقه‌مندان است‌; آب نمای بزرگ پارک‌; زمین‌های بازی کودکان‌; زمین ورزشی پارک که در قسمت شمالی پارک واقع است و شامل زمین‌های والیبال و بسکتبال است که با توری محصور و مشخص شده‌اند. تندیس خیام‌، مجسمه ابوریحان‌، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مرکز تئاتر عروسکی از دیگر امکانات پارک‌است‌.غرفه‌های خدماتی و تفریحی نیز در قسمت جنوب غربی پارک شامل چند کافی شاپ‌، مرکز ارائه خدمات کامپیوتر و اینترنت‌، و مرکز ارائه خدمات عکاسی و فیلم‌برداری است‌. اولین مرکز اطلاع رسانی شهرداری تهران هم در این محوطه قرار دارد. غرفه‌های فروش صنایع دستی و محصولات فرهنگی نیز در قسمت‌شمال غربی پارک واقع شده‌اند. مسجد پارک با معماری الهام گرفته از معماری اسلامی‌، در جنوب غربی پارک بنا شده است‌. پارک لاله در قسمت مرکزی شهر تهران واقع شده است‌. از شمال به خیابان دکتر فاطمی‌، از شرق به خیابان حجاب‌، از جنوب به بلوار کشاورز و از غرب به‌خیابان کارگر محدود می‌شود

    امکانات:
    بوفه ـ زمین بازی کودکان – آب نما – واحدهای بهداشتی - مبلمان پارک - فضای سبز (چمن - گیاهان پوششی – جنگل کاری - گل و گل کاری )
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  7. #7
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    پارک ملت (پارک شاهنشاهی)

    تلفن: ۲۲۰۴۵۵۶۳ آدرس: خیابان ولی‌عصر، بالاتر از میدان ونک
    پارک ملت در شمال تهران و در منطقه ۳ شهرداری تهران قرار دارد.این بوستان از شمال به خیابان جام جم ، از جنوب به خیابان نیایش ، از شرق به خیابان ولیعصر و از غرب به خیابان سئول (باشگاه انقلاب ) محدود می شود. این پارک ابتدا زمین بایری بوده که احداث آن بر اساس موقعیت خاص خود در ۲ فاز متفاوت از سال ۱۳۴۵، آغاز گردیده است. فاز اول آن شامل قسمتی از پارک، که به موازات خیابان ولیعصر (عج) است، به بلوار کنار جاده موسوم بوده و بخشی از آن که در قطعه ای از پیاده رو گسترده شده در سال ۱۳۴۷، بهره برداری شد. فاز دوم آن نیز در سال ۱۳۵۳، بهره برداری شد که شامل دو بخش تپه ای می باشد. جنگل کاری های سمت صداو سیما و چمن کاری و گل کاری های سمت خیابان نیایش و سئول. طراحی پارک نامنظم را، به سبک پارک های انگلیسی، شخصی به نام پوسن Posen انجام داده است . مساحت این بوستان ۳۴ هکتار می باشد که حدود ۲۳ هکتار آن به چمن کاری، ۳/۲ هکتار آن به جنگل کاری و ۲/۰ هکتار آن به گل کاری اختصاص یافته است . فاز اول در ۱۳۴۷ ه.ش‌، به صورت بلوار و به طول ۱۰۰۰ متر برِ خیابان ولی‌عصر انجام شد; و فاز دوم نیز در ۱۳۵۳ ه.ش‌، بر پایه طرح یک پارک ساز انگلیسی و با الهام از پارک‌های آن کشور روی تپه‌های غربی ادامه یافت‌. این بخش از پارک از شمال به صدا و سیما، از جنوب به خیابان نیایش و از غرب به باشگاه انقلاب منتهی می‌شود. پارک در ابتدا زمینی بایر بوده و قسمت‌های مسطح‌، شیب‌دار و تپه‌های زیادی در آن دیده ‌می‌شود.. پوشش گیاهی اغلب پارک شامل درختان سدروس،صنوبر، چنار ، نارون، اقاقیا ، بیدمجنون، انواع سرو،تبریزی ، زبان گنجشک ، بداغ ،یوکا ، ارغوان ، برگ بو ، ترون ، شمشاد، و نشاهای فصلی است. در این پارک حدود ۱۲۰ گونه درخت و درختچه و درخت میوه از جمله سیب‌، زردآلو، هلو، توت‌، به‌، موز، خرمالو، انجیر و ... وجود دارد. هم‌چنین درختان افرا، تبریزی‌، صنوبر، سپیدار، چنار، اقاقیا، سرو، سرو بادبزنی‌، نوئل نقره‌ای‌، نارون‌، سدروس‌، چنار، کاج کاندیلا، توری‌، ارغوان پیچ آبجویی‌، ختمی‌، یاس شیروانی‌، شمشاد پرتقالی‌، شمشاد اناری و رسمی‌، مرچسب نی و بسیاری درختان دیگر، فضای پارک را دل‌انگیز کرده‌اند. گل‌های چند ساله و دائمی نیز مثل رعنا، گالانیا، کوکب‌، شمعدانی و کردئوپیس و انواع رزهای مینیاتوری‌، قلمه‌ای‌، پیوندی‌، هفت‌رنگ‌، حنایی و ساناز، زیبایی خاصی به پارک بخشیده‌اند. قسمت شمالی پارک بیش‌تر جنگل کاری و قسمت جنوبی چمن کاری شده است‌. این پارک دارای پنج زمین بازی برای کودکان‌، چهار سرویس بهداشتی در چهار نقطه پارک‌، حدود ۹۰۰ نیمکت‌، دو بوفه و نمازخانه در قسمت ورودی پارک و زمین پینگ‌پنگ است‌. هم‌چنین دو آب‌نما، یکی در مرکز پارک و دیگری در بلوار پارک وجود دارد. از دریاچه پارک نیز برای قایق‌رانی استفاده می‌شود. در بازسازی ۱۳۷۹، نیمکت‌ها، رنگ و روشنایی و کف‌پوش پارک نیز تعویض گردید و بر روی دریاچه پارک نیز پل زده شد. از دیگر امکانات پارک‌، حیات‌وحش‌آن است که در آن گوزن‌، میمون‌، غاز، اردک‌، پلیکان‌، طاووس‌، عقاب‌، جغد، مرغ عشق‌، طوطی‌، فنچ‌، عروس هلندی و گونه‌های دیگر نگه‌داری می‌شوند. در ضمن‌، یکی از موارد تماشایی پارک ملت‌، استقرار اولین قطار دیزل‌، مشهور به قطار دودی است که در ضلع غربی پارک بر روی ریل‌های خود کار گذاشته‌شده است‌. این دیزل که تاریخ ۱۸۸۷ م، را بر روی خود دارد اولین قطاری است که در زمان ناصرالدین شاه میان تهران و حرم شاه عبدالعظیم به کار گرفته

    امکانات :
    پارک ملت دارای یک نمازخانه، ۴ سرویس بهداشتی در جهت های اصلی پارک، یک زمین پینگ پنگ ، ۲ زمین اسکیت و ۵ زمین بازی کودکان که در ۳ قسمت جنوب غربی پارک و ۲ زمین در قسمت شرقی پارک می باشد برای پاکیزگی هوا و زیبایی پارک در قسمت های شرقی و مرکزی پارک ۲ آب نما و یک دریاچه با امکانات قایق سواری دارد. در کنار دریاچه بوفه ، قفس های پرندگان و محوطه حیات وحش واقع شده است که گونه های مختلف جانوری در آنها نگهداری می شوند. در قسمت شمالی پارک و محوطه جنگل کاری ، وسایل ورزشی از قبیل بارفیکس ، پارالل و... در مکانی به نام خیابان ورزش وجود دارد که عموم مردم از آن استفاده می کنند. حدود ۱۷ آبخوری با منابع آب شرب شهری در نقاط مختلف پارک تعبیه شده است و آب مورد نیاز ، به منظور آبیاری و حفظ فضای سبز، در پارک از قناتی تامین می شود که سرچشمه آن ولنجک بوده و به دریاچه پارک منتهی می شود . این آب، به وسیله ۵ موتور پمپ، برای آبیاری گیاهان به روش بارانی استفاده می شود.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #8
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    تئاتر شهر

    آدرس: خیابان انقلاب‌، چهارراه ولی‌عصر
    بنای زیبای تئاتر شهر به شکل دایره‌، براساس طرحی از بیژن انصاری و مهندسی ناظر سردار افخمی‌، طی پنج سال ساخته شد و درسال ۱۳۵۰ ، گشایش یافت‌.تئاتر شهر ابتدا زیرنظر رادیو و تلویزیون اداره می‌شد، سپس تحت نظارت اداره فرهنگ قرار گرفت و پس از انقلاب نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سرپرستی آن را برعهده گرفت‌.
    تئاتر شهر چهار سالن نمایش دارد سالن اصلی با گنجایش ۵۷۰ نفر; سالن چهارسو با گنجایش ۱۲۰ الی ۴۰۰ نفر (که وسعت دکور و صحنه امکان افزایش جمعیت را می‌دهد) ; سالن شماره دو با گنجایش ۱۰۰ نفر و سالن قشقایی که برای تمرین از آن استفاده می‌شود. تئاتر شهر همچنین، دارای کتابخانه‌ تخصصی هنر است که دانشجویان تئاتر و هنرجویان کارگاه‌های نجاری و خیاطی از آن استفاده می‌کنند.
    امروزه، مجموعه فرهنگی تئاتر شهر هفت سالن نمایش دارد.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  9. #9
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    دانشگاه تهران

    آدرس: خیابان انقلاب
    دانشگاه تهران از اولین مؤسسه های آموزشی در ایران است که طرح آن از سوی علی اصغر حکمت‌، وزیر معارف دوره رضاشاه‌، مطرح شد و درتاریخ ۸/۴/۱۳۱۱، به تصویب مجلس شورای ملی رسید و سپس درتاریخ ۸/۴/۱۳۱۳، پردیس مرکزی آن افتتاح شد.
    این دانشگاه در ابتدا ، برای شعبه‌هایی از جمله علوم معقول و منقول‌، علوم طبیعی و ریاضی‌، ادبیات‌، فلسفه و علوم‌تربیتی‌، طب و فروع آن و حقوق و علوم سیاسی تأسیس شد، اما به تدریج توسعه یافت و در نقاط دیگر شهر هم ساختمان‌هایی به آن اضافه شد.
    مجموعه پردیس مرکزی دانشگاه تهران به مساحت ۲۲۴۰۰۰ مترمربع در محدوده دو خیابان انقلاب و پور سینا واقع است و دانشکده‌های پزشکی‌، دندان‌پزشکی ، داروسازی‌، فنی مهندسی‌، علوم‌، ادبیات‌، هنرهای زیبا و حقوق و علوم سیاسی در آن قرار دارند.
    پردیس دانشگاه تهران از نظر محوطه سازی‌، زمینی مستطیل شکل با محور طولی شمالی جنوبی و شیب آن از شمال به جنوب است‌. طراحی متقارن و محوری‌، حول دو محور شمالی جنوبی و شرقی غربی زمین‌، از دیگر عوامل حاکم بر طرح مجموعه بوده است که به صورت طراحی دو مسیر پیاده از ورودی جنوبی آغاز و در شمال به فضای سبز و دانشکده پزشکی ختم می‌شود، و مسیر اصلی شرقی غربی آن‌، زمین را به دو بخش مساوی تقسیم می‌کند.
    از نظر معماری‌، ۱۹ بلوک مکعب مستطیل شکل در قطعه زمینی به مساحت حدود ۱۰ هکتار، طرح کلی دانشگاه تهران را می‌سازند. هر گروه آموزشی با نیازهای فضایی ویژه به صورت‌های مختلف در مجموعه قرار گرفته است‌. دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده ادبیات در دو ساختمان چهار طبقه‌، دانشکده علوم در دو بلوک چهار و پنج طبقه مجزا و دانشکده فنی در یک بلوک اصلی چهار طبقه و بلوک‌های مجزا طراحی شده است‌.
    دانشکده‌ها با وجود تمایزات عملکردی‌، نماهای مشابهی دارند که در نهایت‌، روحیه‌ای واحد و حاکم بر نماها را می‌توان در آن مشاهده کرد. نماهای اصلی و فرعی ساختمان‌ها به صورت متقارن طراحی شده اند که نسبت به محور میانی ، ورودی‌های بنا نیز بر آن منطبق هستند. . ورودی‌های اصلی دانشکده‌ها رو به محوطه میانی و اغلب با عقب نشستگی دیواره‌های ساختمان و یا با ردیف ستون‌های بلند تعریف شده‌اند. ورودی‌های فرعی دانشکده‌ها نیز اغلب با عقب‌نشستگی دیواره‌ها، یا با دو ستون در خارج بنا مشخص شده اند که سقف پیش آمده‌ای را حمل می‌کنند. دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۴، با ریاست علی اصغر حکمت و ۸۸۶ دانشجو در پنج دانشکده حقوق‌، پزشکی‌، فنی‌، علوم و ادبیات‌، دوره جدید آموزش را در ایران آغاز کرد.
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #10
    عضو سایت
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    هر جا که دل خوش باشه
    نوشته ها
    9,369
    تشکر تشکر کرده 
    12,680
    تشکر تشکر شده 
    7,551
    تشکر شده در
    3,656 پست
    قدرت امتیاز دهی
    3149
    Array

    پیش فرض

    قله دماوند


    قله دماوند در ۷۵ کیلومتری شمال شرق تهران است و بلندترین قلة رشته کوه های البرز است که ارتفاع آن از سطح دریای مازندران ۵۶۳۶ متر و از سطح دریاهای آزاد ۵۶۷۱ متر است. گمان می‌رود آتشفشان دماوند حدود یکصد هزار سال پیش خاموش شده باشد. یادگار این آتشفشان ماقبل تاریخ سنگ های گوگرددار و تکه‌های گوگرد خالص و نیز حوضچه‌ای است به شعاع ۱۰۰ متر و عمق ۳۰ متر در قله قیفی شکل دماوند که معمولاً آب برف در آن یخ زده است. درجه برودت هوا در قله دماوند ،در میانه تابستان ، بین ظهر تا ساعت شانزده در حدود چهار درجه زیر صفر است. دامنه دماوند در ارتفاع ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ متری یکسره از گل های شقایق پوشیده می‌شود.
    از مکان های جذاب در محدوده دامنه و کوهپایه آن، غارالملک ،واقع در سه کیلومتری بلور خارج از جاده و در مسیر صعود به قله دماوند،و غار گل زرد ،واقع دریک کیلومتر مانده به بلور در مسیر قله، است.
    از دیگر مناطق دیدنی آن ناحیه لاریجان است که دارای فضای روستایی جذاب و آب گرم معدنی است. آب معدنی این منطقه ،با ۳۰۰ حمام خصوصی و ۲ حمام همگانی، بسیاری از مبتلایان به بیماری های جلدی، روماتیسم، مجاری تنفسی و عصبی را جذب می کند.
    از دیگر مناطق دیدنی دماوند دشت دوراو است که با هشت متر برف در فصل زمستان رکورددار ریزش برف است و در تابستان جایی بسیار مناسب برای گذران اوقات فراغت می‌باشد. مناسب‌ترین راه رسیدن به قله دماوند از طریق روستای بلور در جاده هراز است.
    مسیرهای پر رفت و آمد دماوند عبارتند از:
    مسیر جنوبی : جاده هراز _‌ بلور _ ده رینه
    مسیر غربی :جاده هراز _‌ بلور _ جاده سدلار _‌ دشت ورارو
    مسیر شمالی : جاده هراز _ آب گرم لاریجان _ دهنان دل _ منطقه چمن _ گوسفند سرا
    مسیر شمال شرقی : جاده هراز _ پلور _ آب گرم _ لاریجان _‌ده گز
    وقتی با خدا گل یا پوچ بازی می کنی ، نترس ، تو برنده ای

    چون خدا همیشه دو دستش پره


    [SIGPIC][/SIGPIC]

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/