تغییر تعرفه خطوط اینترنتی نباید در قراردادهای فعلی شرکت های اینترنتی اعمال شود، بلکه پس از اتمام قرارداد شرکت ها وانعقاد قرارداد جدید اجرا شود.

ژیرایر وارتانیان، عضو کمیته تلفن اینترنتی در گفت وگو با خبرنگار سازمان خبری موبنا با بیان اینکه تغییر تعرفه خطوط اینترنت بدون هماهنگی با شرکت های اینترنتی صورت گرفته است، اظهار داشت: باید این شرایط برای متقاضیان و شرکت هایی که به تازگی قصد انعقاد قرارداد را دارند، اعمال شود.
وی تصریح کرد: تغییر قرارداد شرکت ها مطابق با بخشنامه فعلی و امضاء قرارداد جدید نه تنها از لحاظ حقوقی ایراد دارد، بلکه از جهت مالی و فنی نیز اشتباه است.
وی ادامه داد: شرکت های اینترنتی مطابق با شرایط و تعرفه قبلی برنامه ریزی کردند و درخصوص سود و زیان های خود محاسباتی را انجام داده اند، ولی در شرایط حاضر اینگونه تغییرات باعث می شود شرکت ها دچار ضرر و زیان های ناگهانی شوند.
وی گفت: قرارداد شرکت های اینترنتی باید به اتمام برسد سپس آنها مطابق با شرایط جدید قرارداد جدید امضاء کنند.
وارتبابیان اعلام کرد: این درحالیست که به شرکت های اینترنتی اعلام شده که چنانچه شرایط قرار داد جدید را اعمال نکنند، خطوط اینترنتی آنها قطع خواهد شد.
عضو کمیته تلفن اینترنتی اظهار داشت: انجمن شرکت های اینترنتی با ارگان های مختلف در این باره مذاکره و مکاتباتی را انجام داده اند تا تجدید نظرهایی در مورد اعمال این تعرفه ها صورت بگیرد.
بر اساس این مصوبه که در خرداد سال جاری در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب رسیده است شرکت مخابرات ایران می تواند برای واگذاری هر لینک دومگابیت برثانیه e1 حداکثر پنج میلیون ریال به عنوان هزینه اتصال، نصب و راه اندازی و ماهانه حداکثر 750 هزار ریال برای هزینه های نگهداری این خطوط از بهره برداران دریافت کند.
پیش از این شرکت مخابرات ایران به ازای واگذاری خطوط دو مگابیت بر ثانیه e1 مبلغ 30 میلیون ریال به عنوان ودیعه دریافت می کرد که بر اساس این مصوبه، شرکت مخابرات ایران باید به ازای هر لینک e1 پنج میلیون ریال هزینه اتصال، نصب و راه اندازی را از ودیعه 30 میلیون ریالی بهره برداران کسر کرده و مبلغ باقیمانده را به آنان بازگرداند.
طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت مخابرات ایران می تواند باقیمانده ودیعه را پس از کسر هزینه راه اندازی خط e1 نزد خود نگه دارد که در این صورت باید به ازای این مبلغ ماهانه دو درصد یعنی 500 هزار ریال تا استهلاک کامل الباقی مبلغ به عنوان تخفیف برای هزینه نگهداری اعمال کند