نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: یك سند جالب از تسلیت و ترحیم مخفیانه یك مرجع تقلید برای دكتر مصدق

Hybrid View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11330
    Array

یك سند جالب از تسلیت و ترحیم مخفیانه یك مرجع تقلید برای دكتر مصدق

یك سند جالب از تسلیت و ترحیم مخفیانه یك مرجع تقلید برای دكتر مصدق

شرحی كه به نحو اختصار راجع به وفات آن شخصیت بزرگ مرحوم دكتر طاب ثراه و اوضاع و احوال رقم شده بود، بسی موجب تأثرم شد و به علاوه سایر جهات متأثر از آنم كه این مملكت مذهبی در جنب سایر ممالك در مخاطره آن است كه گفته شود باید ولی داشته باشد و در تحت استعمار بماند؛ دیدم امكان ندارد فاتحه علنی و مجلس ختم متعارفی برقرار گردد و شب جمعه گذشته در مسجد گوهرشاد بعد از نماز بلافاصله گفتم منبری صحبتی كند و روضه بخواند و عنوان بالخصوص را نگوید كه برایش تبعه پیدا شود
    20110629201656cb 695خبرنگار "آینده" به سند جالبی دست یافته كه از تسلیت و ترحیم مخفیانه یك مرجع تقلید برای درگذشت دكتر محمد مصدق حكایت دارد.

به گزارش سرویس تاریخی «آینده»؛ محمد مصدق، نخست وزیر ایران در زمان پهلوی دوم بعد از كودتای 28 مرداد دستگیر و در دادگاه نظامی محاكمه شد. او در دادگاه از اعمال و دیدگاه‌های خود دفاع كرد. دادگاه هم او را به سه سال زندان محكوم كرد. پس از گذراندن سه سال زندان، دكتر مصدق به ملك خود در احمد آباد رانده شد و تا پایان زندگی در حصر و انزوا زیر نظارت شدید بود.

در ۱۴ اسفند ماه ۱۳۴۵ دكتر محمد مصدق به دلیل بیماری سرطان، در سن ۸۴ سالگی درگذشت اما جالب این كه طبق این سند به دست آمده، آیت الله سید محمدهادی میلانی، یكی از 4 مرجع تقلید برجسته آن عصر، ضمن ارسال پیام تسلیتی به دكتر غلامحسین مصدق، فرزند وی، مجلس ترحیمی در مسجد گوهرشاد می‌گیرد كه البته این اقدام با توجه به فضای آن دوران و تبعید و حصر مصدق با احتیاط كامل صورت گرفته است‬.

‫آیت الله العظمی میلانی در نامه ای به آیت الله زنجانی در تهران‬ به این مساله اشاره كرده كه عبارات جالبی دارد و متن آن در ادامه می آید:
    525
    «تسلیم و تحیت وافر به عرض رسانیده، استمرار نعمت وجود مبارك عالی را با آسایش روحی و فكری كه وسیله آن را خدای متعال فراهم آورد، خواستارم.

مرقومه كریمه مورخ 45/12/20 زیارت شد. شرحی كه به نحو اختصار راجع به وفات آن شخصیت بزرگ مرحوم دكتر طاب ثراه و اوضاع و احوال رقم شده بود، بسی موجب تأثرم شد و به علاوه سایر جهات متأثر از آنم كه این مملكت مذهبی در جنب سایر ممالك در مخاطره آن است كه گفته شود باید ولی داشته باشد و در تحت استعمار بماند؛ چون تقدیر از دانشمندان باشخصیت نمی كند و كذا و كذا.

باری دیدم امكان ندارد فاتحه علنی و مجلس ختم متعارفی برقرار گردد، لهذا اكتفا كردم به اجر و ثواب واقعی برای روح آن مرحوم. و شب جمعه گذشته در مسجد گوهرشاد بعد از نماز بلافاصله گفتم منبری صحبتی كند و روضه بخواند و عنوان بالخصوص را نگوید كه برایش تبعه پیدا شود. والقبول منه سبحانه و تعالی.

اینك به حضور عالی تسلیت و تعزیت عرض می نمایم و به جناب ماجد محترم آقای دكتر غلامحسین نامه تسلیت چند روز قبل فرستادم و اینك مجددا سلام و تحیت تقدیم می دارم
    .»

گفتنی است رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله خامنه‌ای هم در پیام نوروزی خود در نوروز سال 86 دستیابی به انرژی هسته ای را كاری بزرگتر از ملی شدن نفت دانستند و خاطرنشان كردند: «تعدادی كه حرف دشمن را تكرار می كنند امروز در حالیكه از ملی شدن صنعت نفت تمجید می كنند اما همان حرفهایی را می زنند كه مخالفان دكتر مصدق و آیت الله كاشانی هنگام ملی شدن صنعت نفت می زدند.»

205

[SIGPIC][/SIGPIC]

2. 2 کاربر مقابل از mehraboOon عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)