چهارمین کنفرانس بین المللی نظام اداری الکترونیکی با شعار "خدمات الکترونیکی بستر جهاد اقتصادی" با هدف معرفی توانمندی‌های داخلی و خارجی در زمینه خدمات‌رسانی الکترونیکی و تبادل‌نظر در خصوص استفاده از بستر شبکه دولت در تعاملات فراسازمانی و بررسی و چالش‌ها و موانع فراروی تحقق نظام اداری الکترونیکی تیرماه امسال برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار سازمان خبری موبنا دکتر مهدی فیض، رییس شورای سیاستگذاری این همایش در یک نشست خبری گفت: سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر توسعه نظام اداری الکترونیکی و فراهم کردن الزامات آن به منظور ارایه مطلوب خدمات عمومی و برنامه پنجم توسعه کشور دولت را موظف کرده است تا پایان برنامه پنجم توسعه، 70 درصد خدمات خود را به صورت الکترونیکی ارایه دهد.
وی افزود: از سوی دیگر خدمات دولت الکترونیکی از دو جنبه استفاده از مردم از خدمات الکترونیکی دولت و استفاده دستگاه های دولتی برای انجام وظایف خود از طریق بسترهای الکترونیکی و به صورت دورکاری است.
فیض افزود: بحث خدمات الکترونیکی از دو جنبه قابل تامل است، یکی از جنبه‌ها ارباب الرجوع و دیگری کارمندان دولت است، چراکه هر دو برای انجام وظایف خود نیازمند سیستم‌های الکترونیکی و نظام اداری الکترونیکی هستند. وی ادامه داد: برای ایجاد این تحول نیازمند یک جهش بزرگ از سوی تمامی سازمان‌ها است، در همین راستا نیازمند یک فرهنگ‌سازی مناسب در این حوزه هستیم.
وی گفت: بنابر آمارهای رسمی دسترسی به شبکه اینترنت در ایران 40 درصد است و این نشان دهنده این است که می‌توان بخش عمده‌ای از خدمات دولتی را به صورت الکترونیکی ارایه کرد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف اظهارداشت: برای رسیدن به اهداف دولت الکترونیکی می‌بایست فرهنگسازی لازم را به همراه تعامل هرچه بیشتر نهادهای دولتی و بخش خصوصی انجام دهد. وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگردولت مانند قوه قضاییه، پلیس 10+ و شرکت مخابرات ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بخشی از وظایف خود را به بخش خصوصی محول کند که لازمه این کار فراهم کردن فضای لازم و اعتماد به بخش خصوصی است.
رییس شورای سیاستگذاری چهارمین کنفرانس بین المللی نظام اداری الکترونیکی افزود: چهارمین کنفرانس بین‌‌المللی نظام اداری الکترونیکی با هدف انتقال تجربیات عملی نظام اداری الکترونیکی در نهادها و شرکت‌های مختلف و از سوی دیگر ایجاد استانداردهای خدمات دولت الکترونیکی برگزار می شود.
دکترعلی بازایی، دبیر عملی چهارمین کنفرانس بین المللی نظام اداری الکترونیکی در ادامه این نشست اظهار داشت:در این همایش بناست تا وضعیت شعار "هرچه بهتر شدن بهره وری سازمان ها" بررسی شود.
بازایی افزود: قصد داریم با برگزاری این کنفرانس تجربه‌های موفق و ناموفق سازمان‌ها در کشور به اشتراک گذاشته شود و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مخابراتی که می بایست سرمایه گذاری در آنها آغاز شود بحث شود تا در نهایت به یک مدل مفهومی برسند.
وی افزود: این همایش در محورهای استانداردهای خدمات الکترونیکی، نظام اداری همراه، نظام اداری الکترونیکی و دورکاری، نظام اداری الکترونیکی و تحول اداری برگزار می‌شود. دبیر عملی چهارمین کنفرانس بین المللی نظام اداری ی از برگزاری 5 پانل تخصصی در حاشیه این همایش خبرداد و افزود: این پنل های تخصصی توسط سازمان های متولی برگزار می‌شود.
وی گفت: کارگروه استانداردسازی و امنیت توسط سازمان پدافند غیرعامل که متولی امنیت سایت‌های کشور است، کارگروه مدیریت خدمات الکترونیکی، توسط بخش فناوری اطلاعات وزارت نفت که دارای تجربه موفق دراین حوزه است، کارگروه نظام اداری همراه و زیرساخت، کارگروه اتوماسیون اداری و ERP و کارگروه معماری سازمانی و دورکاری توسط وزارت کار و امور اجتماعی که متولی بخش دورکاری در کشور است برگزار می شود.
همچنین دکتر مصطفی بهمن آبادی، دبیر چهارمین کنفرانس بین المللی و جشنواره نظام اداری الکترونیکی در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: در این کنفرانس 150 مقاله کاربردی از شرکت‌ها، ‌نهادهای دولتی و مراکز علمی کشور برگزیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: تجارت الکترونیکی برپایه استفاده از موتورهای جستجو بناشده است و براین اساس کارگاه تخصصی بهینه سازی سایت های سازمانی برای موتورهای جستجو برگزار می شود تا سازمان ها بتوانند خدمات و وظیفه اصلی خود را در موتورهای جستجو بهینه کنند.
بهمنی افزود: کارگاه تخصصی امنیت اطلاعات (ISMS) از دیگر کارگاه های جنبی این همایش است؛ چراکه سایت‌های سازمانی از نظر امنیت در سطح بسیار پایینی قرار دارند و به راحتی قابل هک شدن هستند و بنابراین در این کارگاه به مدیران سازمانی آموزش داده می‌شود که چگونه مدیریت امنیت اطلاعات را در سازمان و شرکت خود بومی‌سازی کنند.
وی گفت: سمینار مدیریت الکترونیکی شهر از دیگر کارگاه های جنبی این نشست است که در آن به خدمات مربوط به شهروند الکترونیک، خدمات عمومی که در شهروند الکترونیکی می‌بایست ارایه شود و شهر الکترونیکی پرداخته می شود.
دبیر چهارمین کنفرانس بی المللی نظام اداری الکترونیکی گفت:کنفرانس های گذشته بیشتر به صورت تئوری بود ولی در این همایش تلاش شده است تا به صورت کاربردی به این بحث پرداخته شود و تجربیات موفق و ناموفق این حوزه تبادل شود.
گفتنی است چهارمین «کنفرانس بین المللی و جشنواره نظام اداری الکترونیکی» با شعار «نهضت توسعه خدمات الکترونیکی» به همت جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و مرکز همایش‌های طاپکو با حمایت ریاست جمهوری، وزارتخانه‌ها، استانداری‌ها و سازمان‌ها با هدف تعامل میان دستگاه‌های اجرایی جهت تحقق نظام اداری الکترونیکی و معرفی آخرین دستاوردهای کاربردی نظام اداری الکترونیکی در داخل و خارج از کشور تیر ماه 1390 در تهران برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی www.oas.ir مراجعه کنید.